Kira kontratım mayısta dolmasına rağmen ev sahibim aralığın başında arayıp nerdeyse %100 zam yaptı deyip susuyorum 🤫

Zaten yıl içinde enflasyonu düşürmeyi hedefliyoruz yüzde otuzlara kadar dedi.Enflasyon zaten kaç aydır düşüşte şimdikine göre dahada düşerse fazla fazla yeter bu ücret.Tabii fırsatçılar kurnazlık yapıp keyfi zam yapmazsa …O altı tl ninde brüte yansıması farklı canım o altı tl işverenleri ilgilendiriyor 🤭

Emis yani ne desel boş. bunlara önlem alınmadan isterse askeri ücret 20 bin olsun boş.. adam 5 bin kira verdikten sonra aldığı maas neye yarar.. bu arada kiranız 2500 se diyelim en fazla 3500 yapabilir. asla kabul etmeyin

Emis Bu yaptığı yasak canım.Öyle bir şey yapamaz.En fazla yüzde 25 zam yapabilir.Ya sen eleştiri yapmak için abartıyorsun ya da ev sahibin yasa dışı zam yapıyor.

Ddimassh düşüceğini hiç sanmıyorum nedense düşse bile bi ay aldıgını diğer ay iki katı alıyorsun .. asla bi aldığımızı diğer ay aynı fiyata alamıyoruz.. 6 tl işverenlerle mi alakalı :) bilmiyordum:) askeri ücretle geçinenlerin allah yardımcısı olsun

Emis imkansiz öyle birşey yapamaz evdem çıkarmak ister onuda kabul etmeyin. kafasına göre iş yapıyorlar

• Emis bunu yanıtladı.

CoffeeLover işte aklım almıyo biz üç nüfusuz mesela eşim calısıyo sadece. kiramız 5500 bilmiyorum nasıl olcak. artık istanbulu terketmemiz lazım. suriyeyi mi gitsek napsak

mamacita benimde tahammül edemediğim o. 8500 yaptı iyi eyvallah tamam ama bi yağ sadece 200 tl. tavuk almak et kıyma bunlar zaten lüks.. çereze girmiyorum bile.. fındık fıstık alan var mı evine acaba merak ediyorum:)

Ddimassh yazmak için yazmak veya konuşmak için asla konuşmam hele sırf eleştiri içşn asla yazmam ev sahibimiz her sene aylar öncesinde arayıp önce kızım gelecek çıkın der sonra da benim kızım kirada bu kira onun kirasını karşılamıyor ya gelio kendi girecek yada onu mağdur etmeyin deyip bahane uydurur ki yalan söylediğini çok iyi biliyoruz ama mecbur kabul ediyoruz cnkü taşıma masrafını hesaplayınca kalmak bi tık mantıklı gelşyor hem nereye gitsek aşagı yukarı aynı tarz insanlarla karşılaşacaz hemde bmm eşim bazı zamanlar şehir dışına çıkar evim anneme yürüme mesafesi 5 dakika olduğu için çıkmakta istemiyorum tabi bu durumu ev sahibim bilmez ama işte ne diyim Allah kirada olanların yardımcısı olsun

bitterdelisi24 onlar zaten ayrı bi dert iyice sinir bozulmaya basladı.geçen gün annemi doktora goturdum benim onumde suriyeli biri elinde bi kart neyse anlamadım onu muayne ucretinin yarisini aldilar birde rontgen cekilcekmis onun ucretinide yarim aldilar vay anam dedim.arkada ben ucretin tamamini odedim yapilacak islemden dahi indirim yapilmadi ben 300 bi muayneye onlar 150 verdi gecti bukadarda gercekten olmaz ama

bitterdelisi24 Canım son üç aydır düşüşte zaten.Bizim fark etmememizin sebebi marketlerin keyfi zam yapması.Bu konudada 2.7 milyar tl ceza kesti zincir marketlere devlet.. Kesmeyede devam ediyor sürekli denetim yapılıyor bu cezalar devam ettikçe cayacaklar inşallah bu fırsatçılıktan

bitterdelisi24 canım biz ilk sene taşındığımız da ev sahibimizi gördük ve 1 senelik kontrat yapmıştık şimdide kendisi ilçede yaşıyor gelip gitmiyor ve hiç daha kontratı yenilemedik cnkü 4 sene. Edecek hiç yüzyüze gelmedik bir daha sadece telefonda iletişim sağlıyoruz o yüzden galiba sisin dediğiniz haklardan yararlanamıyoruz değil mi

bitterdelisi24 hiç bir işe yaramicak o para enflasyonu güya düşürüyorlar , yalan bizim milletimiz zam peşinde ve yine denetimler olmayacak ve yine mağdur biz olacaz ben 2500 lira olduğu zamanlar askeri ücret daha fazla ürün aldığımız oluyordu şimdi asla yetiremiyoruz alım gücü hepten düşecek vay halimize

bitterdelisi24 benim eşim Migros’ta çalışıyor, 2 yıldır yağ şeker bakliyat vs para verdiğimi bilmem. Aylık bono tanımlıyorlar 1000 tl zaruri ihtiyaçlarımı ordan karşılıyorum ama inanır mısın 2500 3000 yine markete veriyoruz. Hem paranın kıymeti yok Hemde insan boğazından kesemiyor. Biz yine bir şekilde çarkı döndürüyoruz peki ya diğer insanlar? hasta çocukların tedavileri karşılanmıyor, millet evine yiyecek et alamıyor, millet yokluk çekiyor. Ben çok yorgunum ve çok doldum. Çokta ümitsizim..

Ddimassh market giyim elektirk doğal gaz su valla ben pekte bi düşüş görmüyor evim merkezi sistem kapıcımız geçen sene doğalgazı bu ay da 45le çalıştırıyordum bu sene aralıkta 40la çalıştrdım demesine rağmen geçen seneki doğalgaz aidatımız 350 gelmişti bu sene 800 evet haklısınız çok düşük var gerçekten