Kızlar Bi devlet kurumunda malum seçim üstü olduğu için şehrin il teşkilatında görevli olanlara Bi kaç kadro veriyorlar, ilanlar yayınlanmıyor kpss şartı yok uygun olan yakınlarınızı alabilirsiniz diyorlar. Kadrolu memurluk değil daimi işçilik pozisyonunda alımlar yapılıyor. Sizce bu torpil midir? Yani ben şöyle düşünüyorum kpss yok sirilama yok birinin hakkını geçip ise girmek yok kadrolu memurluk değil kul hakkı olmaz herhalde değil mi sonuçta birileri bu şekil alınacak yani burada günah varsa devletindir diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz
Sizce bu torpilli iş midir?
- Düzenlendi
Hacobella Sorunuzu tam olarak anlamamış da olabilirim. Devlet kurumları dediğiniz hastaneler, üniversiteler, resmi büro ve iş yerlerinde kadrosuz daimi işçi alımından mı söz ediyorsunuz acaba taşeron işçi gibi? Eğer alım şartlarına uygun olup alınmayan varken referans gösterip hiç bir vasfa sahip olmadan işe başlayan birileri varsa elbette torpildir. Vasıfları taşırken başvuru yapıp alınmışsa helalinden çalışsın. Fakat bu torpili memur adaylarına kıyas ile değil de diğer kadrosuz işe başlayacak taşeron işçiler için adil olmadığı konusunda değerlendirmek gerekir.. Bahsettiğiniz kısım sendikalı çalışan alan kesimdir kpss ile almıyorlar zaten.
Kpssye girenler ile kıyaslamak doğru olmaz. Onların kamu alımı belirli zamanlarda yapılıyor. Şartsız şurtsuz atama olmuyor, olsa şimdi bir çok öğretmen, hemşire, nüfus, ve bir çok bölüm mezunu olan insanlar işsiz kalmazdı zaten. Onlarda torpil var mıdır bilinmez, bilinse de sistem değişmez, atamayı gerçekleştiren heyetin vicdanına kalmış.