Nazlicaan Aşırı yemek seçen bir insan. Neredeyse çocuk menüsü falan sipariş edeceğim eve. O ekmek aralarını bile seçiyor sade domatesli istiyor. Bende seçerim, sebze yemekleri çok yemeyiz eve de pek almam sevdiğimiz şeyleri pişiririm ama eşim ondan bile ayıklar seçer. Mis gibi tereyağ kokusundan nefret eder, salatada domates salatalık marul hariç başka bir şey konsa yeşil soğan yada maydanoz gibi çatalla onu bile ayıklar. Çorba falan asla içmezdi. Şu evde bir buram buram zeytinyağlı yeşil fasülye kokusu, lahana patlıcan dolması, sebzeli kış graten falan ailecek yemek hayal gibi bir şey. Tam insanın tüm hevesini yemek aşkını söndürecek cinsten yani ona rağmen hala evde bir şeyler pişirebilmek mucize gibi 🥲Biraz seçiciliğini evlendikten sonra törpülesem de hala yemek konusunda hem bir yere gidince hem evde zorluk çekiyoruz. Salatalarımızı ayrı yapıyorum, çorbalarımızı ayırıyorum ayrı bir tencerede tereyağ kızdırdıktan sonra içeceğim miktarı ona ekliyorum. Fırında balık yapacaksam çipura levrek çok güzel de yaparım ama o yemez ona ayrı musakka yapıyorum. Pizza poğaça falan yapacak olsam hep ayrı yapıyorum ona peynirsiz, mantarsız, bibersiz, maydanozsuz. Velhasıl tek çeşit yemek pişse bile hep ikiye katlanıyor bana zahmet oluyor ama anca böyle orta yolu bulabildim 🥲