Kizlar yurtdisinda yasayan birisi olarak gectigimiz martta uluslarasi ticaretten mezun oldum. Suan issizim ve turkiyeden görustugum birisi var. Bilen bilir gectigimiz haftalarda muhendislik kazanip 2 - 2.3 sene daha okuyacagimi anlatmistim. Ama konustugum kisinin bir ton borcu var (suan olarak yaklasik 300 bin küsür) fakat seneye 100 bine falan indirecegini söyledi. Ayrica parali askerlik dusunuyor, tecili seneye 31 araliga kadar.
Bu arada ben 98 dogumluyum o da 95 dogumlu .
Sizce en mantikli olani nedir ? Seneye istemeye gelmeliler mi , yoksa biraz daha beklemeli miyiz. 2019 dan beri görusuyoruz fakat her sene sadece 4-5 gun görusebildik bugune kadar. 2020 yilini saymiorum cunku kovitten dolayi turkiyeye gelemedik .
Kaldiklari sehir benim tatile geldigim sehire 12 saatlik mesafede :( her sene dört bes gunlugune gelip gidiyor yanima ve ne zaman gelse isten dolayi dönmek zorubda kaliyor 😔 ayrica bes gun geldigi zaman ona masraf 5500 kusur lira oluyor yani otelin gunlugu olmus 600 lira . Bi yandan aciyorum ama annemde diyor ki sen mi kiz basina gideceksin onun yanina erkek milletine acinmaz bu sekilde kiymetin olur dedi .
Tekrardan ekleyeyim, suan part time hamburgercide calisiyorum , kendi meslegimin isini bulamadim ayrica okula girdim derken basvurmadim da ise . Ama okulu birakip is bakmaya baslasam daha mi mantikli olur .
Tek istedigimiz onun borclari sag saglim bitirip, parali askerligini halledip , benimde duzgun bir ise girip calismam aslinda .
ben hep sey demisimdir Turkiyede yasamak istemiyorum o yuzden onun fedakarlik edip yurtdisina yanima tasinmasi gerek . Ona uyar bu ama vize konusuda kafama takiliyor. Ayrica yasli 65 kusur yaslarinda anne ve babasi var ve ailenin tek oglu . Korkuyorum eger babasina birsey olursa ne olacagiz biz diye .
Benden daha deneyimli oldugunuzu biliyorum , fikirleriniz degerli simdiden guzel kalplerinize selam yolluyor tesekkur ediyorum 💖💖✨