Herkes şöyle bir kendi çocukluğunu hatırlasa ,kalabalık ailede büyüyenler özellikle de. Ben dede nine sevgisi görmedim açıkçası öz olanların ama onlarin haricinde öz olmayan aile dostu diyebileceğim Bi ninem ve dedem vardi onlar bana özünu aratmadılar yani. Diyeceğim de şu çocuklarımızı ne derece dede ve nineleriyle vakit geçirmesini sagliyorsunuz yakın olanlar. Cocuklar için akraba kavramı bağlılık küçüklükten geliyor bence ama birde şu husus var ki çocuğun gelişim aşamasında karakter oluşumunda onların bırakacağı etki. Benim kayinvalidem sürekli orda olsun istiyor mesela ama ben çocuğumu kendim yetiştirmek kendim eğitimini vermek istiyorum bu konuda biraz çaķışıyoruz keza annemlerde de annem ve kardeşim aşırı sigara tüketiyor orda da böyle Bi sıkıntımız oluyor çok uzun vakit geçirmek istemiyorum sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bana tavsiye niteliğinde bir düşünceniz var mı ayrıca 🌸
Geçmişe dönelim ve şimdiye bakalım.
- Düzenlendi
Cicilibicili ben bu konuda oyle düşünmüyorum ya dedesi ninesiyle nerdeyse büyümüş biri olarak onlara asıgım mutlaka yorumlarımda goren olmustur bende cocugum olursa öyle yapıcam onlarla ne sorununuz olursa olsun çocuklarla bağları baska cocuklar onlardan sevgi alır bırakın o sevgiyi alsınlar ozguvenli olsunlar kendi degerlerini ilerde bilirler eger o sevgiyi alırsalar, anne baba sevgisi yetmez o baska .sevgisizlik ilerdeki sorunların sebebi kimden şikayetciyseniz nedeni sevgisizlik bırakın doysunlar sokakta baska insanlardan bile olsa uzaktan sevsin gülümsesinler bunlar cok onemli mesela diyolar ya ben cocuguma tatlı vermiyorum kaynanam veriyor cocugum oyle ogrenecek alısıcak yok oyle bisey cocuk herseyin farkında birkac saat yanında kaldıgı kişiden cocuk öğrenmez eger siz sonrasında geregini yaparsanız.cocuk annesini ve hanesini cok iyi bilir anca anneyi babayı gormeyecek dedeyle falan kalıcak aylarca o zaman onlardan öğrenir
Cicilibicili artılarını eksilerini iyi değerlendirmek ve ona göre de görüştüreceğimiz zamanları iyi ayarlamak gerek bence..
Yani eğer ki çocuğun karakter gelişimine ciddi zararlar verecekse çok daha az, ama artıları biraz daha fazla ise oldukça uzun süreler vakit geçirebilirler bence..
Bir de büyüklerle olan iletişiminiz ne derece verimli o önemli.. yani onlara, şunları şunları onun önünde yanında yapmayalım, dediğinizde ne kadar verim alabiliyorsunuz? Eğer ki dikkat etmiyorlarsa veya edemiyorlarsa, ona göre de bir sınır çekmek gerek..
Bence çocukların olabildiğince annenin yetiştirme tarzına maruz kalması iyi, ama tamamen de anneyle vakit geçiren çocuklar çeşitliliğe kapalı olabiliyor.. herkesle dengeli görüşsün, herkesten farkı güzellikler alsın, akrabalık ilişkisi olsun ama çok zararlı etken varsa kısıtlı zaman dilimleri olsun.. zararlı ilişkiler olmasa bile denge olsun bence kısacası.. 🌸
Rouge zaten tamamen sevgiye doysun büyüdüğünde güzelce hatırlasın diye bazı düşüncelerimi törpülemek istiyorum ama orası çok kalabalık herkesten bir laf kapıyor ee pek dikkat edende olmuyor konuşmalarına falan bu biraz beni geride tutuyor. Onun haricinde Anne ve babamı çok seviyor pek sık görüşemiyoruz diye mıdır nedendir bilmiyorum ama kayinvalidemlerde mesela herkese öyle Bi yakınlık göstermiyor onlar çocuğu oyun oynarken dolaşırken şak diye kolundan tutup çekiyor sevmek için benim kız da sıkılıyor o şekilde 2 yaşında daha. Önceleri oraya 1 2 saatliğine bıraktığımda duruyordu şimdi durmuyor falan istemiyor ağlıyor buna göre de Bi denge sağlamak istiyorum aslında ama kayinvalidem gün boyu orda olsun istiyor 😅
Asasasas günde muhakkak 1 2 saat kadar kayinvalidemleri görüyor orda zaman geçiriyor zaten ama kayinvalidem gün boyu orda olmamızı istiyor bu da ister istemez huyunu suyunu etkiler diye düşünüyorum ama bazen de bakıyorum mesela dede ninesiyle aynı evde yaşayan çocuklar falan geçmişi çok güzel hatırlıyor. Bunu onda eksik koymuş olur muyum diye düşündürüyor
Cicilibicili anlıyorum seni 🌸kızının istedigi kadar izin ver .ama onlardan huy edinir falan diye korkma sen herkesten hersey almamasını ogret yoksa cocuk okula gidicek bilmem nereye gidicek sende kaldıgı zamandan cok onlarla kalıcak şimdiden baslamalısın o zaman korkmazsın nerde kimin yanında olursa olsun ogreniyor kötüyü almıyor sevgisini ilgisini alıyor gidiyor bizimkiler öyle
Cicilibicili bi çocuk ne kadar ebe dede sevgisi görürse görsün kavga gürültü olan bir evde büyüyorsa büyüdüğünde psikolojik olarak çok sıkıntı çekiyor sevgiden önce ortamın sakin ve huzurlu olması daha önemli bence
Rouge cok haklısın şuan küçük diye hep böyle kalacakmış gibi geliyor 🤭o yüzden bu evhamli hallerim. Sende çok güzel bir anne olacaksın eminim😊🥰
Popy_ kızıma karşı sevgi gösteriyorlar evet ama ev kalabalık olduğu için cok telaş var sürekli biri birine bağırıp cagirma halinde,Bi kaynim biraz problemli herkes ona ters davranıyor kızım da öğrenmiş o bile öyle davranıyor. İşte bunlar aklıma takılan kısımlar Bi denge kurmam gerekiyor bu yüzden
Cicilibicili canım benim cok teşekkür ederim 🥰😍♥️
Cicilibicili yani dediğim gibi bir denge olmalı bence.. günde 1-2 saat görüşmek eğer yakın mesafedeyseniz, başka programlarınız çok sık olmuyorsa güzel.. ama sizin çekirdek ailenizin planı programı aksayacak gibiyse her gün olmasına gerek yok.. örneğin altlı üstlü oturuyorsanız mantıklı ama uzak mesafeyse her gün görüşelim edelim yorucu olur.. ilerde sorumluluklar, yoğunluklar değişebilir bence.. bu görüşme işinin kontrolü sizde olmalı diye düşünüyorum.. fazla alıştırıp bir anda kesilmesi de doğru olmaz.. beklentileri yoğunsa ve bu sizi ileriye dönük düşününce, yoracak gibiyse, ona göre bir düzen kurulabilir.. ne kadar erken düzene girerse o kadar iyi olur sizin için..
Ben altlı üstlü oturuyorum mesela, ne zaman gideceğimize biz karar veriyoruz, çok sık görüşüyorsak biraz ara veriyoruz çünkü her ne kadar babaanne dede de olsalar benim eğittiğim tarzda eğitemedikleri için çok sık farklı ve zor alışkanlıklar edinebiliyor bir süre mola verip o alışkanlıkları törpülemem gerekebiliyor.. öyle yani hal ve duruma göre bakıp ayarlanmalı bence.. 🤗
Asasasas yakınız ama ben her gün gitmiyorum, eşim götürüyor 1 2 saat kadar durup geliyorlar büyüdükçe kızım karar verecek zaten gidip gitmeyeceğine bu şekilde sıkmaya devam ederlerse pek istemeyecek gibi görünüyor hayırlısı 🤷♀️😊
Cicilibicili Babaannem ben küçükken ölmüş dedem aşırı sert biriydi ama sevgisini bize öyle hissettirirdi ki. Anneannem cok ilgili sevgiyle yaklaşmazdı dedem sessiz sakin kendi halinde. Şimdiki çocuklara bakıyorum bazıları cok şanslı mesela benim kızım. İki tarafında tek torunu ve gerçekten çok seviliyor bütün ilgi üstünde. Bazen babam alır bazen kayınpederim gezdirir her fırsatta babaannesine de gideriz anneme de sürekli gidiyoruz. Eğleniyor cok kızım eğlenince bende mutlu oluyorum
Nefedukaa eksik olmasınlar 🌸
Cicilibicili lafını dinlerlerse sen yada eşin müdahele edin şivesi değişik birinin yanında anlık bile kalsa çocuğun konuşması değişiyor çok çabuk etkileniyorlar malesef
Popy_ genelde ediyoruz ikimiz de ama 🤷♀️