Sare21 Bu aldığınız karar geçici bir süreç için tek işe yarayabilir. Sosyal medyada görmek istemediğimiz şeyleri silmek, engellemek çok kolay. Fakat gerçek hayatta böyle düşünmeye devam ederek nasıl görmezden geleceksiniz özendiğiniz yada kıyasladığınız kişilerin hayatlarını? Yada bunlar nomal yaşantınızda size her gün gördüğünüz komşu veya her gelişmeden haberdar olduğunuz bir akrabanız kadar yakın olsalar içten içe özenmeye devam mı edeceksiniz?
İnanın iradenizi kontrol altına alıp sahip olduğunuz şeylerle mutlu olarak bunu öyle güzel aşabilirsiniz ki hiç kimseyi silmenize bile gerek kalmaz. Ancak sahip olduğumuz her şeye şükrederek ve kanaat ederek üstesinden gelebileceğimiz bir konu. Herkesle aynı hayata sahip olamayız. Bizim için anlamı olan şeyler başkaları için hiç bir şey ifade etmeyebilir. O halde neden kendi hayatlarımızı kimseyle kıyaslamadan anlamlandırmaya çalışmayalım?
O kadar ahım şahım özenilecek bir hayata yada varlığa sahip değilim. Benim sahip olduğum eşyalardan kat kat güzel eşyalar sadece fenomenlerde değil her yerde mevcut. En güzel takımlarda en güzel sunumları yapmak gibi bir niyetim hiç olmadı. Ağzımızın tadı varsa, kendimize ayıracak üç beş dakikamız varsa ve ailem ile başbaşa kalınca da güzel zaman geçirebiliyorsam o gün soframızda düz bir tabakta çorba olsa dahi ben o samimiyeti ömrümden bir kâr sayarım. Çünkü o kadar şahit oldum ki maddi manevi en güzel hayata sahip olan insanların hep her şeyin daha fazlasını isteme arzusu ve yaşadığı hayatı hiç görmeyip başkalarının hayatına özendikleri takdirde yuvalarının yıkıldığını. Çok üzücü, çağın vebası diyebiliriz.
Kendi kendinize şifa olmaya çalışın, kendi hayatınızı başkaları ile kıyaslamak yerine daha da güzelleştirmeye çabalamak gibi bir uğraş içinde bulunursanız bu meşguliyetten kimseye bakmaya zamanınız bile kalmaz. 🌿