denizsavas İnanın bunu aşmanız o kadar kolay olur ki. Hazırlasanız bir gün tvnizin olduğu odaya yastık battaniye abur cubur, açsanız gönlünüzce bir komedi yada romantik film. Hiç bir şeyi düşünmeden rahatca takılıp yiyip içseniz sarılarak izleseniz filminizi eşinizle. Biten tabakları kaldırın yeter ev gece derli toplu olmayıversin. Gündüz temizlik yapacağınız vakit halledersiniz onu da.
O vaktinizin temizlikten daha güzel ve kaliteli geçeceğine kendiniz şahit olursunuz.
Önceden kızımın eline bir şey verdiğimde dökülürdü etrafa, koltuğa eli değiyor diye peşinde dolanıp silerdim. Sonra dedim ki ya koltuk temizlenir yıkanır, etraf dediğin iki dakikada süpürülür. Neden kızımın özgürlüğünü elinden alayım ki, ömründe kaç defa bebek olup da böyle güzel yiyecek, iştahsız olsa daha mı iyi olurdu?
İstediği gibi evimizi dağıtıp, istediği şeyi yiyor. Bir önlük takmak iki süpürge vurmak zor değil. Ben o uyuduktan sonra evi toplayıp yatıyorum. Artık peşinde dolanmıyorum aman şunu dökecek bunu saçacak diye. O uyuduğunda da beraber uyuyoruz. Benim dinlenmiş olmam evimin temiz olmasından daha önemli, çünkü dinç olursam evime de evladıma da tahammül edebilmiş olurum. Bu düşünceler gerçekten bir annenin hayatını daha kaliteli yaşama şeklidir.