1 yaşında bebeğim var. Doğduğu günden beri uyku problemi var. Gün geçtikçe düzeleceğine gün geçtikçe daha kötü oluyo. Kesinlikle uyumuyo geceleri. Memedeyken gözleri yumulu uyuyo gibi duruyo ama meme ağzından çıkınca ağlayarak uyaniyo. Sabaha kadar kucağımda ve memede durmak istiyor. Emzirmekten o kadar tiksindim ki yemin olsun göğüslerime kendim bile dokunsam acayip sinir kapıyorum artık çünkü iyice bezdirdi bıktırdı çocuk benj 😭 süt emmiyo çoğu zaman emzik yerine getirmek ağzında soruyo bazen yalıyor ve gerçekten sinir bozucu. Hele saatlerce olunca. Kollarım bacaklarım belim ağrıyor artık her tarafım uyuşuk şekilde. Göğüslerim çok küçük rahat bir emzirme de yaşayamıyorum emzirdigm halde 70 beden şuan. O kadar yorgunum ki artık uykusuzluktan gözlerim acıyo acayip bitkinim. Üstelik eziyetide var gün boyunca ağladı bağırdı çığlık çığlığa hala öyle uyumuyo. Dün beş buçukta uyudu dokuzda geri kalktı. Yeter artık bende dinlenmek istiyom ne istuyo benden bu çocuk 😭😭😭😭😭😭😭😭
Tükendim artık 😭 uyumayan sürekli mizildayan bebek
Bay bay night damla kullandım gene faydası olmadı hiç. Önerebilecgz başka bişi varmj
Meeaoww belki bir problemi vardır doktora götürdünüz mü acaba?
Meeaoww canım hiç normal gelmedi bana bu söylediklerin acaba uyku düzenini oturtamadığın için olabilir mi ? Çünkü bebekler için uyku düzeni çok çok önemli. Uykusunu alan bebek mutlu bebektir. Mutlu bebek mutlu ebevyndir. Neden hiç uyumuyor araştırmalar yaptın mı neyi eksik yaptığına dair. Emzik kullanıyor mu bebeğiniz ? Hiç bir doktor önermiyor ama, benim için kurtarıcı 🙏🏻 ben doğduğundan beri uyku eğitimi verdim. Emzir uyku emzir uyku yaptığım için bizim uyku düzenimiz çok bellidir. Hiç bir şikayetim olmadı. Gaz sorunu da keza öyle. Zaten uslu bir bebekti hep. İnşallah böyle gider. 🌿
Meeaoww Allah yardımcın olsun canım ne desem bos bazı bebeklerin huyları öyle oluyo Malesef Allah sabır versin demekten Baska bişey gelmez elden en baba 4 yasında rahatlarız 🥺
Meeaoww bu kadarı normal gelmedi doktora gittin mi bu konu hakkında
reglolankedi gittik bişisi yok dedi. Baybay night damla verdi günde 10 damla uykudan 40 dk önce ver dedi. Onun bile faydası olmadı. 10 değil 30 damla veriyorum artık ben. Gene fayda etmiyo. Uyutuyo evet ama en fazla yarım saat sonra geri uyaniyo
Meeaoww Uyku eğitimi vermeyi denediniz mi acaba benim kızımında 4.ay atağından sonra uyku düzeni feci şekilde bozulmuştu ben 8.ayından sonra uyku eğitimi verdim kendi başıma ve şükürler olsun çok rahatladım uykusunu alamayan bebek sürekli anneye yapışık geziyor benim kızımda 15 aylık geçen haftalarda tüm azı düşlerini şişti ve ikisini patlattı memeye aşırı düşkün oldu sürekli emmek istiyor bende geri çevirmiyorum sanırım fazlasıyla ihtiyacı var diye ama siz tok olduğundan eminseniz biraz memeyi unutturun ve rutin yaparak uyutmaya çalışın sizde biraz kendinize vakit ayırmış olursunuz tek başına olunca ve bebek anneye çok düşkün olunca fazla zorlayıcı olabiliyor siz dediğim gibi rutin oluşturun önce siz net ve kararlı olun bir süre sonra size uyum sağlayacaktır kolay bir süreç değil ama sonrasında çok rahatlarsınız ben ilk eğitim verdiğim gün 45-50 dk bekledim uyumasını ama süre gittikçe kısalıyor sonra kendi kendine uyumayı öğreniyor
birdemettiyatro 1 yaşındaki bebeği kumdaklayip memede uyutuyom. Memede bile uyuması en az yarım saati buluyor. Uyuduktan sonra salıncağa yatırıyorum sallıyorum dalana kadar. Ve salıncakta uyuyor sürekli. Beşik hiç ama hiç yatirmadim son 7 aydır. Anca süs gibi duruyo evde. 🤦🏻♀️ Bilmiyorum benim bebeğim asla uyumaz kendi. Keşke uyusa çok özeniyorum besigine yatsın Kumdak olmasın eli kolu açık yatsın diye. Ama geçen gün uyuyunca kundağı açtım bebişgine koydum. 17 dk sonra ağlayaraj ayağa dikildi beşikte. Ve sonra ne yaparsam yapayım asla geri uyutamadim 🤦🏻♀️😭😭😭😭
Meeaoww Maalesef destekli uyutmayı kesmeden uykusu düzene girmez üzgünüm bunu söylediğim için ama önce uykusunu düzenlemelisiniz sallamayı kademeli olarak bırakın 1 yaşında bebeğin kundağa ihtiyacı yoktur ki neden kundak yapıyorsunuz memede de uyumaması lazım anlayacağınız önce destekleri ortadan kaldırmanız gerekiyor diğer türlü kendi kendine uyumayı öğretemezsiniz
Meeaoww öncelikle sorunları doğru tespit etmelisin 1 yaşıni 1 ay geçmiş oğlum var 3 öğün ek gıda alıyor. Gündüz ek gıdayi düzgün yiyince günde 3 kere filan gündüz 2 3 kere de gece emiyor. Önce bütün uyanma sebeblerini ortadan kaldırman lazım. Gündüz iyi yedir. Ama akşam uyku saatinden 1 saat önce yemek vermeyi kes. Odası sıcak olmasın yatağı rahat olsun. Tam karanlık odada uyut. Gece uyanınca emzirip dalınca memeden cek omzunda gezdirip piş piş yapmayı dene. Gelişimi nasıl. Boyu kilosun vitamin eksikliği var mı. Varsa mutlaka onları da Tamamla.