• Gündem
  • Çok kötüyüm çok 😢😢😢😩

Ben bu psikolojiyle nasıl yaşayacağım bilmiyorum zaten bozuktu iyice gittim bittim ben o kadar üzülüyorum ki depremde kalan canlara onlar orda yanıyor biz burda elimizden ne geliyorsa yaptık keşke daha fazlası gelse keşke gidip ordaki çocuklarla ilgilenebilsem ama maalesef yapamıyorum Allahım ne yaşadık böyle nasıl bir ay geçirdik nasıl bir ay oldu bu Şubat nasıl eskiye dönecegiz nasıl nasıl uyku ne bilmiyorum çocuklarımla yatıyorum çocuklarımla kalkıyorum ah şikayet ettiğim çocuklarım Allahım acılarını göstermesin yokluklarını göstermesin o enkazın altından çıkan bebekler çocuklar annesiz babasız kalan yavrular bunlar benim çocuklarımda olabilir di düşündükçe kahroluyorum deprem bölgesindeyim bende Marmara bölgesi Allahım daha fazla felaket göstermesin bir daha bu acıyı yaşatmasın nasıl toparlanacağız ülkecek zor durumdayız 😢😭😭😭😭😭😩😩😩😩

Cicikiz allah yardım etsin kalanlara sabır versin inşallah hepsi şehit oldu :(( çok zor ama cok zor. o cocuklar annesiz babasız kaldı :(( dün kübra kurtuldu 5 yasında. babası kardeşleri ölmüş annesş enkazdaydı. cok sukur annesi kurtuldu seviniyorum artık:( kimsesiz kalmadı cocuk en azından annesi kurtuldu :( ne desek boş. düzelir miyiz hiç sanmıyorum .
    insanoglu herseyı unutuyo ama bu kolay kolay unutulmucak unutulmasında :(

Cicikiz evet ülkece çok zor bir durumdan geçiyoruz, çok büyük bir felaket yaşadık, çok kötü tablolar gördük ama bence güzel şeyler yazmalıyız artık bir şekilde milletçe yeniden ayağa kalkacağız hepimiz güçlü olmak zorundayız kötü şeyler düşünmeyelim. Alabildiğimiz kadar tedbir alalım evlerimizde depreme karşı ama kendimizi paralamayalım çünkü bu bir şeyi değiştirmeyecek. Rabbim orda olan herkese sabır versin yardım etsin ölenlere rahmet eylesin. Biz bunu da atlatacağız birlik ve beraberliğimizle. Düzelecek her şey inşallah 🥰

Org112 ya nasıl değişmeyecek değişecek o kadar şey var ki Japonlarda 9 büyüklüğünde deprem oluyor adamların bir tek evleri yıkılmıyor neden açıklar mısınız çünkü sağlam yapıyorlar ama 7 büyüklüğünde bir depremde bizim illerimiz yok oluyor neden ya bu kadar ucuz mu bizim hayatımız ecel gelince elbet bir şekilde ölecegiz ama ilk önce önlem sonra tevekkül delircem artık

Cicikiz ben kendi yapabildiklerimizden bahsettim. Tabiki büyük önlemler alınmalı evler saglamlastirilmali ama biz bunu nasıl yapacağız kendi evimizin içinden bahsettim. Evde otururken deprem olacak öleceğiz diye düşünmek karamsarlik yapmak bu çözüm değil. En azından yaşam üçgeni nerde oluşturabilirim, nasıl bir çanta hazırlayabilirim, eğer dışarı cikabilirsek ortak alanımız neresi olabilir gibi şeyleri düşünelim.Birde bu japon örneğini görüyorum her yerde bakın bu deprem normal bir deprem değil. Deprem 9 büyüklüğünde olabilir ama her depremin şiddeti bir değil. Ve ikinci depremin hemen sonra olması bu kadar yıkılmaya da kapı açtı. Hiçbir şeyi savunmuyorum ben tabiki sağlam olmayan bir sürü ev vardı..

Org112 canım valla sana kızmadım kızarak demedim beni yanlış sakın anlama ama kafam çok kötü cidden hiç bir şeye Adapte olamıyorum hakkını helal rt inan kötü niyetle falan yazmadım 😢

Cicikiz estağfurullah öyle algılamadim zaten.☺️ Güzel düşünelim güçlü olalım çocuklarımız için zor olacak ama geçecek düzelicez 🙏

Cicikiz benımde öyle kuzum :( hala canlı cıkan insanları görünce sevıncten aglıyorum hala yasayanlar varya kac gün oldu :(

Cicikiz al benden de o kadar ağlamaktan başım ağrıyor midem ağrıyor 😢 sürekli empati yapıyorum o bebekleri gördükçe saatlerce orda ağladıklarını hayal ediyorum, annelerinin çaresizliğini hayal ediyorum kafayı yemek üzereyim Rabbim bir daha asla yaşatmasın 😭😭

Cicikiz gerçekten bende hem psikolojik olarak hem bedenen çöktüm. Yemek yiyemiyorum iş yapamıyorum uyuyamıyorum sürekli ağlıyorum. Ama kendimize gelmemiz lazım. İnternette de bazı psikologların sayfasınada okudum fotoğraf ekleyebilirsem ekliycem. Çok çok zor olacak ama normal hayata geri dönmemiz gerek ilgilenmemiz gereken bir çocuğumuz var onlarda ne kadar anlamasalar da etkileniyorlar. Ha ben dönebildim mi? Hayır. Daha az önce saatlerce ağladım ağladım ağladım şimdi geldim yatağa kızımın yanına uyumaya çalışıyorum Allahım bir daha böyle şeyler yaşatmasın herkese güç kuvvet sabır versin yardımcıları olsun inşallah. Biz yine bol bol dua edelim elimizden gelen başka birşey yok maalesef 😞😞

Cicikiz ailem İzmir’de ben İstanbul da yaşıyorum. İkisi de deprem bölgesi ve yüreğim ağzımda. Ben yaşamak istiyorum ben yavrumu büyütmek istiyorum ya düşündükçe kahroluyorum korkuyorum. Bir ihmalkârlık yüzünden sevdiklerimi kaybetmek istemiyorummm😥 ve bizlerin böylesine içi yanarken, daha minicik yavrular o buz gibi betonların içindeyken hiç bişey yokmuş gibi fotoğraf paylaşan, rahat davranan herkesten nefret ediyorum!

Nefedukaa o kadar zor ki hayata devam etmek gerçekten çok zor ne yemek yapasim var ne temzilik yapasim var ne de yiyesim 6 gün içinde 3 kilo verdim stresten korkudan Geceleri hiç Uyuyamiyorum eşim çocuklarım uyuyo onlara bakıp bakıp ağlayıp duruyorum yani bilmiyorum pisikolojimiz alt üst oldu bu sarsıntılar da devam ettiği için daha da çok korkuyor insan
              Içim yanıyor içim o insanlara 😔 Rabbim hepimizin yardımcısı olsun Öyle bişey hiç yaşamayız inşallah

Bide arkadaşalr bunu lütfen sık sık okuyalım
              Lâ ilâhe illâ Ente Sübhaneke înnî küntü
              Minez-Zâlimin

Etipetito bende öyle uyuyamıyorum. Burda olsa ki olacak diyorlar manisadayım evlerimiz normalde dökülüyor zaten bir sarsıntı da ne olur bilemiyorum. Allah’ım korusun bizleri evlatlarımızı acısın bizlere inşallah. Çok korkuyorum çok.

Cicikiz cok zor gerçekten bende aynı durumdayım boluda yasıyorum burasıda deprem bölgesi tasınmak gitmek istiyorum memleketime şimdiye kadar hiç deprem yasamamıştım ben gerçekten Bi sallantı bile gunlerce aklımdan cıkmıyor korkudan uyumuyorum napcaz nasıl düzelicez bilmiyorum dua ediyorum gece gunduz 😭😭