Kızlar kızkardeşim var 20 yaşında evli 1 oğlu var 7-8 yıldır kapalı ikidir abla açılmak istiyorum diyor kaç kere konuştum ama sonra dedim sen bilirsin o zihniyeti zaten aklına koymuşsun bikere yıllardır kapalı bi insan ama çevremden çekiniyorum dedi dedim Allah’a karşı gelebiliyorken 2-3 insandan mı çekiniyorsun ailem kızdı ne açılması açılırsan sileriz seni gibi oda daha çok inada bindi ben napsam bilmiyorum tabiki kendi kararı ama eşine söylemiş oda desteklemiş açılmak istiyorsan açıl senin kendi kararın diye

Muhammedannesi44 Tabiki kapalıyken açılmak çok günah ama kaç defa konuşmuşsun ama hala açilmak istiyormuş ve eşi bile desteklemiş karar senin kararın demiş ve ailesi açılırsan seni sileriz demesine rağmen hala diretiyorsa yapacak bişey kalmamış günahı kendi boynuna naparsa yapsın

Muhammedannesi44 ne için acılmak istiyor olabilir ki 🤔 ilk bu düşünce geldi aklıma eşinden ötürü bir davranış mi gördü yoksa bir fotoğraf direk eşi geldi aklıma bunca sene kapalı olup evlendikten sonra açılmak istemesine ne sebeb olmuş olabilir? Birde kız kardesin kendi rızası isteği üzerine mi kapandı yoksa aileniz mi kapanması için ısrarcı oldu bunu bilmek isterim 🤗

Muhammedannesi44 eşinin ona saygı duyması cok güzel.aileni ve acılma günah diyen insanları anlamıyorum bunu diyen herkes bana gore günaha giriyor.senin ailen ona dogruyu anlatır karar ona kalmıs bizim dinimizde zorlama yoktur saygı vardır.günah diye yorum yapan kişilere bakma o kadın tasıyor o türbanı kimse değil.allah için yapıyor cevre için aile için kapalı kalması hic biseyi ifade etmez tam tersi zorla kapanan insanların içinde ucuk kacık yasak cigneme sevdası baslar müge anlıda hatta ben burda da kapalı ama birbiriyle neler yapan kocalarını bile paylasan ama yorumlarda din üzerine yorum yapan kapalıyım diyen o kadar kişi gördüm nelerini gördüm bir bilsen sizde tv de orda burda görüyorsunuz hepsi cevre için kapanan dini kirleten insanlar bırakın herkes istediğini yasasın bırakın sizin için degil allah için ibadet etsin sana karsı cıkıcak kişiler kendilerine baksınlar allah için ne yapıyorlar kalpleri cidden temiz mi

Rouge gercek müslüman kimseye zorbalık yapmaz biz seyyid aileden geliyoruz dedem dinine o kadar baglıdır tüm çocuklarına dogruyu anlattı kimisi kapalılar kimisi acık kendi kararlarıyla birgün dedemin bize bisey dedigini gormedim.bizde binbir cesit din var kimse kimsenin dinini bilmez dedem arkadaşlarına gittigi zaman namaz vakti işim var diye kalkar onlar bildigi için namazlık alır dedeme oda gosterirlerdi burda kıl diye.müslüman adı altında olanlar ise birbirine karısır bu haram bu günah der kendi her haltı yer o gavur bu gavur ondan bisey yeme gavurlar söyle böyle diye arkalarından konusur

Muhammedannesi44 2 sene kapalı durdum gerçektende içinden gelerek kapandım ama lohusalık depresyonu geçirdim çok zorlu dönemlerden geçtim o zaman için kendime bi kaçış yolu arayarak açıldım iyi bir şey diye anlatmıyorum eşim arkamda durdu kendini bu şekilde iyi hissediceksen açıl dedi ama şuan pişmanım diyemem ama tekrar kapanmak istiyorum ama çekiniyorum kendimi gerçekten hazır hissetmeyi bekliyorum çünkü çocuk oyuncağı değil Rabbim inşAllah kız kardeşinizede tekrardan içine kapanmak isteğini verir 🤲🏻 açılmasın diyemem ama sonradan tekrardan kapanmak isteyebilir

Muhammedannesi44 şuan sosyal medyadan olsun çevremden olsun kapanan namaza başlayan dinimizi daha çok araştıran kitle görüyorum. Deprem dolayısıyla tabi ki şuan hayattaysak şükür ediyoruz ve dünyanın ne kadar boş olduğunu bir kez daha anladık bende dahil. Namazlarımı eksiksiz kılıyorum artık hergün dualarımı düzenli okuyorum. Bunları kendim için Allah için yapıyorum. Allah için kapanmadıktan sonra ailesinin zoruyla kapanmış hiçbir önemi yok. Belli bir yaştayız neyin doğru neyin yanlış dinimizin bize emrettiği şeyleri okuyarak öğrenebiliriz. Bence hiç baskı yapmayın ailenizle de konuşun zorla olmaz içten gelmesi lazım

Canım Nasılsın,iymisin ailen nasıl oğluşun nasıl iyiler inşallah..
      Açılmak konusu,çok geniş bir meseledir.
      Ahiretini düşünen için olmazsa olmazdır.
      Sosyolojik düşününce muhtemelen toplum içerisinde kendine yeni bir yer edinmek istiyor.
      Ailen kesinlikle karşı çıkmamalı..
      Eşi ise kapalı iken eş olarak almış,muhtemelen eşi için açılmıyordur.
      Kendini başka birine beğendirmek istiyordur.
      Allah kimseyi şaşırtmasın..

aykirikadin bütün yorumları okudum ama sadece Kendini başka birine beğendirmeye çalışıyordur cumlenize takıldım. O nasıl bir söz. Evli olan bir kadın hakkında bilmediğiniz bir insan hakkında nasıl böyle söz söyleyebilirsiniz. İlla kadın bişey yaparken birinin beğenmesi için mi yapmalı. Bir kadın kendi için hiç bişey yapamaz mı. Sizde kadınsiniz kendinizde herhangi bi değişim yapsanız başka birine kendinizi beğendirmek icinmi yaparsınız.

aykirikadin kurduğunuz cümle biraz ağır bir cümle olmuş. Kişi kendi için bişey yapamaz mı yani. Hiç mi kendiniz için giyinip makyaj yapmadınız. Belli ki içinde çeliştiği bir durum var. Bu durumu hemen bir başkası için yapıyor diye düşünmeyin. Bence kimsenin aklına da fesatlık sokmayın.

aykirikadin Kendini başka birine beğendirmek istiyordur.

Yorumlarini okurken keyif aliyorum ama bu cumlene katilamadim. Bana göre insan kendini once kendine begendirmeye cabalar. Goruntusu benligiyle uyumusmuyo olabilir. Bunu baska birine begendirme cabasi olarak görmek yanlis olur. Kaldı ki kız cok kucuk yasta kapanma kararı almis. Yetiskin biriyle cocuk sayilabilecek yasta birinin karar verirkenki olgunluğu aynı olamaz. Ben bu yuzden erken yasta kapananlarin sonradan acilma istegini makul karsiliyorum.

Sokaklambasi gerçekten öyle hele ki aile baskısı yüzünden. Ben 18 yaşımda kapandım babamın ısrarıyla çünkü açıktım ama normal giyindiğim pantolon ve tişört bile evde kavgaya sebep oluyordu. Artık bıktım ve kapandım hiç istemeyerek hemde. Aklımda ara ara vardı açılmak, açık elbiselere özenirdim ama cesaret edemedim eşimde istemedi zaten öyle kaldı. Kimse yoktu öyle kendimi beğendirmek istediğim. Eşimi zaten çok seviyorum. Ama insanın içinde ukde kalır ya bende de öyle cıvıl cıvıl elbiseler giymek en azından giydim demek isterdim.

Muhammedannesi44 yanlış anlamayın ama acilirsan sileriz seni gibi bir davranış sergilemek hic doğru değil. İnsan açılıyor diye anne baba evladından vazgeçermi hiç? Ben size şöyle bir örnek vereyim ben lise zamanımda babamin zoruyla kapanmıştım ve yaklaşık 3 4 yıl kapalı kaldım sonrasında üniversiteye giderken heves ettim açıldım ben acilcam dedim yani. Ama gelin görün ki üniversite okumama rağmen ve açılmama rağmen bir gunden bir güne açık sacik kıyafet giydiğim olmamıştır. Sıradan normal açıklar nasıl giyiniyorsa pantolon vs. O şekilde giyindim. Bence kimse açılma etme yapamazsin diye baskı kurmasin eğer zorla kapandiysa yıllardır kapalı da olsa içinde bir yerde açılma uktesi hep kalır. Bırakın kapanmak isterse içinden gelince kendi istegiyle yapsın. Ben mesela 4 5 yil kadar açık kaldım üniversite ve sonrasında . Suan evliyim tekrar kapandım 5 ay önce falan. Ama kendi istegimle kapandim bu sefer zorla değil bence kararı kendisine bırakın derim😊

Nefedukaa Anliyorum seni. Kusura bakma aileni de dahil etmis olucam ama bu zorbalik ve muslumanlikla alakasi yok. Aslinda islamdan o kadar uzak bi toplumuz ki keske bilseler.. Bu cahiliyetten her birimiz bi sekilde nasibimizi aliyoruz malesef. Ve olan hep kadinlara oluyo.

Sokaklambasi kıyafet konusu hariç hicbirşeye karışmazdı babam arkadaş gibiydik hatta akşam dışarı çıkmama annemden çok o izin verirdi o derece. Ama açık kıyafetleri asla sevmez ailesinden de öyle görmüş rahmetli dedem de öyleydi amcalarımda öyle.

Nefedukaa 🙂 Ailelerimiz bizi tabi ki seviyo. Ama bi yandan da bu gerceklere maruz birakabiliyolar. Bu icinde kalan uhdenin tek sebebi babanin o zamanlarki baskısı mesela. O donem zorla kapanmasaydin belki suan mutlu huzurlu kendi isteginle yapmis olucaktin bunu. Bu senin tesetturunun bile maneviyatini azaltabilicek bi detay. Tabi ki zorbalik yapiyolar sozumun altinda butun hayati zindan ediyolar gibi bi dusunce yok. İstisnalar disinda her anne baba evladini cok sever. Ama bazi konular hayati bence.

Sokaklambasi evet. Mesela ben suan öyle söylüyorum bir kızım var ve ben ona herşeyi güzelce anlatıcam tüm gerçekliğiyle ve kendi isterse kapanır isterse açık gezer. Ben bana düşen görevi yerine getiricem inşallah. Hiçbir zaman onun bunun konuşmasıyla kendi kızıma bu baskıyı yapmam. 🤲 inşallah hayırlı bir evlat büyütebilirim😌