Herkese merhaba dün gece arabamız bozuldu geceyi otelde geçirdik ve yanımda ek gıda olarak hiç birşey yok şimdi 8 aylık bebeğim var ona otelden ek gıda olarak ne verebilirim evde olsam bebek bisküvisi yumurta sarısı falan verirdim fakat burda aklıma hiç bişey gelmiyor
Yardımcı olun tecrübeli anneler
Ven-us haşlanmış yumurta vardır canım orada. Bir de olmazsa rica et patates haşlasınlar. Salatalık ezip onu da verebilirsin .
Ven-us Peynir,yumurta,salatalık vardır mutlaka meyvede vardır catalla ezer verirsin bunları.sorarsın böyle böyle diye onlar yardımcı olur.Bazı yerler bebeklere özel yemekte çıkartabiliyor.
Ven-us bebe bisküvisinin içeriği zaten kötü ve rezalet onu veriyorsanız dışardaki paketli yiyebileceği ürün verebilirsiniz saat 9 da marketler açılıyor meyve ezip verebilirsiniz kahvaltı anlayışı bizim dayattığımız bir gerçek yani çocuğa verdiklerimizle biz öğretiyoruz neler yiyebildiğini düşünün verin vardır otelde her şey
- Düzenlendi
Ven-us yoğurdun içine ekmek dilimle ver baktın yemiyo azıcık şeker kat, yoğurdun içine şeftali, kaysı varsa koy meyve illaki vardır otelde, çorba da vardır çorba da verebilirsin
- Düzenlendi
Ask_hosmus canım 8 aylık bebeğe şeker mi verilir, ekmekte gereksiz . birsürü alternatif var. Otelde aç kalmaz bebek bence .
Nietzsche valla annem beni şekerli suyla büyütmüş ne biyerim eksik ne fazla, pirinç unuyla şekeri karıştırıp verirmiş😏bende aynı şekilde çocuklarıma çaylı ekmek bile verdim Bi yerleri ne eksik ne fazla sanki eskiden mama mı varmış Allah aşkına😅
- Düzenlendi
Ask_hosmus Tabi senin görüşüne saygı duyarım 😊 şekerin kocaman insanlara olan zararını anlatmaya gerek duymuyorum. Besleyici veya faydası olan bir şey değil aksine zararı var. 8 aylık el kadar bebek neden şekerle tanışsın. Benim kendi tercihim ,oğlum 2 yaşında hala da tatmadı. Çünkü gerek yok . Ayrıca diyabete kapı açmış olursun. Hele çayla ekmek falan, baya yıllar öncesinin yokluğunda verilen şeyler. Şuann 8 aylık bebeğe illa mama ver demedim,hemen mama demişsin de. Birsürü sağlıklı besin var dolu tarifler var. Bebeğinin sağlığını ve gelişimini önemseyen anneler araştırır . Ben oğlumu beslerken annemden tarihi tarifler almam mesela. O dönemle şuanki farklı, onlar yokluktan vermiş ,bilgisizlikten değil . Ayrıca şeker verdiğin an bebeğin ölür demiyoruz , yok kolum bacağım eksik değil gibi savunmalar saçma. İlerde karşılaşacağın hastalıkların alt zeminini sen oluşturuyorsun haberin yok.
Cicekliperde teşekkür ediyorum öyle yaptım bende 😊
Yasak_elma teşekkür ediyorum dün geceki yorgunluk stresten kafam allak bullak olmuştu açıl büfede ne gördüysem yiyebileceği aldım ☺️
Ask_hosmus teşekkür ediyorum yoğurdu bulsam sadede yer ama ev yapımı olmasa bi sorun olurmu ki
Ven-us canım yoğurtla mı yaptın? Ben de yapacağım da
Ask_hosmus evet bazıları anlatıyor çayla mama yaptık bebeklerimiz boylu poslu diye 😂
Cicekliperde tarifte yoğurt yoktu yumurta sarısı irmik tam buğday unu elma suyu hindistan cevizi yağı vs vardı
Ven-us yok olucağını sanmam, sen baya dikkatlisin anlaşılan😅bu seferlik ver bişey olmaz canım
Ven-us AA cok iyi bizde laktoz sıkıntısı var da. Ben de bakayım teşekkür ederim 😊
Ven-us öyle valla sakınan göze çöp batıyor çünkü, sadece abur cubur yedirmemeye dikkat ederim ben, çünkü çok dikkat ettiğim zaman çocuğun midesi hassas oluyo, o yüzden Allah ne verdiyse😂😂