Kızlar öncelikle merhaba. Benim muzdarip olduğum bir konu var. 2 yıllık evliyim daha önce tek başıma yaşıyordum fırınım yoktu ve hiç fırın kullanmamıştım. Evlendikten 1 sene sonra falan fırın aldık biz. Bunları yazma sebebim belki fırın ayarını falan bilmiyorumdur. Bana yardımcı olursunuz diye yazıyorum. Tepsi böreği yapmak istiyorum her seferinde kuru oluyor. Şöyle eskiden annelerimizin babannelerimizin yaptığı gibi yumuşacık olmuyor. Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Onun dışında kurabiye kek vs gerçekten çok güzel yapıyorum hiç tutturamadigim olmadi. Fırını hangi ayarda ve kaç derecede kullanmalıyım yumuşacık börek yapabilmek için? Turbo özelliğinde hep benim fırın hiç degistirmiyorum değiştirmeli miyim acaba. Çok teşekkür ederim şimdiden hepinize💕
Yumuşacık börek
lkmelms bu konuda aşırı becereksiz olabilir özellikle poğaça facialarim meşhurdur bu konuda sana tavsiyede bulunamicam x😆
Polyannacilik yaa olsun yorum yazmanız bile yeterli çok teşekkür ederimmm 😇💕💕
Rouge yok ardlecim bir kaç bakim postunda konusmustuk, tartışmadık hiç, bu forumda nickini ve yorumlarını bildiğim nadir bir kaç kişiden birisin ben de senden çok tatlış enerji alıyorum karşılıklıymış demek😇🙈 şöyle ki hamuru kendim açmıyorum o kadar vakit bulamıyorum gündüz çalıştığım için🙈 ama bizim burada çarşıda el açması yufka yapıp satan bi abla var ondan alıyorum günlük getiriyor. Bugün de aldım şimdi akşama yapmak istiyorum kırık peynir de aldım söyle yumuşacık çay ve domatesle yiyebileceğimiz bir börek yapmaya ihtiyacım var😇😂 üstü kuru oluyor buna nasıl çare bulacağım bilmiyorum😂
Hazır yufkayla yapıyorum ben iki bardak süt bir bardak sıvı yağ iki yumurta iyice çırpıyorum yağlı kağıt koyup ilk yufkamı kuru koyuyorum tepsiye sonraki yufkaları o sosta ıslatıp koyuyorum 6 tane yufkadan yapıyorum üç taneden sonra iç harcını koyuyorum peynirli maydanozlu yapıyom en son yufkayıda kuru koyduktan sonra dilimleyip kalan sosa bir tane maden suyu koyuyorum ve üstüne gezdiriyorum 250derecede pişiriyorum üst ve alt çıtır ortası yumuşacık oluyor 🤤🤤
lkmelms bu kadar tatlı yazmasan vermezdim tüyomu ama neyse :)))
Yumuşak olmasını ıstıyorsan…. Yufkanı yoğurt yag karışımıyla ıslat.. bildin ıslat … bide bıgun önceden buzluha koy.. buzlu at fırına yumusacık olmazsa beni bul 😂
bitterdelisi24 ayyy çok teşekkür ederimmmm ben bu akşam yapicam bu seferlik buzluğa koymadan denesem bi dahakine buzluğa koyup deneyeyim💕 bu sırrını paylastigin için teşekkür ederim bitter delisi💕💕😇😇 umarım artık ben de muhteşem yumuşacık börekler yapabiliriimmm 🙈😂😂
- Düzenlendi
lkmelms Fırından çıkınca üzerine yufka sular gibi su serpele temzibir sofra beziyle üstğnü kapat biraz bekle yumuşar sertliği 😊
lkmelms yyaa yicemm🥰😍😘ben süt bazen sodayla yapıyorum bitanem yogurt pütür oluyor sevmiyorum biraz soda onsuz yapıcaksam sadece süt sıvı yag yumurta ekliyorum üstünün kurulugunu şöyle yapmalısın yavastan pişirdin mi o sos cekti üstü kızardı altı kızardı cıkardın hemen elinle su püskürtüceksin hani sakasına elimizi yıkadıktan sonra birine püskürtürüz ya azıcık o sekilde sadece biraz daha fazla heryere olucak sekilde o puuff edicek ve hemen üstüne bez örtüceksin bekliceksin 10 dk fln sonra bak yumusacık olucak
lkmelms canim benimki dijital. Turbo ayari benimkinde varmı bilmiyorum bircok ayari var ama turbo hangisi bilmiyorum genellikle ben kek borek pogacayi 180 derecede alt ust fansiz pisiriyorum yarim saatte pisiyor masallah diyeyim🧿 acaba turbo en ust sicaklik olabilirmi bian oyle dusundum😳 bu arada firinin markasi ne kullanma kilavuzun varmi göz attinmi hic
lkmelms ya iki saat dursa da olur :) buzlu at buzlu sür
Üstüne yumurta:) bak ben pastanede calıstım sen beni dinle kuzucum 🥰😂
lkmelms Sodayla yapabilirsin canım böreklerini.Üzerine soda dökeceksin.Ara katlarjnada yogurt sıvıyag birazda süt sür içi yumuşacık dışı çıtır çıtır oluyor👌👌