Hanımlar sadece bi soru bu sizce hangi gelin daha çok sevilir tutulur değeri sonradan anlaşılır
Büyük gelin küçük gelin
Selambebekbenkelebek saygılı olan olay çıkarmak yerine olumlu cozumlemeler sunan her insan sevilir sayılır. Büyük ya da küçük gelin olmakla alakası yok. Hatta gelin olmakla alakası yok diye düşünüyorum. Herkes birbirine saygı duyacak sevmek zorunda değil ama kavga çıkarmak sorun yaratmak yerine çözüm üretecek ki huzurlu bi hayat yaşansın. Gelin - eş ailesi olarak değil hayatın her alanında bunu yapmak lazim
Büyük gelin küçük gelin daha kıymetli diye bir şey yok bence. Kaynana ile anlasabilen ve anlaşamayan gelin vardır
Ama maalesef bu ayrım ister istemez oluyor hangimiz şahit olmadık ki ?
- Düzenlendi
Selambebekbenkelebek Kiminle çıkar ilişkisi fazlaysa o sevilir tutulur. Kayınvalidesini annesi gibi görenleri ve kayınvalidesi kendisini kızı gibi görenleri tenzih ederek söylüyorum bunları. Bu iki maddeden hariç tutulan kayınvalideler hangi gelin onun işini daha fazla yapıyorsa, hangisi daha iyi davranıyorsa, hangisi cevap vermeyip tartışma ortamı yaratmıyorsa, hangisi anneyi atıp kayınvalideyi tutuyorsa, kim onun oğlunu alttan alıyorsa, hangisi daha az harcama yapıyorsa (seçenekler uzar gider) yani bu çıkarlardan biri bile mevcutsa o gelini daha çok sevip değer veriyorlar. Olmasını istedikleri kalıbın dışına çıkılırsa, işlerine gelmeyen bir olayı hakikat olduğu halde konuşurlarsa yani bir konuda uyuşmazlık olursa direk puanlandırma gibi değer düşüyor. Kimsenin de kimseye yaranma gibi bir niyeti yok halbuki..
Selambebekbenkelebek şeytan ve fesat olan,ağzı iş yapan,milleti gutmeye çalışan. Bizde öyle.
Selambebekbenkelebek genelde büyük gelinden herşey beklenir en çok hata büyük geline yapılır küçük gelinde kaynana tecrübe kazanır ve aman onlar genç gönüllernce olsun denir ve onların işine karışmazlar cefayı çeken büyük gelin sonradan değeri anlaşılır ama iş işten geçer😂😂 onun haricinde seven sayan sevilir sayılır ama bizim toplumda nadir kıymet görürğ gelinler
VE EN ÖNEMLİSİ KOCASI TARAFINDAN EL ÜSTÜNDE TUTULAN SEVGİ SAYGI GÖREN GELİN KIYMETLİ GELİNDİR KÜÇÜKTE OLSA BÜYÜKTE OLSA🥰
Selambebekbenkelebek her insan özeldir güzeldir herkesin yeri ayrıdır toplumdaki değerini sen belirlersin küçükle büyükle alakası yok
Selambebekbenkelebek benim kaynanam üçümüze de çok iyi ama büyük olanı daha çok seviyor olabilir 😂😂
Selambebekbenkelebek bence bunun büyüğü küçüğü yok. Eşimin teyzesinden örnek vereyim küçük gelini çok sever çünkü misafiri geldiğinde evine gelirmiş ikram temizlik yaparmış sürekli gider gelirmiş. Ama büyük gelini sevmez çünkü kendini ezdirmez gezmeyi sever kayınvalidesiyle arasında hep bir mesafe var. Yani bence dozunda olmalı yardımcı olmak tabi ki güzel bişey ama istiyorlar ki onlarla gezelim sürekli onlardan çıkmayalım bende öyle değilim çünkü kayınvalidem de yönetme huyu var böyle o desin biz yapalım hergün ona gidelim onunla beraber onun arkadaşlarına gezmeye gideyim misafir geldiğinde en önce ben gideyim çeşit çeşit ikram yapayım (kendi ikramın i sinden anlamaz o ayrı ) 😂 yani ben çok sevildiğimi düşünmüyorum geçinip gidiyoruz sen ilk göz ağrımızsın seni daha çok severiz diyorlar bilemiyorum yani
Selambebekbenkelebek arkadaşım bu dünya da yiyen bide siken yaranıyor açık ve net 😂
Selambebekbenkelebek ben tek gelinim hamdolsun kayınvalıdemlerle de iyiyiz ama ablamdan biliyorum hangi gelin nerden nasıl konusması gerektiğini biliyorsa ne yapılması ne edilmesi gerektiğini biliyorsa sevgisini kim daha çok vermişse o daha çok seviliyor ablam büyük gelin ve ablam daha çok seviliyor bende tek gelinim ama. Hamdolsun bende seviliyorum aşkında biraz vicdan merhamet meselesi bu işler karşılıklı oluyor
Selambebekbenkelebek Bence hic bir gelin sevilmez 😒 Kaynanalar da hic bir gelinini sevmez. Kızı gibi değilde hizmetçi gibi falan görür😒😒😒