Merhaba kızlar, sağlık ocağından yaklaşık 6 haftalık hamile olduğum öğrendim ve tiroid değerlerimin yüksek olduğunu öğrendim. Doktor zararlı bebek içinde dedi. Ama hala kendime iyibir kadın doğumcu aramaktayım. Geçmi kalıyorum tedaviye? Randevular hep 2-3 hafta sonraları

TMi çok geçmiş olsun benim bi ara yüksek çıkmıştı doktor bu şekilde hamile kalman imkansız hadi bi mucize oldu hamile kaldın düşükle sonuçlanır demişti bence zaman kaybetmeyin rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🌺🤲🏻

TMi Benimde gebelik ile birlikte yükselmişti 7 civarıydı ilaç kullanmaya başladım.
    İlaçlarını düzenli kullan,birşey olmaz korkma. Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum da dahiliye bölümüne yönlendirmişlerdi beni ilk etapta. Hemen başlasan tedaviye iyi olur .

TMi kadın doğuma değil dahiliyeye gitmelisiniz önce tiroid için. Gerekli görürse endokrin bölümüne yönlendirir. Kadın doğum ilgilenmiyor yani, boşa vakit harcamayın kadın doğumcu bulmak için şu an. Aile hekiminiz bunu söylemedi mi?

TMi Tiroid illetiyle baş etmeye çalışan biri olarak söylüyorum hic gecikme lütfen 🥺 3 ay önce bende dusuk yaptım sebebi tiroid mi dedim önemsemediler kadın doğumcular 2.5 istiyor ben 4 değerindeydim suan 5 Olmuş.korkma benim arkadaşım yüksek doz tiroid ilacı kullanıp 2 tane hamilelik geçirdi çocukları da sapasağlam

TMi Tsh kaç çıkmış, dahiliyeye gitmelisin . Benim de yüksekti doğuma kadar ilaç kullandım sıkıntı olmamıştı. Yalnız doktorum tsh testini aile hekiminde yaptırmamı önermiyordu , kanların beklemeden teste gittiği hastaneleri tercih et demişti. Aile hekiminde yüksek çıkabiliyormuş. Aynısı anneme oldu ,hastalık teşhisi koydular ,farklı hastaneye gitti hiçbişeyiniz yok dediler.

• TMi bunu yanıtladı.

TMi canım bende troid hastasıyım 16 yıldır ilaç kullanıyorum dahiliye ye sonra endokrine gitmen lazım tehlikeli bisey değil merak etme sadece bir hap kullandım bende hamileliğimde hiçbir sıkıntı olmadı

TMi

TMi evet troid değerlerinin 2 civarı olması gerekiyor. Dahiliyeye gitmelisin. Bende hamileyim şuanda ve troid ilacı kullanıyorum korkma ilacını düzgün kullandığın sürece sorun yaşamazsın

TMi dahiliyeye gider ilaç başlarsınız gebelikte çok önemli üstüne düşün ertelemeyin. Benimde yüksek ilaç kullanıyorum

TMi tsh değeriniz yüksek çıkmıştır benimde yüksekti 9 ay boyunca hergun düzenli ilaç kullandım sürekli stabil durdu çok şükür bie sorun da olmadı

TMi tiroid çoğu zaman düşüğe sebep oluyor annem 2 kere düşük yaptı bilmiyorduk tiroidi olduğunu görümcem aynı şekilde evlenmeden ne dil döktüm git doktora bak hamile kalırsan sıkıntı olur diye dinlemedi maalesef ilk bebeğini kaybetti doktoru da aynı şekilde tiroidden kaynaklı demişti lütfen bir an önce doktor bulun kendinize.

TMi Benımkıde yuksek cıkmıstı hap kullandım sonra dogum yaptım zaten bı sıkıntı olmadı ılk yuksek oldugunu duyunca nettemde aratrnca bnde cok korkmustum bu ne böle dıye sonra hapımı kullandm o dönem şekerede cok düştüm tatlı sevmedıgım halde o dönem süreklı tatlı seyler ıstıyordu canım. Ilacı kullanınca degerler düştü bı sıkıntı olmadan dgm gerceklestı. Hemencık ıyıleşmen dılegıyle🥰

TMi benimde 5 den aşağı hiç düşmedi acil dahiliye bölümüne randevu al ilaca başla o bebeği zehirliyor die biliyorum canım ben doğuma kadar kullandım doğumdan sonra değerlerim düşmüştü bide komşumun eltisi bebeğini bu durumdan dayı kaybetmişti çok geç kalmadan doktora git ilacına basla

Nietzsche şuan duyduğum en güzel haber. İnşallah benimde bu yüzden yüksek çıkmıştır. Hamilelik olmadan genel kan tahlili vermiştim gene sağlık ocağında yüksek çıkmıştı. Koşa koşa devlete gitmiştim sonra normal çıkmıştı. Şimdi gebelik testi için sağlık ocağı tekrar yaptı yüksek çıktı yarın RANDevu aldım inşallah çıkmaz yüksek. Korkuyorum çünkü teyzem tiroid kanseri annem uzun yıllarıdır hastası çıkmasını istemem bende.

TMi inşallah öyle temenni edelim. Ama ailende varsa sende olma olasılığı da yüksek. Mesela bende ilerde olacağım ama ne zamana denk gelir bilmiyoruz . Anti tpo kaç çıkmış senin. Benim hep o yüksek çıkıyor . Bu da şuan olmadığım ama ilerde olacağım anlamına geliyormuş

• TMi bunu yanıtladı.

TMi merak etme bende de çıktı endokrin bölümüne gitmen gerekiyor bulunduğun yerde o bölüm yoksa dahiliye ye git ilaç veriyor her ay test yaptırıyorsun ilaca aldığın sürece Allah’ın izniyle birşey olmaz

5 gün sonra

Nietzsche dediğin gibi oldu devlet hastanesinde çıkmadı. Doktor kanlar sağlık ocağında bekletildiği için hatalı çıkmış dedi. Çok sevindim

TMi Bende çok sevindim,geçmiş olsun😊 belki görüp de faydalanan arkadaşlar olur

• TMi bunu yanıtladı.