Ya kızlar bilen yardımcı olabilir mi? Bundan 1 bucuk ay öncesinde pasaport başvurumuz oldu Bi türlü sonuc alamadık basım öncesi kontrol yazıyo galiba Ankara da basılıyomuş oraya giden 1 2 saate cıkartıyomuş yoksa 2 ay bekleyenler var ama biz İstanbul dayız napcaz bilmiyorum.
Pasaport
Zeyzeymom şuan Rusya Ukrayna savaşından dolayı aşırı bi yoğunluk var aslında şimdiye çoktan gelmesi lazımdı 199 u arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz ben 6 hafta önce kızım için başvuru yapmıştım Rusya’dan yaptım başvuruyu üstelik ona rağmen 6 haftanın sonunda geldi
Ruzgarin_kadini evet aradım aciliyet oluşturdum başka yapcak bişeyimiz yok dediler ama yine ses seda yok teşekkür ederim yorumunuz için ❤️
Zeyzeymom ama şöyle bi durum var ben arkadaşıma 199 u aratıp bilgilerimi verip aciliyetlik durumu diye belirttirdim 5.haftada sizde arayıp aciliyetlik durumu belirtip sıranızı öne çekmeyi deneyebilirsiniz
Zeyzeymom muhtemelen ya bu hafta içi ya önümüzdeki hafta ulaşır elinize inşallah
Ruzgarin_kadini saol canım arıyorum 2 gün arayla ama yapcak bişeyimiz yok diyolar
Ruzgarin_kadini inşallah cnm teşekkür ederim
Zeyzeymom önceden ne güzeldi türkiye içi 3 günde geliyordu yurt dışından yapılan başvurularda 15 gün içinde konsolosluklara teslim ediliyordu şuan ortalık çok fena karışık kayınvalidemler ramazan bayramı için rusyaya gelmeyi planlarken haziranın 5.inde ancak buraya geldiler kurban bayramınada kalamadan gittiler bende onlarla Türkiye’ye dönmeyi planlarken kızımın pasaportu tam onların Türkiye’ye yola çıkacağı gün geldi buraya 😁😁kaynanam bayaa söve söve gitti şimdi bayram sonrası gıdıcez inşallah artık
Ruzgarin_kadini hadiya sizin içinde kötü olmuş Valla neyse sonucta gelmiş😂
Zeyzeymom Merhaba ben 199 çalışanıyım bu sorun yılbaşından beri var pasaport çipleri yurtdışı yani Hollanda’dan alıyor içişleri bakanlığı fakat şuan da kriz var bir türlü Türkiye temin edemiyor Hollanda dan üretim de sıkıntı var. Aciliyet varsa 199 u arayıp aciliyeti bildirin ben yapabilirim Fakat üzgünüm işimi riske atmış olurum. Şunu da söyleyebilirim yine de çok işe yaramayacaktır arayıp bu işlemi yaptıran vatandaşların bir çoğu hâlen bekliyor. Yani 199 işinizi çözmüyor başvuru yaptığınız ilgili nüfus müdürlükleri aciliyetinize göre bakıyor. Biraz karşık ama umarım yeterli bilgi vermişimdir. Bu ara da bu da aramızda kalsın🤣🤣
Rosee çok teşekkür ederim cevabınız için ben arıyorum Bi kaç defadır 199 aciliyet için bile bir seferlik yeter deyip ilgilenmiyor anladığım kadarıyla nüfus müdürlüğüne gidip 199 yardımcı olmuyo mu diyeyim 😊🙏
- Düzenlendi
Zeyzeymom Pasaport’un aciliyeti varsa çalışan arkadaşım bunu sisteme girip, başvurduğunuz nüfus müdürlüğüne sistem üzerinden göndermesi gerek acaba kimle konuştunuz neden böyle bilgi verdi bu konuyla alakalı mail bile atıldı bize bakanlıktan bence şöyle yapın tekrar arayın diyin ki nüfus müdürlüğüyle görüştüm aciliyeti buradan bildirmem gerekiyormuş pasaport için bir arkadaşınız yardımcı olamıyoruz diyip kapattı diyin yardımcı olacaktır eğer olmuyorsa son çare bana söyleyin sizle bi istişare yapalım😊 yakınsa nüfus müdürlüğünüz gidip görüşmenizde de fayda vardır canım
Rosee ay cok saol canım Allah razı olsun ❤️😘
Rosee canım ben aradım dediğin gibi söyledim tekrardan aciliyet oluşturuldu
Zeyzeymom Evet kuzum mevzuat öyle çünkü malesef bazı arkadaşlarımız kovid sebebiyle homeofise geçtik herkeste bi rahatlık var vatandaşı başından atmak, uğraşmamak için kestirip atıyor arkadaşın yaşadığı gibi bu tarz durumlarda tekrar arayıp ya da o kişiye o anda kendisi adına şikayet kaydı oluşturun direk tutanak tutuluyor affetmiyor yetkililer.
Rosee öğrendiğim iyi oldu cnm bende ona göre davranırım artık❤️🙏
Zeyzeymom en az 6 hafta sürüyor canım annemle babam yeni çıkardı uzun sürdü baya 🤨