Hanımlar merhaba dünden beri benim de eşimin de kafası bir dolu bizim ödememiş bir kredi borcumuz var yaklaşık 50bin TL hayır keşke ödeyecek durumumuz olsa ama o da yok. Dün icra takip evrağı geldi eşimin mal beyanı yapabileceği bir mal varlığı da yok haciz gelse evden goturebilecekleri borcu karşılayacak herhangi bir eşyamız da tazyik hapsi diye bir şey varmış 3 ay. Bu kadar şeyi bir gece de kafam kaldıramadı ne yapacağımızı şaşırdık tüm gece sağa sola döndük uyuyamadık ne olacak bilmiyoruz kayinvalidemler ile yaşıyoruz yani ev onların onlar öğrenirse her şey daha çok sarpa saracak eşimin üstüne gidecekler. Ne yapacağımızı şaşırdık defalarca yapma etme dedim ama beni dinlemedi şimdi de bataklıkta çırpınıyoruz Allah aşkına benim ki yetmiyor nolur biri bana akıl versin 😮💨
Borçlarr
Aile ile paylaşmaktan başka çareniz yok, işin içinden çıkamıyorsanız aileden destek alın. Kızsalar bile evlatları duruyor bir hal çaresi bulurlar diyorum ben
K-e-k yok ailesi öyle insalar değil bırakın yardım etmeyi laf söylemekten kavga etmekten başka hiç bir şey yapmazlar o yüzden eşimde söylemek istemiyor
Amaa bunu ailesi bilmesi gerekiyor. Çünkü icra onların evine geliyor. Belki birşey yapabilirler. O yüzden söyleyin yanii nasıl bu kadar borç yapabildiniz ben onu düşünüyorum orayı anlayamadım birde öyle alınan birşeyde yokmuş hani esyamiz da yok diyosun çünkü baya yüklü bir miktarda
- Düzenlendi
Bsrkaya benimde merak ettiğim o kadar borç nasıl yapıldı 😲 biz bile evi tadilat ettirdik, eşya aldık sadece 15 bin kadar borç yaptık.
Ee bu borç varsa senin altınların duruyordur? İnşallah duruyordur yani @Bibebekbianne 😐
Bibebekbianne yanlış anlamayın ama madem ödeyemiyorsunuz ve ödeyecek haliniz yoktu neden ve neye güvenerek o kadar borca girdiniz ? Ne alındı ki o kadar borç yapıldı ? Mecbur söyleyeceksiniz ailesine. Sonuçta onların evine geliyor icra. Bilmeye tabiki de hakları var.
Kuzulkurt keşke ben de bilsem ya her şey eşimin bi 4 bin TL kredi çekmesiyle başladı ondan sonra da durduramadım adamı biz zaten kaçarak evlendik yani o yüzden öyle altınım takım hiç yok parmağımda yüzüğüm bile yok bir krediyi ödemek için başka bir kredi çekip durdu en son pandemi zamanı işten çıktı ondan sonra ödeyemedi işte şimdi çalışıyor ama paranın bir miktarını ya da tamamını ödemesi gerekiyor öyle bir paramız da yok. Ne yapıcaz cidden bilmiyorum
Bsrkaya bence de bilmesi gerekiyor ama ben söylersem ortalık daha çok karışacak ailesi beni suçlayacak neden izin verdin diye halbuki ben defalarca yapma etme bankaya elini veren kolunu kaptırır dedim ama dinlemedi çektikten sonra gelip söyledi her seferinde sonra da bu duruma geldik işte. Diyorum hala elbet öğrenecekler sen söyle daha iyi diye ama dinlemiyor beni ben de ne yapacağımı şaşırdım
Emommom başlarda ödüyordük aslında sonra pandemi zamanı eşim işten çıktı sonra bu hale geldi bi kredi kapansın diye başka kredi çekip durdu ödemediği için faiz de bindi tabii şimdi de bu durumdayız işte
Bibebekbianne çok fazla olmadan söyleyin
Bibebekbianne neyine güvenip kredi çekti ki? Doğum falan mı yapacaktın onun için mi lazım oldu?
Kuzulkurt yok ilk krediyi çektiği zaman 4 bin TL çekmişti onu ödedi daha sonra banka 20 bin TL çekebileceğini söylemiş o zamanlar da sağa sola ufak borçları vardı sadece onları kapatırım toplu öderim diye çekiyor ondan sonra da çalıştığı yer gündelik para veren bir yerdi yovmye tarzı yani para yetmiyordu borcu ödemeye kredi kartını kullanıyordu sonra yetmedi bir kredi daha çekti hem krediyi hem kredi kartını ödemek için sonra pandemi girdi işten çıktı ve sonuç bu işte ben sadece ilk çektiği krediyi biliyordum dün de işte icra evrağı gelince öğrendim hepsini meğer ihtarname geliyormuş eve ama evraklar posta kutusuna atılıyor oraya atılıyormus eşim de alıyormuş ordan ben görmeyim diye
Bibebekbianne eve icra gelmeden söyleyin. Eşin söylemiyorsa da sen söyle. Ok yaydan çıkmış bir kere. Eşyalara icra gelse bir buz dolabına 2000 sayacak. yenisi alınmaz 15000 e . Bencilliği bıraksın eşin artık bağıracaklar diye eve icra gelecek. Kalplerine mi indirecek yahu. Şakaya gelmez böyle şeyler. Evden kovarlarsa sizi o zaman ne yapacaksınız.
Bibebekbianne eşiniz suan sigortali bir iste calisiyor mu?
Bibebekbianne benzer bir durumu bizde yasadık mobilyalarimiz cook cok eski ve kirikti ilk 10 bin cektik oturma grubu aldik sonra pandeminin verdigi 10 bn krediyide aldi faizi yok nasilsa yatak odasi ve cocuk odasinida alalim dedi hadi onlarida aldik 20 bnlik kredi kartinida halisiydi perdesydi ws harcadik gayet duzenli oduyorduk sonra banka aradi esimi 50 bin geri odemeli 30 bin tl lik kredi hakkiniz var diye esim onuda cekti araba aldi borclar 90 bin oldu iyi guzel odeniyordu arabanin motoru yandi tamda pandeminin ortasinda kira tikandi krediler tikandi sonra krayi ws duzene soktuk ama kredi taksitleri ust uste binince yigildi kac defa aradilar eve hacze geliypruz yoldayiz diye ama gelen giden yok daha sonra avukati ws aradik ev haczi eskisi gibi degil gelir bakar yazar giderler ama lukse kacan esyaniz varsa alirla mesela 2 tv den birini 2 buzdolabindan birini ws alirlar temel ihtiyaclarinizi yazarlar sizde satisini ws yapamazsiniz dediler gercektende oyle oldu evde lukse kacan birsey olmadgi icin haczemediler ama maas haczi kondu 4te1i kesiyor simdi 90 bin borctan 50 bn civari birsey kaldi oda kesilerek odenicek insallah. Tek eksi yonumuz bankalardan kirmizi yemesi. Arti yonu ise 22 bine aldigimiz arabanin suan 145 bin tl degeri olmasi yabi cok cikmaza girseydik arabayi satip duze cikmayi dusunuyorduk. Eger esiniz sigortali calisan ise maasinin 4te1ine haciz koyarlar faiziyle odersiniz. Insallah sorunsuz bir sekilde kapaniz sizinde🙏🏻
Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor bi durum 🙏