Eskobar din olarak olaya bakmiyorum. Din konusunda farkli dusuncelerim var herkese uymayacak seyler ama herkesin dinine de saygi duydum ve duyarim. Ama basta hata kizin kendisinde. Muhtac olma dusuncesini ben sacma buluyorum. Muhtaclik degil bu ve tek korunma yontemi ertesi gun hapida degil. Biz esimle evlenmeden once nisanliyken korona var , hem bulusamiyoruz , hemde ulke batiyor bulustugumuzda cok para harciyoruz diye ailelerle konusup eve ciktik ki ev duzelim , en azindan evlenirken cok borcumuz kalmaz her ay yavas yavas bir sey alir evi tamamlariz dedik. Eve girdigimiz gun direk doktor kontrolunde olmak uzere dogum kontrol hapi kullaniyordum esimde prezervatif. Eger duzenli cinsellik yasaniliyorsa zaten kisi geri cekilmenin vesaire yetmeyecegini bilir. Burda erkek kisisi zaten korunmuyor, kadin kisisinin bunu dusunup onlem almasi gerekiyordu. Adam acik acik demis seni hamile birakacagim kadinda ekmegine yag surmus , ustune ertesi gun hapi almayarak balda koymus. Ve kadin hamile kalma ihtimalini biliyordu. Bu arada biz esimin %99 kisir oldugunu bilerek korunduk buna ragmen hamile kaldim. Yani bu kizin evlilik ve cocuk icin kucuk oldugunu dusunurek boyle onlemsiz davranmasi = cahil cesareti. Ben hamile kaldigimda esimle oturduk once biz konustuk , psikolojik ve maddi olarak cocuga bakabilecekmiyiz , bu sorumlulugu kaldirabilecekmiyiz vesaire diye. Hatta soyle diyeyim , esim once bana sordu bak sen 9 ay tasiyacaksin ben sen isten ayrilacagin icin daha yogun calisacagim , sorumlulugunu elbette paylasacagim ama saat olarak erken gidip gec gelecegim zorluklari olacak vs diye. Ama burdaki adam dediginiz gibi bencil. Ha bunlari kizin anlatmasiyla biliyoruz , belki olayin daha detaylari var bilmedigimiz o yuzden birinide boyle yargilamak istemem. Ha bana sorarsaniz kadinin ; madem boyle bir sey istemiyor , o halde ertesi gun hapini direkt alip o adamla ilisigini kesmesi gerekliydi. Ama olay kalmiyor. Kalbini de kirmak istemedigimden kisiyi taniyorsan mutlu edecekse vesaire evlen ama yok dersen de aldir dedim. Cunku bu kizin ailesi buyuk ihtimalle bu kizin hamile kaldigini ogrenirse hayatini yakacak. Hos aldirsa bile sonrasinda ogrenme ihtimalleride var. Daha kucugum evlilik sorumlulugu icin diyor , yasi 50 bile olsa hazir degil. O cocuga yazik olmayacak mi ? Kendim icin diyorum annemler korunurken olmusum ve bildiginiz istenmeyen cocuk olmusum ve cidden aile hayatimi anlatsam o cocugun aldirilmasi icin destek verirdiniz. Neyse isin ozu su cok uzatmak istemiyorum , kadin zaten bunlari bile bile goze almis hamile kalma ihtimalini bile bile bir hap bile almamis yani bu ihtimali goze almis. Buna bakarsak buraya bakip bunun icin aglamasida sacmalik buraya baslik acarak. Cunku yine diyorum adam gerizekali kabul , belki guvenilir bile degil kuma niyetine alacak bile olabilir kizi ben bunu burda anlatilan iki satirla bilemem. Ama kizda bile bile lades oynamis.