Polyannacilik Kadın için değil de erkek için böyle söylenilen kesinliği kanıtlanmayan bir hüküm var. Kadın için neden değil çünkü kadının şehvet duygusu vardır lakin boşalma gibi zaruri bir ihtiyacı yoktur. Erkeğin ise günaha sürüklenmeden önce evlenmesi, yada bekar ise ve rüyalanma gibi bir durumla vücuttan meniyi atamadığı zor kaldığı bir durumda eliyle sadece salgıyı dışarı atmak için istimna edebileceğini savunan görüş vardır.(O da diyelim ki doktora gitmiştir, doktor demiştir ki senin on günde bir vücudundan o salgıyı atman boşalman lazım, birikirse hastalığın artar gibi ciddi bir boyutta ise eliyle boşalabilir.)
Tabi bu raddeye gelene kadar isteği bastırma yöntemleri önerilir, şehvet anında kan dolaşımı arttığından soğuk su ile organı yıkamak, nefsine sahip çıkamıyorsa oruç tutmak, hayal etmekten kaçınıp başka bir şey ile zihni meşgul etmek gibi şeyler sıralanabilir.
Sana verdiğim yanıt bu şekildeydi, tekrar kopyalayayım. Yeni yazabiliyorum.
Kendi ihtiyacı olduğunu savunan bir bayana da şunu söylemiştim. @[silindi]
“kadının genel bir akıntısı zaten oluyor yani şehvetsiz de çıkıyor. Fakat erkeğin boşalmasını vücuttaki fazlalığın atılması olarak değerlendirmiş bazı mezhep imamları. Ben kendi kafamdan söylemiyorum ki hükmü sorulmuş ona göre cevapladım. Kendiliğinden çıkmıyor sonuçta yaparken içine günah karıştırılıyorsa, müstehcen bir hayal, müstehcen bir video yardımı ile yapılıyorsa yapın diye de savunamam.”
Ben şimdi bunu söyleyince işine gelmeyen olunca hayır öyle değil diye itiraz ediyor. Ya kusura bakmayın ama hoş olmayan, insanı günaha sürükleyen bir şeyi yapın diye savunamam. İsteyen yine yapsın ama günahını düşünen lütfen yanlış olan bir şeyi sevapmış gibi göstermesin. Postu açan hanımefendi eşinden yardım isteyebilir, bu da bir eşlik vazifesi sonuçta. Öyle olsa evliliğe gerek kalmazdı.