Nutella488 su cok önemli arada peeling felan da yapsanız guzel olur c vitami serum felan bide yas ilerledikce bakım kremleri var yasa göre biliyorsun ondan kullanabilirsin

Nutella488 bu durum aslında sadece sigara içiyorum bakim da yapıyorum cildim güzel değil. Birçok kalıtımsal ve çevresel etken var. Mesela 20 yaşlarında sigara içip bakim yapan birinin kolajen miktarı 30 yaşlarındaki biri ile alakası olmaz. Sadece yaş değil dediğim gibi kalıtım da etkili kişinin rutinleride etkili.
    Mesela yaşlandığımızı ilk nerelerde görüyoruz ince derimizin olduğu yerlerde göz çevrelerimiz gibi. Sigara vücutta her yaş aldığımızda azalan kolajen miktarını daha da azaltıyor yani 20li yaşlarda zaten yüksek oranda kolajen var ama 30 lu yaşlara gelindiğinde sallıyorum sigara içen kolajen miktarı 70 diyelim içmeyen birinin 80 olma ihtimali var. Bu çok basit ve ilkel bi örnek çünkü tek başına bir sebepten diyemeyiz. Kolajeni yıkıyor vücuda nem taşınmasını engelliyor ve orası kuruyor. Yagli ciltler geç fark edebilir ya da daha az etkilenebilir ama kuru ciltler daha erken etkilenebilir gibi bir sürü örnek sayılabilir. Umarim anlatabilmisimdir. Siz yine de cildinize uygun ürünleri kullanın, güneş kremini ihmal etmeyip her gün Cildi nemli tutun. Vücuda ihtiyacı olanı verin. Sigarayı bırakmak zor ama bırakırsanız daha güzel olur sağlığınız cildiniz ruhunuz 🙂

Loli teşekkür ederim canım sigara cildi baya yıpratıyor

• Loli bunu yanıtladı.

gshande evet haklısınız çok güzel anlatmışsınız çok teşekkürler bırakmaya çalıştım ama olmadı stres hayatımızın bir parçasıyken çok zor oluyor

Bende içiyorum ve cildim puruzsuzdur hiç birşey yok, ama sigara etkiler mi etkiler ama şuanlık için değil ileri düzeyde etkiler diye düşünüyorum. 🤷🏻‍♀️

Nutella488 ben kullanıyorum ama cildim güzel. Yani böyle diyince de biraz şey gibi oldu ama ben beğeniyorum, çevremden de iltifat alırım diyim 😂 cilt bakım rutinlerim var benim, temeli şudur diyemem o yüzden. Her şeyin başı su ama.

Sept neler yapıyorsunuz banada anlatır mısınız peki ☺️

• Sept bunu yanıtladı.

Nutella488 güzel ülkemde yaşayıp stres yaşamamak imkansız oldu maalesef. Herkes stresli bazı insanlar bunu ne yazık ki ise yarıyormuş gibi görünen ama beyninizin size oyunu olan sigara ile gideriyor. Zor olduğunu anlayabiliyorum birinin demesiyle olacak bir sey de değil ama inşallah birakabilirsiniz bir gün 🙂

gshande 5 ay oldu canım ama hala aramıyorum resmen iş olsun diye içiyorum şuan