• Muhabbet
  • Güvenlik sertifikası.? Güvenlik olan var mı aramızda

Peynirlikadayif Ben özel güvenlik görevlisiyim silahsiz.Kurs ucreti 500 tl ödedim ama kurslara gitmedim sadece kayit yaptim evde kendm calistm biraz.1.5 ay sonra sinava girdim sinav girmek icn bankara 50 tl yatirdim sinavi kazandiktn sonra da kimliği almam icn 700 tl
Daha yatirdim sonra gidip larakoldan seltifika mi aldim 2.5 3 ay sonrada kimligim adresime geldi.2019 senesinde aldim ben ozamn ucretler bu sekildeydi suan bilgim yok.2024de yenileme sinavim var benimde

Peynirlikadayif kolay olan birşey yok. Ama zor diye de gözün de büyütme. Çünkü herkes yapıyor sende yaparsın diye dusun. Silah kullanırken elinin titrememesi gerekiyor. En önemli husus bu. Yine silahlı olacaksa silaha elinin yatkın olması gerekiyor. Bazı silahlar çok şahlanır kavrayabilmen için Rabbim isteyen herkese eline ekmeğini versin. Bence adım at. Ne kaybedersin ki. Ben iyiki güvenlik görevlisiyim diyorum çünkü sevdiğim bir meslek. Vee gerçekten sevilen bir mesleki. Her işin kendisine göre zorluluğu var. Adımları var. Ama her insan gibi sende yaparsın. 🙏🏻

Peynirlikadayif mesleğin kadını erkeği yok bence çocuğuna bakacak biri varsa ve çalışmak sana kendini iyi hissettirecekse düşünme al derim silahlı almanı tavsiye ederim silahsız alırsan sadece okullarda ve AVM lerde yurtlarda çalışabilirsin ama silahlı alırsan bide havaalanına girme şansın olursa değme keyfine

Bsrkaya çok teşekkür ederim. Hiç böyle korkak olmamıştım 🥹 özgüvenim kırıldı resmen inşallah bana da kısmet eder rabbim 🙏

7 gün sonra

Bsrkaya Bende güvenliğim ama daha hic calisamadim kimligm geldi hamile oldgumu ogrendim cocuk oldu derkn oyle kaldi.
        Siz calistinzmi yda calisiyomusnz güvenlikte silahli silahsiz hangisinz.

Peynirlikadayif iyi günler ben de özel guvenligim yani daha mesleğe baslayamadim alim olmasını bekliyorum ama ben okul cikisliyim Kastamonu’da özel güvenlik bölümunden mezun oldum yani şuanda hiçbir sınava kursa gitmeden silahsız güvenlik olmaya hak kazandım okulunu bitirdiğim için . Ama ben silahlı olabilmek için kursa gittim yani silah sertifikası almak için kazanamadim tabiii orası ayrı 😏 ben 3 ay gitmiştim kursa yanlış hatırlamıyorsam 2020 de . Herkes 2000 lira öderken ben sadece silah için Gittiğimden dolayı 900 lira odemistim ama şuanda kurslar 3.000 diye duydum ne kadar doğrudur bilemiyorum.