Merhaba hanımlar.Boşanmaya karar veren birinin ilk önce izlemesi gereken yol nedir? Adalet saraylarının orada dilekçe yazan yerler var ya illa oraya mı gitmek lazım dilekçeyi kendimiz yazsak oluyor mu? Diyelim ki orada dilekçe yazanlara yazdırdık işleme onlar mı koyuyor yoksa biz yazının çıktısını alıp kendimiz mi gidip işleme aldırıyoruz ?
Boşanma işlemleri
Tazeannee Benim boşanmayla ilgili bir bilgim yok ama yenede yorum yazmak istedim sizmi boşanıyorsunuz özel deyilse sebebi nedir
Tazeannee Dilekçeyi kendin de yazabilirsin ama arzuhâlciler daha bir hukuk dilinle yazdığı için senin dilekçede kullandığın ufacık bir kelime bile lehine olur diye yazarsın ama aksine aleyhine olur o yüzden bence bir bilene yazdırmak bence daha mantıklı.veya sen dilekçeni yazıp yine arzuhalciye gösterip yazılanlar içerisinde yanlış bir sey varmı diyede sorabilirsin fikir almak amaclı.direk onlar dilekçeyi yazsada işleme kendileri aldırmıyor yine sen gidip basvuru yapıyorsun arzuhalciler sadece dilekce yazar veya yazılani düzeltir işleme aldırma gibi yetkileri yok.
Hayatonemsemeyedegmez ben düşünüyorum evet,özel bi sebebi yok aslında. Geçimsizlik diyeyim,üstünlük kurmaya çalışması beni görmezden gelmesi yok sayması sevgisizlik ilgisizlik saygısızlık vs vs gibi birçok şeyler
Esmerkiz teşekkür ederim 🙏
XBlueX çok teşekkür ederim çöl güzel detaylı anlatmışsınız hiç soru işareti kalmadı kafamda 🙏
Tazeannee Ne üzerine dava açıcaksın canım bende yarın sabah gidicem dava açmaya
Tazeannee üzüldüm hakkında hayırlısı olsun inşallah.. adliyeye gittiğn zaman orda yardımcı oluyorlar zaten. dilekcyee ne yazarsan ondan sorumlusun mahkemed hakim dilekcede yazmayan hıcbırseyi dikkate almıyo haberin olsun
Muhammedannesi44 Rabbim yardımcınız olsun inşallah.
bitterdelisi24 çok sağ olun,hayırlısı olsun bakalım. Bunu en çok beni kaybetme korkusunu yaşaması için yapmak istiyorum zerre kaybetme korkusu yok çünkü. Eğer bir şeyleri değiştirecekse ne mutlu. Zamanında boşanırım dediğimde bi cacık da yiyemezsin demişti o lafı çok oturdu içime. Şimdi dilekçeyi adileyeye vermeden ona sunacağım önce imza atsın diye(anlaşmalı boşanma dilekçesi). Hayatının şokunu yaşayacaktır muhtemelen. O vakit bir şeyler dank edip düzelir mi yoksa her şey daha mı kötü olur bilmiyorum. Ben maddi olarak hiçbir şey talep etmeyeceğim çocuğuma nafaka bile istemeyi düşünmüyorum şahsen.
Tazeannee kaybetme korkusu olsa zaten seni bu kadar üzüp bu kararı vermene sebep olmazdı. umarım birşeylerin farkına varır ve yuvanızı kurtarmak için bırseyler yapar.
bosanırsan da çocugun için nafaka mutlaka almalısın. tek basına altından kalkamazsın. kreşler 2 binden başlıyor oda en kötüsü. gurur yapmanı tavsiye etmem en azından çocuğun için