Merhabalar çocuğum 7 yaşında 1. Sınıfa başladı 2 buçuk aydır kaşınıyordu vücudunda herhangi bir yara iz yoktu dersler ağır gelmiştir diye strese bağladım üzerine pek düşmemeye karar verdim zaten okuma yazma çocuğa ogretmistim ama hala kaşıntı devam etti 2 buçuk ay içinde doktora götürdüm kıl kurdu olabilir diye ilaç verdi strese bağlı diye kremler verdi ise yaramadı cildiye ye götürdüm bişey anlamadi üniversite hastanesine goturdum kanda alerjiye bakıldı birşey çıkmadı çocuğum bu arada geçmek bilmeyen sürekli başa saran gripti cok antibiyotik kullandı doktor antibiyotik yan etkisi dedi gönderdi eve 3 gün önce başka doktora götürdüm uyuz olabilir dedi ellerinde minik minik hafif ayaklarında minik minik kabarcıklar var uyuz karışım kremi verdi 2 gündür kullanıyoruz bir işe yaramiyor uyuz olmuş olsa evde eşim ben bebegim Kayin valide var bizlere bu süre zarfında bulasmis olmaz mıydı uyuz bulaşmaya bilir mi şimdiden teşekkürler
Uyuz mu
Eayd uyuz ve atapik egzama çok karıştırılıyor geçen ay aşırı kasintilarim yüzüne gittiğim doktor doğru dürüst muayene etmeden uyuz teşhisi koyup yolladı beni daha sonra özele gittim egzamadan kaynaklı olduğunu öğrendim kortizonlu ilaç verdi ve 2 güne kesildi kasintilarim stres yogunluk beslenme egzamayi tetikleyen şeyler , devletmi gittiniz bilmiyorum ama benim durdugum şehirdeki devlet hastanesi berbat o yüzden ozelede gitmeyi tercih ettim çünkü uyuz bulaşıcı çocukta uyuz varsa evdeki herkeste mutlaka vardır sizde yoksa eğer onunki muhtemelen egzamadir durumunuz varsa bide özele götürün bence geçmiş olsun
Polyannacilik özele götürdüm hiç birşey anlamadı atopik dermatit olabilir dedi uyuz da olabilir dedi devlete götürdüm bende
Eayd uyuzum belirtileri bambaşka nasıl anlamıyorlar hayret ediyorum ellerde dirseklerde köprü gibi yuva yapıyor onlar ilk ellerde ayaklarda başlıyor ve bulaşıcı uyuzsa sizdede olması gerek enteresan bazı doktorlara gercekten şaşırıyorum
Polyannacilik ellerinde ellerinin üstünde minik minik kabarcik var mesela gercekten uyuzsa bu kadar uzun süre zarfinda bizde de aynı anda olmaz mıydı ben artık kafayı yemek üzereyim bir çare derman arıyorum ama doktor anlamıyor teşhis yok ortada dirsek sırt karın bolgesi tertemiz ellerinde çok az ayak ucunda var.
Eayd evet uyuz ellerde başlar ama o süre zarfında kesinlikle sizede bulaşması gerekiyordu yani
@“Eayd”#p782299uyuza benziyor evet . İlk ellerde başlıyor zaten kaşınmayla yaralar oluşuyor. Kuzumya anlatabilirse sorun çocuğunuza yanma oluyormu vücudunda, 6 ay çektim ben ne illet bi hastalıkmış öyle. Bulaşıcı evet .
Polyannacilik çok sağolun artık imnunuloji bölümünden randevu aldim Şubat 5 i nde test yaptircam sonuç inşallah alerjik olur uyuz olmaz dua edin
Eayd umarım inşallah , çok geçmiş olsun 💗