Sananebe ben çarşaflı bir insanım , ama daha 1 sene evvel çok açık bir insandım . Şuan ki aklımla da , 1 seneki evvel açıkkenki aklımla da sana asla açıl demezdim. Bir insan normal hayatında açıktır bu sadece o kişiyi ilgilendirir . Ama sen kapalı bir insansın , bu devirde hele nefse en zor gelen ibadeti yapıyorsun . Ben sana bu ibadeti terk et hayat senin hayatın demem diyemem . Müslüman olan asla böyle birşey diyemez. Çünkü bir mümin kendi için istediği hayrı , mümin kardeşleri için de istemiyorsa gercekten iman etmiş olmaz diyor dinimiz . Ben kendim için istediğim cenneti senin için istemeyeceksem , kendim sakinmaya çalıştığım cehennemden seni de sakinmayacaksam nerede kaldı benim Müslümanlığım , nerede bizim kardesligimiz ? Bizler bu dünyada yolcuyuz , hancı yok . Ebedi hayatımız herşeyden önemli . Giriş gelişme için sonucu yakamayiz . Nolursun güzel kardeşim , yapma . Sıcaktan mi bunaliyorsun ? Cehennem ateşinin sıcağını düşün , rabbine sigin . Rabbimiz için sabredersek kazananlardan olacağız . Bırak bizi Rabbimiz beğensin sevsin . Bırak bu dünyada cefa çekelim gerekirse , ama sonunda Rabbimizin rızasını kazanmak varsa , Peygamber efendimiz sav ’in şefaatine nail olmak varsa , o sonsuz cennet ile sereflenmek varsa çekilen cefalar başımız üstüne olmalı , çünkü yalan dünya … Ha sana şöyle söyleyenler olabilir ; her kapanan cennete mi girecek diyenler olabilir onlara da cevabım şu ; her ibadetten ayrı hesaba çekileceğiz . Bir kadın açıktır namaz kılıyordur namaz sorgusundan geçer tesettürsuzlukten azap görür , bir kadın tesetturludur namaz kilmiyordur tesettür sorgusundan geçer namazdan hesaba çekilir azap gorur… Umarım anlatabilmisimdir . Bu hayat senin hayatın , bu hayat benim hayatım diyip siyrilamayiz çünkü bu hayat bizim değil bu ruh bu beden bizim değil hepsi bize Rabbimizin istediği şekilde ibadet etmemiz için verilen birer emanet