Polyannacilik Neden yorumuma bu kadar takıldınız ki kendinizden pay cıkarmıssınız anlıyorum ama burda konu siz değildiniz şahsi arkadastı. Ama şöyle söyleyebilirim benim bahsettiğim konu genel olarak o şekilde dolasılmaması çünkü insanın motivasyonunu çok fazla düşürüyor, dediğin gibi bir kadın olarak yükümüz zaten çok fazla. Ee ben birde öyle dolassam extra kendimi yorgun hissediyorum. Burda konu eşofmanla evin içinde durmak değil olabildiğince kendini salmaktan bahsetmiş arkadaş. Yanii benimde çok eşofman takımlarım vardır ve çok severim eşofman giymeyi vücuduma göre. Onu bile sık bir şekilde sekillendiririm kendimce, mesela saclarımı bende sürekli taramam ama ona göre şekil veririm. Yani kendimi koymam asla. Dışarıdan bakıldığı zaman pasbal görünümü vermem. Ha bunu kimse için değil kendim için yaparım çünkü dedim ya motivasyonumu kendimce bu şekilde yükseltiyorum. Benim de bitane kızım var küçük 18 aylık ve inan gün içerisinde çok yoruluyorum. Ama gücümü bu şekilde guclendiriyorum. Bazen üstümdeki üstümden sıkılıp bir diğerini giyiyorum. Eşimle çay içerken üstüm ayrıdır ona özel yemek yaparken üstüm ayrıdır yemek kokusu için gün içerinde dolaşma üstüm ayrıdır oda ev işlerini yaptım bitirdim evim mis gibi kokmuş ve üst degistirmemle kendimi odullendirip parfumumu sıkarım sanki o kadar işi evin hizmetçisi yapmıs gibi birden evin hanımına bürünürüm 🤭 bu bana iyi geliyor. Ama şu da var tabi. Modun düşük olabilir kısa süreliğine ya da yorgun olursun kısa süreliğine kendi iç dunyanda toparlanma evresi olur her insanın. Dinlenme gibi o istisnalar dışında dediğim bu benim. Arkadaş da bunu genel olarak yapıyormuş. Öyle olunca insan miskinlestikce miskinlesiyor. Gaflet bastıkça basıyor. Bana öyle olur mesela. Ben kendimden pay biçerek söyledim. Ben bu sekilde yapıyorum sende bu şekilde yapmayı dene gibisinden 🤗 bunu hani sen pijamalarinla dolasiyorsun seni beğenmez gibi bir algı olarak değil de, kendin için aslında yaptığın zaman hiç öyle bir algı gozukmeyecektir. Kimsenin kimseyi beğenme gibi bir zorunluluğu yok. Ama eşine kendisini gostermek isterse yapabilir. Çünkü bir süre sonra o pasballik insanın gözüne batabilir. Mesela benim eşim hergun aynı eşofmanla otursa sürekli kendisine bakmasa. Giyimine kusamına derim bu eşofmanı değiştir başka birşey giy zaten üzerimizde kokar. Aslinda kendini bakmak kendini düşürmek değildir. Aynı şekilde günlerce evin içinde öyle durup kendini salmak kendine özen göstermemek dusurmektir benim gözümde. Çünkü insanın bir duruşu olmalı, yani kendini seven insan herr ortamda her yerde kendini belli eder parlar direk ✨ ama bir de bunun tam tersini düşündüğünde kendi kendine yok olur.. bu tarz düşüncelere girebilir. Kendimi beğenmiyorum. Ruhsal bozukluklar olur yani. Kendini önemli görmez etrafına bakar birde kendisine bakar. Yani çok olumsuz kapılar açılabilir. Ama dediğim gibi hasta olmak istisna durumunda ruh hali bozukluklarında kısa surelide istisnaa. Biz genel olarak baz alıyoruz. Benim modum mesela öyle kolay kolay düşmez. Yapım gereği. Direk toparlanırım. Bu benim için temizlik dahi olabilir toparlanmama neden olan bir temizlikle bile modumu yakalayabilirim. Çünkü evimi temizlersem ruh hanemi de temizliyormusum gibi hissediyorum. Ruh olarak da hemen bir yükselişe geçiyorum sonrasında giyin üstünü yap bir kahveni mis gibi.🌸 Ben çok tezcanli birisi olduğum içinde olabilir. Tabi herkes yapacak diye bir şey yok . Ama ben siz yorumu üzerinize alının diye yazmadım kırdıysam özür dilerim. Sadece kendimden pay vererek arkadaşa bu şekilde toparlanabilirsin naçizane fikrim olarak sundumm. 🙏🏻 Mod düşürücü bir yorum değildi aslında burayı ben yazı olarak ciddiye alıp yazmıyorum böyle yazilanlari da pek ciddiye alıp okumuyorum çünkü sonucda klavye ile yazıyoruz neyi ne kadar doğru yazabilirsem yazıyorum. Mesaj yazmayı pek sevmiyorum da 🙈 sözlü anlattığımız gibi ister istemez olmuyor kelimeler eksik kalabiliyor. Yada bir cümle eksikliğinden yanlış anlaşılabiliyor dedim ya sonucda mesaj olunca o kadar çok ince düşünmüyorum. Bazen yazarken bile usenirim yani kısa cumlelerle tamamlamaya çalışırım 🤗