Allah’ım Hatay’da yine bir deprem yine bir enkazzz Rabbim sen toprağına dinginlik verr. Bu sogukda kış da millet nereye gider sığınmak için ne yapar. 🥺😔 Elazığ da deprem oluyorrr. İnanın adım atmaya korkar olduk. 🥺 Sonumuzu göremiyorum ben artikk 😔
Hatay'da Yine bir Deprem 😑
Bsrkaya off Rabbim ne olur durdursun ferahlatsın ümmedi Muhammedi 😓 gerçekten ne oluyor böyle bilmiyorum
Uykulupingue insan yaşamaya korkar oldu 😔 aslaa normal düşünemiyorum. Asla uyuyamıyorum her an tetikte ne yapacağımı bilmiyorum ben burda boyleysem Hatay’da ki insanları düşünemiyorum 🥺 bu sogukda millet evine sığınıyor amaa evine de sığınamıyorr. 😑
Bsrkaya Nasıl yani canım elazigda deprem oluyor dediin Anlamadim
Bsrkaya rabbim hepimizin yardımcısı olsun 🇹🇷
Polyannacilik Amiin inşallah 🥺🥺
Bsrkaya söylediler tvde hemde defalarca. Deprem bitmedi 7.6 dan sonra şiddeti azala azala devam edecek birkaç ayı belkide bir seneyi bulabilir diye. O yüzden hasarlı binalara girmeyin dediler. Ama bu Hatay’da kırılmayan bir fay vardı kırılacak dediler o kırılmış yani sonmuş. Dediklerine göre şuan Adana ve Kıbrıs’ta da bekleniyormuş. Umarım önlem alınır ve oda ufak bi kırılmayla biter. Bu son olsun Allahım. 😞🤲
Nefedukaa dediler evet dediler amaa bu insanların evi de orası bu sogukda nereye giderler yanii off çok zor yaa. Vee ben artık herşeyin eskisi gibi olacağını düşünmüyorum umudum kalmadı. Yıl yıldan kötü geliyor. Bu 2020-2023 bende yok. Korona derken deprem derken çok fazla insanlarımız gitti. Ve en acısı da bu. Ve hala bı depremler soyleniliyor. Bu 6 ay içinde 6 kere deprem olacak diye bilim adamı söylüyor. Marmara depremi beni çok korkutuyor. Eğer Marmara depremine önlem olmazsa biterizz. Rabbiim acılarımızı dindirsin. Yuregimizdeki yangın yerini alsın onun yerine ferahlık versin. 🥺
Bsrkaya hala çadır ihtiyac varmış hala. Evet ha deyince hiçbiryere gidemiyor ama 2. Hafta olmuş hala çadıra da ihtiyaç olmaz ki ya. İşler nasıl ilerliyor bilmiyoruz tabi ama bende çok korkuyorum. Herşey daha kötüye gidiyor sanki her geçen yıl daha kötü şeyler oluyor. Kızım geliyor aklıma böyle olmamalı ya off bilmiyorum söyleyecek şey bulamıyorum😔
Bsrkaya Hatay daki depremde Adana da baya etkilendi canım. Bizde baya sallandık. Evden zor kaçtık. Arabada yatıyoruz şuan. Ve hala Adana ve Kıbrıs ta 6 ve üzerinde deprem bekleniyormuş . Ne yapacağimizi şaştik valla. Oğlum bile bu sefer baya korktu, anne evimiz yıkılacak mı diye soruyor. Psikolojimiz bozuldu gercektende. Allah yardımcımiz olsun.
Nefedukaa evet hemde nasıl ihtiyaç var. Annemlerin çadırı yok 7 lik depreme komşunun evinde yakalamışlar. Yarabbim sen büyüksün sen kullarına acı bu soğukta doğru düzgün bir çadırları bjle yok😔😔
HurremSultan söylenecek söz yok gerçekten yok. 2. Haftada insanların çadıra ihtiyacı olmaz ki Allah yardımcınız olsun, yardımcımız olsun acısın bizler Yarabbim
Bsrkaya Rabbim senn büyüksün😔🤲
- Düzenlendi
Sedaa Ah seda’cım rabbim senin ve çocuklarımızın yardımcısı olsun. Psikoloji diye birşey kalmadı. Masum çocuklar etkilenmesin. Vee sizler için bol bol dua ediyoruz. Bizde burda çok iyi değiliz her an birşey olacakmış tedirginliği yaşıyoruz. Rabbim sana ve çocuklarına dayanma gücü versin. Vee eşini ikna etmeye çalış. Çünkü Adana’da ve Kıbrıs da deprem bekleniliyor. Eşin sizi bırakmasın. En azından böyle bir zamanda bırakmasın bu hayalini şuanlik ertelesin. Çünkü mazallahh birşey olursa esininde içinden çıkmaz bu durum. 🥺 Arabada kalıyorsunuz ama dışarısida soğuk ister istemez usuyorsunuzdur. 😔 Rabbim yardımcınız olsun. İnşallah biter artık bu depremler. 🙏🏻
Nefedukaa koordine zayıf çünkü. Vee çok fazla asılsız haber var. Bir inssn neden asılsız bir haber yapar böyle bir zamanda anlamıyorum ki. Yanii şu dönemde bilee kalpleri iğrenç insanlarla uğraşıyoruz. Veee ne yazık ki koordinesiz çalışmak bütün iyi işlerin kötü başlangıcı oluyor. Aslında bu sefer millet olarak halk olarak çok iyi yardımlar topladık. Ve çok iyi el birliği verdik. Vee çok çadır yardım gitti ama işte koordineli olmadığı için p yardımlar bir yerlere atılmış vatandaşlarımıza ulaşmamış. Suriyeli yaratıklar diyeceğim çünkü bunu bir insanoğlu yapamaz. Suriyeliler bizim bu zor zamanımızda sırtımızdan vururak yardımlarımızı yağmaladılar.. vee bende korkuyorum çünkü İstanbul depremi demek küçük kıyamet demek benim gözümde. Ve dün gece şöyle bir gökyüzüne baktım da evlere baktım da önlem alınması için bu butun binaların yıkılıp raylı sistem getirmeleri gerekiyor. Vee bence bu çok imkansız çünkü her yere ev. Dağ taş ova. Her yerrr. Bizim bunu bilinçli bir ülke olarakk çok çok önceden yapmamız lazımdı. Düşünsene yaa insanın en güvendiği yer ev olması gerekirken, bizim en savunmasız yerimiz ev. 🥺
HurremSultan Rabbim ailenizi korusun inşallah 🙏🏻 ilgili yerlere yazıp çadır isteyin. Arayın 😔
Bsrkaya
Ekseriya depremler ilahi bir ikazdır. Âlimler, (İki Z olunca üçüncü Z gelir) demişlerdir. Yani Zulüm ve Zina çoğalınca Zelzele olur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Zina yayılınca depremler çoğalır.)
(Alıntı)
Ne oluyorsa bizim bu pis insanlarımızdan oluyor zinayı ulu orta yapanlar mı dersin yaptığı zinayı savunan mı dersin bir de üstüne hayvanlara , çocuklara, yaşlılara, engellilere zulüm ediyorlar yer yerinden oynamıyacak da ne olacak ,artık insanların bu pisliğin den yer yerinde durmak istemiyor , Allah hepimize acısın yardım etsin dün akşam Antalya da da olmuş biz hissetmedik ama yüksek binadakiler hissetmiş herkes sokağa dökülmüş Allah sevdiklerimizi bize bağışlasın..
Ask_hosmus Evett hay ağzını öpiyiim. Öyle güzel bir yere değindin kiii. Harfi harfine katılıyorum sanaa 👏🏻 bizler çok azmıs kudurmustuk. Ortalık çok kötüye gidiyordu. Hepimiz göz yumuyorduk. Allah’ı unuttuk herkes nefsine uyup hareket ediyordu. Vee sonumuz tabiki böyle olacaktı. Ama iste yürek de el vermiyor böyle görmeye.. keşke insanlar nefsine hakim olsa.. helee zinalarr. O kadar cokk normallestirildi kiii. Evli insanlar bile korkmadan herşeyi yapıyorlardı. Genç kızlar korkmadan herşeyi yapıyorlar bizim zamanımız da nikah olmadan dokunulamazdi. Şimdi burada görüyorum veya başka yerde ooo genç kız evlenmeden nefsine uyup sevgilisiyle yapmış oluyor. Rabbim bizim namusumuzu korumamız gerektiğini söylüyor. Hiç birsey eskisi gibi değil. Aslında bu durumdan ben çok rahatsızdım. Ama saygı duyuyorduk. Yanii kime ne diyeceksin. Rabbim hepimizi helak etti. Hadi etti etmesine de ders aldık mı onu bilmiyorum 😔 çünkü artık daha fazla masum insanlar etkilenmesin inşallah almışızdır. 🙏🏻