• Cinsellik
  • Adet Sonrasi Gusul abdesti almadan iliskiye girilirmi?

cano42
Bence girilmez insan hem kendini temizlik açısından kötü hisseder

aykirikadin bebek dusunuyoruz da ondan merak ettim. Bugun adetimin son gunu . Kan 2 damlacik ya geldi ya gelmedi kahvemsiydi.
Iliskiye girsek kan gelse bsy olurmu? Yani sperm tutarmi?
Genelde zaten Adet bitiminde banyo yapariz hani gusul almak icin ondan sonra yine gelir

cano42 dini boyutunda adetken cünüp olmakla harici durumlardan cünüp olmanın hükmü farklı. Adetiniz bittiğinde gusül almadan ilişki yaşamamalısınız aksi halde hastalık sebebiyle değilde keyfi sebeple cünüp kalıyormuşsunuz gibi olur. Ayrıyeten hijyen açısından da sağlıklı olduğunu düşünmüyorum iki taraf içinde enfeksiyon kapma ihtimali çok yüksek.

cano42 Adet bitiminde banyo yapariz hani gusul almak icin ondan sonra yine gelir

Bu adetinizin bitmediğini gösterir, ilişki adetliyken yaşanmış hükmünde olur. Adetinizin bittiğinden emin olmak için bir pamuk koyun sarı veya kahverengi veya kırmızı gelirse henüz bitmemiştir.
    Birde kendinizi bu kadar strese sokmayın 🫶🏻

Akrep Yok kendimi kesinlikle strese sokmuyorum. Sadece cogu seyi fazla merak ediyorum. Ögrenmek istiyorum.
      Cevapladiginiz icin Tesekkur ediyorum.

cano42 adetten hemen sonra hamile kalma olasılığı biraz düşüyor. Yumurtlama günleri daha yüksek o günleri takip edin. Allah gönlünüze göre versin inşallah

Akrep cok Tesekkur ederim, amin rabbim herkesin gönlune göre versin InshAllah

cano42 beyaz normal akıntıyı görmen gerekiyor adetinin tamamen gittiğini anlaman için gusül almadan ilişkiye girilmiyor

Gusülsuz olmaz tabiki ikisi ayrı şeyler. Temizlik açısındanda kötü. Takvimim uygulamasını indirin orda yumurtlama tarihleri çıkıyor gerekn istenilen şeyleri kaydettikten sonra

• [silindi]

cano42 10 gün geçtiyse ve üstünden bir namaz vakti geçtiyse girilebilir

cano42 hamile kalmak için yapıyorsan ,hamile kalmazsın. Bende birkere adet bitiminde korunmasız ilişki yaşadım ,hamile kalır mıyım korkusu ile doktora sordum imkansız demişti. Ayrıca abdest almadan ilişki yaşamamalısınız.

aykirikadin @cano42 Şimdi burada farklı görüşler olduğundan mezhep farklılığında iki ayrı fetva verilmiştir.
            Hanefi mezhebine göre regl sonrası kanama bitmişse yani regl bitmiş ve üzerinden vakit geçmemişse ilişkiye girilip sonra gusül abdesti alınabilir. Çünkü mezhebin kurucusu İmamı Azam hazretleri bakara suresinde geçen “Onlar (kadınlar) temizleninceye kadar yaklaşmayın” ayetini kanamanın kesilmesine yorumlamıştır.
            Şafi ve maliki mezheplerinde ise yıkandıktan sonra ilişkiye girilmesi gerektiği savunulur. Çünkü kadının kanaması kesilince abdest almadan cünüb saymışlardır.

zarifhanim sana bişey sormak istiyorum, dini bilgin nereden geliyo? Yani bu kadar şeyi bilmen muazzam 🌸 keşke senin gibi herşeyi bilsem😂 inşallah yadırgamazsın sorumu 😘

Ask_hosmus Estağfirullah yadırgamam tabiki 😄 sadece alanım diyeyim ya ömrümün her noktasında mutlaka bu dallarla ilgilenmek durumunda kaldım. İmam hatip, medrese usülü fıkıh, ilahiyat okudum.Değerler eğitimi öğretmenliği yaptım. Ahvalün nisa (kadınların halleri) diye arapça lafızlı bir fıkıh kitabı var çoğu durum açıklamaları ile yazıyor. Regl hakkında bu kadar çok hüküm olduğunu ilk orada görmüştüm. Bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, yetmediği durumlarda kendim araştırıyorum, ikizim din kültürü öğretmeni. Yakın zamanda öabt yoğun çalıştığından onun bilgileri daha taze diye ona danışıyorum yada diyaneti arayıp araştırıyorum. Ondan hariç hala öğreniyorum, her bilgiye açığım ☺

Ben adet sonrasi gusul abdest aldigimda üstümden sanki bi yük kalkiyim gibi. Hijen acisindan ve din acisindan alinmasi gerekiyo

cano42 dini boyutu hakkında bilgim yokta adet sonrası nasıl duş almadan rahat edeceksiniz koku falan olur yaa 😬