Kizlar sizce ne zaman bu deprem olayi az da olsa yavas yavas duzelmeye baslar? Yani mesela okadar evsiz insanlar ne zaman yerlestirilir, hayat kurmaya baslayabilir.. suan cok taze olaylar ama merak ettigim ne zaman raylar yerine oturmaya baslicak. Eskisi gibi olmicak birseyler ama insanlar yeni hayat kurmaya mecbur. Nezamana kadar cadirlarda konteynirda kalabilirler ki. ölenlere allah rahmet eylesin, geride kalanlar icin cok zor.. okadar deprem görduk hep derlerdi 99 depremi en kötusuydu diye ama bu daha feci cikti.

Geceninmavisi çok zor toparlanmak hala daha bir can çıkarabilir miyiz diye uğraşıyorlar üzülerek söylüyorum ki daha cesetlerin çıkması var bir sürü şehir ilçe köy. Bir yandan göçüğün kaldırılması gerekiyor o da hemen olacak bişey değil yeni evler yapılması ha deyince olmaz en az 1 sene çadırda yaşayanlar olur. Belki konteyner çözüm olarak getirebilirler ama o kadar insana nasıl olacak bilemiyorum. Allah yardımcıları olsun

arman cok zor cok.. cadirlarda konteynirda yasamak gercekten cok zor geliyo kulaga. Belkide bi kac aile ayni konteynirda kalacak. Tanimadigin insanlar.. gercekten kulaga feci geliyo. mesela dus almak bile sorun olacak onlar icin. Allah yardimcilari olsun :(

Geceninmavisi bütün enkazların kaldırılması ve her yerin temizlenip düzenlenmesi, hatta hasarlı binaların yıkılıp onların yerinin de temizlenmesi neredeyse 1 seneyi bulabilir diyor eşim. Eşim şuan iskenderunda, yavaş yavaş molozlar komyonlarla taşınmaya başlandı diyor. Hatta molozlarin arasinda insan cesetleri var diyor, parçalanmiş olarak, onları seçiyorlar diyor. Evsiz kalanlara gercekten cok zor. Allah yardim etsin. Özellikle çocuklu aileler, ve hamile kadınlar gerçekten cok zorlanıyor. Bi hamile arkadaşim vardı antepte, 8 aylik hamile ve 2 yaşinda oğlu var, sancısı başlamış, ankaraya götürmüşler özel uçakla. Yaninda sadece annesi var, eşi ve oğlu antepte çadırda kalıyorlar. Ama çok iyi bakiyorlar çadırda diyordu, yemeği suyu cocuk bezi ,yeni dogacak cocuguna bile kıyafet mama vermişler hep. Yani 1 sene sonra ancak yeni evler yapılmaya başlanir.

İzmir’deki evler hala yıkık her geçtiğimde ortada bir kepçe görüyorum duruyor ne temizlenmiş ne yenisi yapılmış. Kendiler mi yapmıyor bilmiyorum ama 2 sene oldu işte. Erdoğan bir sene içinde ortalama zemin artı 3-4 katlı binalar yapıp bitiricez demişti. O süre içinde 1 yıllık kira desteği yapacakmış 15 bin tl para yardımı yapacakmış falan. En geç 2 sene herkes toparlanır maddi açıdan ama psikolojik olarak çok çok zor. Birde yakınlarını, anne babasını kaybeden bebek çocuklar, evladını kaybeden doyamayan anne babalar of çok çok zor onlar için hiç bir zaman geçmeyecek o acı eminim Allahım güç kuvvet versin. Yardımcıları olsun inşallah

Geceninmavisi Okadar enkazın kaldırılması oralara yeni binaların yapılması malesefki enaz 2 3 yıl sürer gibime geliyor.Çünkü heryer yerle bir olmuş doğu ve güneydoğu kople bitmiş.Baya zaman alacak gibi gözüküyor.Çadırda, konteynırda kalanlarda enfazla bir yıl dayanırlar cogusu başka illere veya istanbula göç ederler başka çare kalmadığı için.

Insallah okadar uzun surmez ya 😣 insanlar bi an önce yeni hayat kurmaya adim atsa bi nebze olsun kendilerine gelmeye baslarlar. Ama cok uzun bi sure konteynirda kalmak onlara surekli olani hatirlatir..

Geceninmavisi İnan hepimizin ortak duası o canım inşallah rabbim yar ve yardımcıları olsun hepsinin tek tek.Biran önce duzenleri kurulsun huzurlu mutlu evleri olsun ama bizim türkiyemizdeki imkanlar böyle malesef.Ayrıca bir iki il değil 10 il yaridan fazlası komple tamamen yılkılmış durumda ayakta olan binalarda hasarlı ve onlarda yıkılacak.Yeniden bir komple proje çizilip yeniden şehirler kurulması gerekiyor buda cok fazla zaman demek.Dediğim gibi çadırdakiler konteynırdakiler dayanabildikleri kadar daynırlar sonra başka illere göçederler oralarda duzen kurarlar

Geceninmavisi bikac yıl sürer gibi çok zor gerçekten insanlar herseyın kaybetti maddi manevi zor toparlanırlar ev kurmak hayata yeniden başlamak uzuun bir zaman alıcak gibi 😭

Sedaa eşim yeni döndü ve aynı dediğin gibiymiş artık cesetlerden bile kalan kalır hep beton atarlar üstlerine diyor 🥺 senin elin döndü mü canım

Uykulupingue 2 gün önce döndü canım, iskenderun bitti dedi, makineyi osmaniyeye götürmüşler. Artık osmaniye de enkazlari kaldıracak ama 2 gün önce amcamın eşi yengem kalp krizinden vefat etti, cenazemiz vardı, 3 günlük izin aldı, yarında izininin son günü, sonra osmaniyeye gidecek.

Sedaa başınız sağolsun canım,hatay bitti derken hiç enkaz kalmadı mı orda Rabbim bir an önce düzelmesini nasip etsin oraların

Uykulupingue hatay değil canım, hatayı bilmiyorum, iskenderunda işimiz bitti dedi. Eşimin çalıştığı şirket, iskenderunda ki tüm işcilerini osmaniyeye göndermiş, eşimde bugün gitti osmaniyeye.

Uykulupingue başınız sağolsun canım

Saol canım.