Kızlar nerhaba.Uzun zamandır post açmıyordum.Bugün size geçmişe duyduğum özlemimi dile getirmek istiyorum.Geçmiş dediğim şöyle 8 9yıl öncem.Ozamanlar 20 21 yaşlarındaydım.İlk çalışmaya girdiğim ilk askımı yaşadığım zamanlarımdı çok sevdik birbirimizi.Ailelerden ve maddi açıdan ağlaya ağlaya ayrılmak zorunda kaldığım aşkımın olduğu dönemlerdi ozamanlar.Çok iyi anlaşırdık,konuşmasak bile birbirimizin gözünün içine bakınca ne demek istediğini anlardık birbirimizin.Bana dokunmaya öpmeye bile kıyamazdı.Severdi çok severdi bunu çok net anlardım.Birlikte kaçamaklar yapardık.Gezer tozar eğlenirdik vs.İstanbuldan memleketine gitmek zorunda kaldı çünkü ailesi oradaydı vs vs birsürü vs.lerimiz vardı.Ayrılmak zorunda kaldık.Ben bitek eski sevgilimle geçirdiğim zamanları değil o günlerimde yaşadığım herşeyi çok özlüyorum.Çalışıyordum, arkadaşlarımı,deliliklerimi,haytalığımı,nebilim ozamanlar çok özgürdüm,sorumluluğum yoktu istediğimi alır giyer yer icer ötesini düşünmezdim.O günlerimi yaşadıklarımı yaşanmışlarımı anılarımı özlüyorum😔😔Rüyalarımdada hep o günlerime gidiyorum hep o günlerimi yaşıyorum çok iyi geliyor hiç bitmesin istiyorum.Şimdi evliyim iki çocuğum var ellerinizden öperler.Ne dışarı çıkabiliyorum ne gönlce gezip tozup eğlenebiliyorum.Tek bir arkadaşım bile yok.Dertleşeceğim kimsem yok.Galiba ben büyümeyi,evliligi sevmedim.Hep ogünlerimde kalsaydım diyorum.Neden böyle düşünüyorum?Beni o günlerimi özleten ne?Kusura bakmayın kızlar uzun oldu postum bi içimi dökmek istedim sadece

Yasak_elma o yaşlar güzel ama o dönem daha çok acı çektiğim için aklıma gelsin istemiyorum. Ama her şeyin bozulmadan önceki son demleriydi sanki 2007/8 ve ardından gelen birkaç sene… Son radyo şarkıları, yeni yeni akıllı telefonlara geçiş ve facebook. Son SMS ve çağrı atma… Gizli gizli telefon konuşmaları… Beni de çektiniz yanınıza oldu mu şimdi. :)

Ecoli O dönemler herkes mutluydu be şu corona geldikten sonra dünyanın dengesi değişti hertürlü.Ekonomi değişti iklimler iyice değişti insanlar degişti.Ne olduysa coronadan sonra oldu.Hiçbiseyin tadı kalmadı.Bilmiyorumya bana artık nefes almanın bile tadı kaçmış gibi geliyor🙄

Yasak_elma Ya geçmişe özlem tamam olabilir ama evliyken eski sevgilinizden böyle bahsetmeniz ne bileyim bana hiç normal gelmiyor yorum yapamıyorum bile 🥺 herkesin özlediği bi dönem arkadaşlıklar vardır ama dokunmaya öpmeye kıyamazdı falan evlisiniz yani :( tek çocuk bile insanı kısıtlıyor bunun bilincindeyiz ama artık geçmiş bitti böyle yaşarsan hiç mutlu olamazsın ki. Senin mutlu olmaya çalışman lazım geriye çekmemen lazım kendini. Çocuklarınla eşinle daha çok aktivite planlayıp sana ayak uydurmalarını sağlaman lazım. Eşin böyle şeyler yazdığını görseydi çok üzülürdü . İletişiminiz güçsüz olabilir ama böylesi de normal değil ki. Yürütemiyorsanız ortak bir karar alırsınız ona göre hareket edersiniz ama böyle düşünürsen aranız çok daha soğuk olur. Her defasında eski sevgilim şöyle böyle diyerek şu anki ilişkinizle kıyaslarsınız beklentileriniz çoğalır, karşılanmayınca da sürekli sar başa yıkılırsınız.

Akrep Evet ama bundan kendimi alı koyamıyorum.Eski sevgilimi hala sevmiyorum yanlış anlaşılmasın şöyle eşim tambir odundur.Hiç kibarlık igi vs yoktur.Bazen semediğini bile düşünürüm.Hiç oturup sohbet etmez.Birbirimize bi fikir danışırız bi bakarızki tartışırız hiç kadının halinden anlayan biri değildir.İlıskidede öyle.Konuşamam çünkü yapısı öyle anlamaz.Agrasif sinirli anlayıssız biridir yani.Hep ben alttan alırım.Hani bazen diyorumki eski sevgilimle evlenseydim mutlu olurmuydum diyorum düsünmeden eddmiyorum bu konuyu.Çocuklarım çok huysuzlar.Onlarla bi aktivite yapmak pek mümkün değil heleki dısarda.Artık hićbisey yapmak gelmiyor içimden elim kolum kalkmıyor hayattan zevk alamıyormuşum gibi geliyor.Önceden böyle değildim şu son birkaç aydır böyle hissediyorum kendimi

Yasak_elma geçmişte herşey güzeldi şimdi insanlar bile yalan olmuş. Sevgi saygı bile bambaşkaydı eskiden .bende eskileri çok özlerim ençokta eski evimizi ve orda abim ablam ile olan anılarımı soba kurmayı elektiriğin gitmesini oturup sohbet etmeyi özledim zaman geçiyor

Yasak_elma kuzum hepimiz geçmişi gençliğimizi özleriz ama seninki Biraz eski sevgiliye de özlem olmuş bi silkelen belli ki sıkılmşsın bu düşünceleri at kafandan eşin bunları düşünse ne hissedersin onu düşün, birde şunu düşün eski sevgilin belki evlendiğinde daha kötü olacaktı dövecekti sövecekti, ne kadar odunda desen şuan onunla evliyken böyle düşünmen yanlış, çocuklarınla evde sürekli akticitw yap akşamları buna eşini de dahil et, nirde fırsat buldkça aç bakara suresini kendin oku yada dinle iyi gelecektir

TombulHatun Sevmiyorum ama o günlerimi özlüyorum.buara yoğun olarak rüyalarıma giriyor hep onu görüyorum.Bana diyorki bazen ben geldim diyor gülümseyerek karşımda duruyor bazende bana gel diyor.Bilmiyorumki canım acaba ruh hastasımı oldum gerçekten.Eskiden onunla aynı yerde çalısırdık oradaki dinleğim sarkıları bazen bi aradan falan duyuyorum içim gidiyor hemen gözlerim doluyor.Noluyor bana bilmiyorum

Yasak_elma ah kuzum eski zamanlarını kim ozlemiyor ki , ama evlilik çocuk gerçekten sorumluluk gerektiren olaylar ev çocuk koca bile bir fedakarlik isteyen durumlar bir kere anne olmak başlı başına zor olsada bı okadar muhteşem bir olay belki şuan böyle dusunmeni gerektirecek sebepleri bunlar olarak görüyor olabilirsin ama bunlar bizi büyüten benligimizi bulmaya çalışan şeyler diyebilirim evet zorlukları çok daha fazla olabilir ama biz kadınlar o kadar güçlü varlıklarız ki biz herşeyin üstesinden gelebilecek potansiyeldeyiz kısa ve minik depresyona girmiş olabilirsin hemen silkelen ve gücünün farkına var bu şekilde bile mutlu olabilecek sebeplerin herşeye bedel çünkü 🍀🌟

Yasak_elma Ben seni anlıyorum. Bunları hissetmemize sebep olan malesef ki eşlerimiz. Kimse mutlu bir evliliğin içindeyken bunları hissetmez. Hissederse zaten o nankörlük olur ,o başka bir boyut..

Polyannacilik Motiven için teşekküerederim canım iyi geldi yorumun🙂Evet hersey üst üste geldi anlatsam çok uzun olur burada.Evlilik kaynana koca çocuklar maddiyat evde sıkışıp kaldım.Eşim eve gelince maddiyattan siyasetten başka bisey konusmaz yaşından olgundur.bende fıkır fıkırımdır.Eglenceli renkli biriyimdir ilgi göstermeyi seven ilgi görmeye bayılan birim ama bunlar karşılanmayınca bi depresyona girdim sanırım

Yasak_elma çok haklısın biz kadınlar , duyguya çok önem veririz bu karsilanmayincada ister istemez modumuz düşer birşey yapmak istemeyiz böyle bir problemin var madem açık açık ciddi şekilde rahatsız oldugun şeyleri dile getir eşine karşı konuşmak belki çözüm olur ciddi konuşmak ama baktım dinlemiyor yada sallamiyormu tavır yap anlayana kadar nedeni düşür ona karşı nötr ol illaki durumun ciddiyetini anlayacaktır

Yasak_elma ayy herkesin bekarlıği güzeldi canım yalniz degilsinnn. Bende calisirdim kendi is yerimiz vardı tek derdim cebimdeki parayi son kuruşuna kadar harcamakdi bitirmeden eve gelmezdim 🤣🤣 gerci bende 1 tane bebe var suanlik Allaha şükür herseyde yolunda ama bazen keske diyorum keske biraz daha genclikte yapilan hatalari yapsaydim pisman olmayacağım sekilde. Mesela hic alkol icmedim keske icseydim 😅

Betybety İnan bende bekarlığımı sonuna kadar yaşayanlardanım çok şükür günahiyla sevabıyla herseyini taddım bekarlığın.Normalde çok eğlenceli biriyimdir halada eşim bana ayak uydursa bekarlığımdaki gibi olurum ama eşim yaşından olgun biridir.Birazda bencildir.Yani senin anlayacağım özetle karnımı doyuruyor ama ruhumu doyurmuyor malesef😑

Polyannacilik Benim eşim anlamaz anlarsada yanlıs anlar yapıcı degil yıkıcı bi yapısı vardır işi hemen ayrılığa getirir değişirim demezde ben böyleyim der.Sanırım yapacak bisey yok🤷‍♀️😔

Yasak_elma düşündüğün için rüyana giriyordur bilinçaltı canm belli herşey üst üste gelmiş bunalmışsn. Eşinle konuşsan en azndan akşam hep birlikte çıkıp bir yerlerde çay içseniz o bile iyi gelir yada yürüyüş yapmak. Tabi şimdi kışın verdiği vir kasvet ve eve kapanmışlıkta var

Yasak_elma Ya bu deveyi güdücen ,ya bu diyardan gidicen.
                            Bende şimdi tartıştım ondan sinirliyim😄
                            Ağzıma ne gelirse sayabilirim şuan,en iyisi frene basmak🙊

Yasak_elma bebeğim sen o günlerini değil o zamanlarında ki hislerini özlüyorsun sadece. Şuan sorumlulukların var, yapman gerekenler var, yetişmen gereken şeyler var, senden beklentisi olanlar var ve o beklentileri karşılamak durumundasın. Yalnız değilsin merak etme. Hepimiz arada sıra da aynı düşüncelere kapılıyoruz. Derdimizin, sorumluluğumuzun olmadığı, tek düşüncemizin yarın ne giysem olduğu, aynanın karşısına geçip saatlerce süslenebildiğimiz o günler.
                              Ama bak dolu dolu yaşamışsın sen o günlerini. Her yaşın bir güzelliği var derler anın güzelliklerine odaklanmayı dene 🥰