• Muhabbet
  • Yardımcı olun tecrübeli anneler

Herkese merhaba dün gece arabamız bozuldu geceyi otelde geçirdik ve yanımda ek gıda olarak hiç birşey yok şimdi 8 aylık bebeğim var ona otelden ek gıda olarak ne verebilirim evde olsam bebek bisküvisi yumurta sarısı falan verirdim fakat burda aklıma hiç bişey gelmiyor

Ven-us haşlanmış yumurta vardır canım orada. Bir de olmazsa rica et patates haşlasınlar. Salatalık ezip onu da verebilirsin .

Ven-us Peynir,yumurta,salatalık vardır mutlaka meyvede vardır catalla ezer verirsin bunları.sorarsın böyle böyle diye onlar yardımcı olur.Bazı yerler bebeklere özel yemekte çıkartabiliyor.

Ven-us bebe bisküvisinin içeriği zaten kötü ve rezalet onu veriyorsanız dışardaki paketli yiyebileceği ürün verebilirsiniz saat 9 da marketler açılıyor meyve ezip verebilirsiniz kahvaltı anlayışı bizim dayattığımız bir gerçek yani çocuğa verdiklerimizle biz öğretiyoruz neler yiyebildiğini düşünün verin vardır otelde her şey

2zlerim rezalet demişsinde canım çoğu anne artık evde kendi yapıyor belki kendi yapmıştır bebe bisküvisini

Ven-us yoğurdun içine ekmek dilimle ver baktın yemiyo azıcık şeker kat, yoğurdun içine şeftali, kaysı varsa koy meyve illaki vardır otelde, çorba da vardır çorba da verebilirsin

Nietzsche valla annem beni şekerli suyla büyütmüş ne biyerim eksik ne fazla, pirinç unuyla şekeri karıştırıp verirmiş😏bende aynı şekilde çocuklarıma çaylı ekmek bile verdim Bi yerleri ne eksik ne fazla sanki eskiden mama mı varmış Allah aşkına😅

Ask_hosmus Tabi senin görüşüne saygı duyarım 😊 şekerin kocaman insanlara olan zararını anlatmaya gerek duymuyorum. Besleyici veya faydası olan bir şey değil aksine zararı var. 8 aylık el kadar bebek neden şekerle tanışsın. Benim kendi tercihim ,oğlum 2 yaşında hala da tatmadı. Çünkü gerek yok . Ayrıca diyabete kapı açmış olursun. Hele çayla ekmek falan, baya yıllar öncesinin yokluğunda verilen şeyler. Şuann 8 aylık bebeğe illa mama ver demedim,hemen mama demişsin de. Birsürü sağlıklı besin var dolu tarifler var. Bebeğinin sağlığını ve gelişimini önemseyen anneler araştırır . Ben oğlumu beslerken annemden tarihi tarifler almam mesela. O dönemle şuanki farklı, onlar yokluktan vermiş ,bilgisizlikten değil . Ayrıca şeker verdiğin an bebeğin ölür demiyoruz , yok kolum bacağım eksik değil gibi savunmalar saçma. İlerde karşılaşacağın hastalıkların alt zeminini sen oluşturuyorsun haberin yok.

Yasak_elma teşekkür ediyorum dün geceki yorgunluk stresten kafam allak bullak olmuştu açıl büfede ne gördüysem yiyebileceği aldım ☺️

2zlerim bebek bisküvisini kendim yaptım tam buğday unuyla falan bebeğin yiyecekleride arabada kaldı sanayiye gitti o yüzden sabah bi afalladım ama şükür açık büfede ne bulduysam yapmaya çalıştım bişeyler

Nietzsche ben bu konularda hassas davranmaya çalışıyorum bide yanımda eşim yok tek başıma bebekle otelde kalıyorum sabah bi afalladım sonra yumurta sarısı karpuz salatalık vs. Yedirdim. Normalde el yapımı tarhana çorbası ev yapımı bebek bisküvisi falan vardı ama arabada kalmış

Cicekliperde tarifte yoğurt yoktu yumurta sarısı irmik tam buğday unu elma suyu hindistan cevizi yağı vs vardı

Ven-us yok olucağını sanmam, sen baya dikkatlisin anlaşılan😅bu seferlik ver bişey olmaz canım

Ven-us AA cok iyi bizde laktoz sıkıntısı var da. Ben de bakayım teşekkür ederim 😊

Ven-us öyle valla sakınan göze çöp batıyor çünkü, sadece abur cubur yedirmemeye dikkat ederim ben, çünkü çok dikkat ettiğim zaman çocuğun midesi hassas oluyo, o yüzden Allah ne verdiyse😂😂