• Muhabbet
  • Malım seni verip mi rezil olayım vermeyip mi rezil olayım 🤦🏼‍♀️

Ya kızlar benim gorumcelerim benden ne alsalar geri göndermiyorlar pek evde de durmuyorlar gidip isteyeyim benimde aklimdan çıkıyor sonra küçük ev aleti olsun aksesuar ayakkabı kıyafet her ne ise elektrikli battaniye o denli diyim kışın verdim hala gelmedi cidden artık bu durum sinirimi bozuyor, yani bide biz gelinlere biseyimizi görüp aldığımız zaman malı gümüşlü (kıymetli) diye laf söylüyorlar şaka gibi ama bilerek yapıyorlar bence artık bisey istediklerinde hayir demek istiyorum. Şimdi ikisinde de Bi kaç parça eşya var istiycem bugün akşam eve geldiklerinde bide laf vurmak istiyorum Bi daha vermiycem giden gelmiyor gibisinden nasıl kibarca söylerim???

Cicilibicili Evlerine gitmiyor musunuz? Akşam çaya falan gidiyorsanız oturmaya o zaman isteseniz hani gelmişken eşyamı da götüreyim gibisinden daha iyi olur gibi. Hem istediğiniz için belki tekrar bir şey alma cürretinde bulunmazlar çünkü toplumumuzda bir şey istemek normal de verilen malın geri istenmesi ayıpmış gibi karşılanıyor. Onların nasıl içi rahat ediyorsa emaneti vaktinde ulaştırmadan..

zarifhanim genelde kayinvalide de toplaşılıyor pek birbirimize gidip gelmeyiz o yüzden, bide bu ilk değil ki her şeyi kendim isteyip alıyorum ama bu kez tak etti canıma. Bende anlamıyorum nasıl rahat ettiklerini ben söylemeden kendileri teslim etmesi gerekir ama yok,üstelik kızlarına benden aldıklarında verirken diyorum işiniz bittiğinde getirin diye

Cicilibicili Kayınvalidenizde buluştuğunuzda gitmeden arayıp istemelisiniz. Ne kadar kötü bir durum aslında insanın verdiği şeyi geri nasıl isteyeceğini bilememesi. Bence de bundan sonra bir bahaneler bulup vermeyin bir şey. Yani elektrikli battaniye çok lazımsa alsınlar, küçük ev aleti lazımsa alsınlar her seferinde gelinin evinden istenir mi. Şahsen durumum olmasa bile toplar alırdım.

Cicilibicili pardon ama siznki artik ekstra saflikmi diyim ne diyim bilemedm🤣yani boyle birseye asla musade etmem ve direk alirim ne verdiyimsen hemen

zarifhanim bugün uygun Bi dille bir daha bisey vermeyecegimi söylicem benim anam babam da borç harç çeyiz duzduler aldi ettiler yani kendileri kullansın eskitsin diye almadım ki, et makinesini dahi kaç kez aldı kullandılar evlerinde var ama bıçağı kesmiyormus gidip yaptırmak gözlerine geliyor sanırım komşuda ki kolayda hesabı 😣

Keşke zengin olsamda sana hediye etsem yenisini alsam ama artık herşey çok para kusura bakma yenisini alamam de. Mal değilse anlasınlar. Bide sürekli istedikleri şeyin fiyatını filan söyle şu paraya almıştım şimdi bu kadar olmuş almak istersen şurda satılıyor filan

Cicilibicili Bence çekinecek bir durum yok açık açık isteyebilirsiniz. Getirirsin diye bekledim de aylar oldu söyleyeyim artık dedim diyebilirsiniz mesela. Hani illa laf sokmaya gerek yok bir dahakine vermezsiniz olur biter.

Kardeleen ben istiycem zaten istemek de sıkıntı yaşamıyorum bir daha vermek istemiyorum o yüzden biseyler söylemem gerekiyor yani utansın kendileri istemesinler diye

Cicilibicili Kibariye yok bu işin açık açık söyle beni görümcem de benden para istedi Mayıs ayında güneş kremi almak için bekle ki para gelecek daha. Kayınvalidem kayınpederime böbreğini verdi şu an askıdayım ama söyleyeceğim açık açık

Cicilibicili tam bi vurdun duymazlık bende senin gibiyim canım ya hayır diyemiyorum kaynanaya her şeyi benden ister. Benim malımıda kendisininmiş gibi sahip çıkar bende ayıp olmasın diye bişey demem. Kendi bana bişey hediye eder sonra geri ister çok rahat birde bazen ona alışveriş yaparız küçük para almam bana ne dese begenirsiniz bidaki sefere istemeye yüzüm olsun geldi dellenme. Bir kaşık suda boğasım geliyor ama işte kalbi kırılmasın saygısızlık olmasın ayıp olmasın diye susuyorum.

Cicilibicili İste.Sen isteyince ayıp oluyorda onlar emanet şeyi geri vermeyince ayıp olmuyormuymuş çok sinir oluyorum şu alıpda verilmeyen verilmeye tenezzül edilmeyen küçük bişey nasılsa deyip sahibine ulastırılmayan eşyalara😠Benimde görümcem var arka sokağımda oturuyo oyüzden sık sık görüşürüz.Bişey ister veririm taaa aylar sonra aklina gelirse verir oda aklına gelirse yani😒Artık istiyorum direk söyluyorum sende şunum vardı ….abla versene diyorum direk oda hee kız ben unutuyorum sen bana hatırlat diyor🙄Bende birimin emanet bi ignesi dah olsa vallahi ikigün bile durdursam icim ićimi yiyor kadına vereyim kadına vereyim birdaha almaya yüzüm olsun vs vs diye diye. İsim bitince gider veririm durdurmam kimsenin eşyasını kısa süreli kullanmak için aldıysam uzun uzun evimde niye durdurayayim o insan onu parayla almadımı ona lazım olmazmı bana lazım olduysa. ayy çok sorumsuzlarya🤨Sende iste nederlese desinler arkandan.Sende arkadan konuşanın yüzünden konuş vur lafı yüzüne parayla aliyorsun sen o eşyaları yoldan toplamiyorsun