2aslanparcasi bu biraz inançla alakalı bir mesele bence.. örneğin ne zaman bana haksızlık yapılsa veya ben bir başkasına yapsam çok kısa sürede Allah’ın adaletinin işlediğini farkettiğim için çok inanıyorum ben kılımı kıpırdatmasam da bir şekilde adaletin sağlanacağından.. ve bu beni çok rahatlatan bir etken..
Bir de insanın içinden kendisiyle konuşup kendini ikna edebilme kabiliyetiyle alakalı..
Bir de burçların vermiş olduğu dürtüye de bakıyor..
Kendi kendimizi ikna edebilmek için kendimizle konuşmalıyız:
Bu konu hakkında bir şey yapılabilir mi?
-Eğer yapılamıyorsa, sadece durumu kabul edip, bir dahakine aynı konu karşısında aynı hataya düşmemek için dikkat ederim/bir şeyler yaparım.. Onun dışında bunu düşünmek yerine bana iyi gelen şeylerin hayalini kurarım, bana iyi gelen şeylerle ilgilenirim.
-Eğer bir şeyler yapılabiliyorsa, artıları eksileri nelerdir?
Artılar çoğunluktaysa yapılabilecekleri yaparım..
Eksiler çoğunluktaysa, yine yukardaki gibi, sadece durumu kabul edip, bir dahakine aynı konu karşısında aynı hataya düşmemek için dikkat ederim/bir şeyler yaparım.. Onun dışında yine bunu düşünmek yerine bana iyi gelen şeylerin hayalini kurarım, bana iyi gelen şeylerle ilgilenirim..
Bunları yaparken de hep telkinler verilmesi gerek bence..
Örneğin:
Yapacak bir şey yok, böyle olması gerekiyormuş, bunun da altında yatan sebepler vardır, bunun da bize öğreteceği dersler vardır, kendini akışa bırak ve başka güzellikleri hatırla, insanları değiştiremezsin ama kendini değiştirebilirsin, bunları düşünerek zaman harcayacağına bak şu işin vardı hadi kalk onu yap vs vs böyle kendi kendimize telkinlerle o durum içinden daha kolay çıkabiliriz..
Ve dediğim gibi elden bir şey gelmiyorsa, Allah’a havale etmek, ve onun adaletine güvenmek en rahatlatan şeydir..
Bir de kendini affetmek konusunda şunu diyebilirim: yalnızken omuz okşamak 😂 bir yandan da “olabilir tatlımm, herkes hata yaparr, herkesin yanlışları varr, sen her şeye rağmen harika birisin, sırf bu yanlışlarına odaklanma, bundan sonra neler yapabileceğine odaklan yeter..” gibi şeyler demek.. 😂😂