Gul-yuzlum benimde oğlum 30 aylık bugün eğitime başladım ama gerçekten sabır işi onu anladım sürekli yanındayım kalkıp işimi bile yapamadım altına yapar vs diye uykuda yemekte bu kadar zorlanmamıştım bu sabah tonton lazımlığa azıcık çiş yaptı sonra 3 -4 kez zemine işedi ve işedikten sonra gösterip çiş diyor kakasını yapmadı bezine yapıncada kaka diyordu yarım saat oturdu lazımlıkta yok yapmıyor 5 kez külot değiştirdik en son bezi bağladım bilmiyorum ne yapacağımı bende😤

Gul-yuzlum kızım 34 aylık 1 ay olcak tamamladık şükür kendisi geldi söyledi biranda anne bez takmak istemiyorum dedi tuvalete gittik ilk zamanlar altına kaçırdı toplasan 3 kere simdi alıştı hic altina yapmıyor şükür gece bezliyordum gecede bezlemiyorum yani komple hayatimizdan çıkardık egitimden çıktık ben hic zorlamadim üstüne gitmedim ustune gittikçe inat yapıyordu çünkü

Blondie sizinkiler iyiymis yine. Benim oglum 1.5 yasinda ogrendi buyuk ve kucuk tuvaletini. Ama 3.5 yasina kadar konusmadi hic. Anne baba demeye 3.5 yasinda basladi. Tuvaletinj soyleyemezken ben anliyordum onun cisinin olup olmadigini artik. Ilk zamanlar 30 dk da bi tuvalete götürdüm. Buyuk tuvaletini bilmeden yapmaya basladi cisini yaparken hemen oturttum bende. Onu yapinca sevindi. Daha sonralari buyuk tuvaleti varsa kendiliginden oturmaya basladi

Elifprt benim kizimda 1 bucuk yaşındaydı öğrenmişti haber veriyordu söylüyordu altina yapmiyordu birkere altina kaçırmıştı kakasını onu görünce korktu istemedi ondan erteledik

29 aylk oglum 3hafta oldu hic fark yok hala yani gece altina kaçırmıyor tutuyor ama gunduz hep altina tuvalete gitmek asla istemiyor lazmlk asla istemiyor of cok zor

Gul-yuzlum ben de ogluma 2 yaşinda başlamiştim ama ne oğlum hazırdı ne de ben hazìrdım, 1 hafta uğraştim, pes ettim geri bez taktim. Oglum 3 yaşına girince daha yeni bıraktik ,1 ay olacak nerdeyse. Ben oglumun hazır olmasini bekledim, sabah kalkinca bezi kuru kalkiyordu, 2-3 gün takip ettim, sabahlari hep kuru bezle kalkinca ani bi kararla hemen bezini çıkarttim. Sabah 8 de kalkiyoruz hep, kalkar kalkmaz tuvalete götürdüm. Cişini yapiyordu, 3 gün hep altına yaptı hem çişini hem kakasini, ilk başlarda söylemiyordu ama 3.gün sonunda kaka yapinca yanıma gelip anne ben kaka yaptim diyordu. Bende hemen degiştirmiyordum, biraz rahatsiz olsun istedim, bol bol konuştum hep, oğlum kakan varmı diye sordum, kaka varsa tuvalete gidelim diye hep sürekli sordum, benim oglumda söylemiyordu, pipisini elleyince çişi geldigini anliyordum, ve genelde sabah kahvaltidan sonra ya da akşam yemeginden sonra kakasini yapar, bu saatlerde tuvalete götürünce kakasini yapiyordu. Benim oğlumda klozeti sevmedi, bence cocuklar hep ayakta yapmaya alışkın olduklari icin klozete hemen alışamiyorlar. Klozette rahat edemedikleri icin yapmiyorlar. Benim evde birde yer tuvaleti var, alaturka tuvalet, biz hep buna gidiyoruz. Oglum tuvalette bile ayakta yapiyordu kakasini ama 1 hafta sonunda çömelip yapmaya başladı 🙂 3 haftayi geçti, 1 ay olacak ,daha yeni yeni söylüyor anne ciş yapacam, ya da anne kaka yapacam diye. Bu dönemde bolca sabır gerekiyor, ve cocuga kızmamak gerekiyor. Niye altina yaptin diye kızmayin, ben hic kızmadim, sinirlendim tabiki zaman zaman ama asla cocuguma yansitmadim, tuvalet egitimine başladiktan 1 hafta sonra ögrenmişti tuvaletini, çişini tutmayi da ögrendi, geceleri zaten hic kaçırmadi şimdiye kadar, ilk başlarda gece yatarken bez bagliyordum ama artik hic bez bağlamiyorum.

Birde 24 aylik kızım var, herkes abisinden göre göre öğrenir bu da tuvaleti, buna da başlat dediler ama hic hazır değil kızım, heryere şarıl şarıl işedi😂😂😂 3 gün uğraştim ama yok olmadi geri bağladim altini, şimdi de kızımın hazır olmasini bekliyorum 🤷‍♀️ hic sabrim kalmadi valla şuan. Bir meme bıraktirma bir de bu tuvalet egitimi gercekten çoook sabır istiyor😬😬

Sedaa ay roman yazmışım resmen😅

Gul-yuzlum kızıma 26 aylıktı başladığımda sizin gibi gece gündüz bir anda kestim. İlk günümüz tam bir fiyaskoydu 😁 15 dk yarım saatte bir tuvalete goturuyordum klozete başta bizde oturmadik kendini nasıl rahat hissediyorsa o şekilde yapmasına müsade ettim ben. lazimlikla başladık, geceleride 3 kez falan kaldırdım çok şükür uykusu ağır olduğu için sorun yaşamadım ben 🙂 kakada malesef kabız olduk 4 gün boyunca yapmadığı için bir seferlik lavman kullandım rahatlaması için. Bunu da oyuna çevirdik tabii lazimlikdaki kakalari klozete bosaltirken arkasından pis kakalar baybay size bizi rahat bırakın artık falan diye konuştuk. Geceleri uyumak istemediği zaman beni kandırdı hep bide cisim geldi diye, bildiğim halde sürekli yılmadan tuvalete götürdüm. Böyle böyle tam 3 haftada çiş işini kavrayabildik çok şükür. 3 haftanın sonunda kendi söylemeye başladı.

Bende gece gündüz kestim kızım 20 aylik 1 Ay oldu öğrendi çok şükür bazen oyun oynarken falan unuttuğu oluyo kaçırıyor sonra çişin gelince söyle kızım diyorum tamam diyor. Ama dedikleri gibi çok çok sabır işi…

Gul-yuzlum bu çocuktan çocuğa değişiyor. Bir arkadaşım var 3.5 yaşında çocuğu hala kaçırıyor mesela yada söylemiyor benim kızım ondan 1 ay küçük 2 günde çözmus ve bitirmiştim 1 haftaya tam düzen oturmuştu gündüzleri icin. Ama benim kızımda gece kaçırmayı kesmemisti onuda bir uzman psikolog ablam yardım etti ona gidip geldikçe yıldız yapistiralim kendin yap artık diye diye onuda bıraktırdı o şekilde.
                Tavsiyem tuvaleti gerçekten eğlenceli hale getir mesela biz yapistirma kullandık gece tuvalete kalkması için. Aldım gösterdim gece bu yıldızları her tuvalete girişinde kendin yaparsan yapıştır duvara 4 yıldız bir ödül dedik sorun çözüldü resmen. Ama yıldız ve ödül olayını azaltarak kesmek gerekiyormuş 2 haftaya kadar. Düzen oturuyor zaten o 2 haftada. Sende kendin söylersen şeklinde değiştirip bunu kullanabilirsin bence. Uzman görüşü olduğu için yazmak istedim 🙏 bu arada biz 22 aylik falandı bıraktığımız da gündüz bezini.