Crazygirls Eşinizin nargile içmesi konusuna yorum yapamam çünkü alışkanlıklar kolay bırakılmıyor. Sizde bu konuyu çok takmayın ki o da boş yere sırf hatrınız için söz vermeye mecbur kalmasın derim.
Verdiği söz şöyle dursun velev ki çiğnemiş olsun eşinizin bir baba olarak düşünüp nargileyi bırakmıyorsa da en azından evde mutfakta içmemesi gerekiyor.
Kamu spotu reklamları oluyor hani doktor çocuğu muayene ettikten sonra sigarayı bırakmalısın diyor. Anne babası şaşırıyor çocukları sigara içmediği için. Aslında vurgulanan pasif içicilik. Yani hem zararlı dumanı hemde onun ciğerine inip tekrar karbondioksit ile karışmış iki kat zararlı dumanı evde solumuş oluyorsunuz. Üstelik nargile dumanı sigaradan 27 kat zararlı iken çocuğunuz siz farketmeseniz ,onu hiç mutfağa götürmeseniz bile bu kokuya maruz kalıyor. Yani çocuğunuz (Allah tüm evlatları korusun) bronşit geçirse, astım olsa, sürekli kronik alt ve üst solunum yolu hastalıkları ile mücadele etmek durumunda kalsa eşiniz anca o zaman mı farkına varacak verdiği zararın. Doğruyu anlamak için illa başına felaket bir olay gelmesini mi bekliyor. Çocuklarımızın sahibi bizler değiliz, onlar Allahın bize emaneti. Emaneti hakkın huzuruna varana kadar en güzel şekilde korumak anne babanın en büyük vazifesi..
Ben evlendiğimden beri eşime sigarayı bırakmasının kendi iradesi ile olacağını fakat kar kış bile olsa evde içmeyip balkonda içmesini istedim. Balkon ile oda arasında uzun bir koridor ve 5 metre mutfak mesafesi var. O balkonda sigarayı yaktığında ben yatak odasından kokusunu alıyorum. Balkon camındaki doğalgaz havalandırmasından o küçücük filtreden bile içeri duman giriyor. Evin içinde olsa kim bilir nasıl gelir kokusu. Düşünürken üzüldüm. Lütfen sadece bebeğinizi düşünsün. Bir şey olmaz demesin, bebeklikten dumana maruz kalan bir bireyin ileride solunum yolu hastalığı kaçınılmaz olacaktır.
Ev içinde asılan temiz çamaşır dahi bronşite sebep olurken kapalı alanda kirli dumanın ne kadar zararı vardır. Bu konuya vicdani olarak yaklaşacağı şekilde konuşup gerekirse tavrınızı koyarak ciddiyetine varmasını sağlayabilirsiniz. Yada sözünü dinlediği hatrı geçen biri hatta çevresindeki herkesin bu konuda konuşup uyarması gerekir. Kendisini düşünmüyorsa evladını düşünsün. .