Merhaba hanımlar ben 25 yaşındayım 2 yıllık evliyim yurtdışına gelin geldim. Kayınvalidem yok eşim kayınpederle beraber çalışıyorlar haliyle kayınpederle yaşıyorum. Sıkıntım şu eşim 15 yaşından beri burda babasıyla yaşıyor onun sözünü dinliyor ve bu durum hala devam ediyor kayınpeder istemiyor diye akrabalarımızla arkadaşlarımızla görüşemiyoruz çok sıkıldım artık patlama noktasına geldim . Bu arada Mart ayında bi düşük yaptım onun psikoloji bu durumlar derken hasta olmaktan korkuyorum. Eşimle konuştum bana tamm diyor babasına gelince ona bişey diyemiyor. Ne yapmam gerek nolur akıl verin bana eşimle severek evlendik bu arada. Önerilerinizi bekliyorum😘😘
Fıkırlerinize ihtiyacım var...
Hello valahi ne diye bilirimki baya zor durum ya ewinle konuw
Kelebek_16 kaç kere konuştum canım eşimle ama bi faaliyet yok
kayınpederinle aranız nasıl bilmiyorum ama 2 yıldır aynı evde yaşadığınıza göre iyidir sanırım bence sen eşinle ve kayınpederine görüş yani arkadaşlarla akrabalarla görüşmenizi istemiyor olabilir ama sende oranın bi yabancı’sısın sonunçta seninde değişik şeylere ihtiyacın olabilir yada isteyebilirsin mart’da da düşük yaptım demişsin allah yardımcın olsun cnm onun psikolojiside etkileyebilir seni eşinin babasına bağlı olması onu dinlemesi filan gerçekten çok güzel bişey ama yani dediğim gibi eğer kayınpederinle ve eşinle konuşabilirsen hani şöyle şöyle yapsak şunu değiştirsek dahamı iyi olur acaba desen belki senin için iyi olur hem içinde kalmaz hem onlarında fikirlerini almış olursun ve onlarda senin fikrini dinlerler ☺️
Hello evet haklısın işe yarayabilir belki hem oda sana fikir vermiş olur eşinlede aynı zamanda konuşmuş olur ve iyi gelir belki ikinize, eşinin fikri değişir belki ve kendi ailenle görüşme derim eğer konuşmaya düşünüyorsan çünkü yurt dışında olduğun için akılları zaten sendedir ve böyle üzüntülü olduklarını bilirlerse hem eşinin tarafıyla bozulurlar ve senin için çok daha fazla üzülürler benim tanıdığım bi kaç kişi aile sorununu kendi ailesiyle paylaşınca hiç iyi olmamıştı
lxmxa haklısın canım ama ben kayınpederle bi takım sorunlar yaşadım ben haklıyım ama şimdi kayınpeder yılbaşında gidecek izne aileme saçma sapan olmayan şeyler anlatır diye korkuyorum o zaman daha çok üzülür ailem ikilem arasında kaldım ne yapsam bilemedim. Aileme en azından yüzeysel anlatsam diyorum en azından benden duymuş olurlar gerçeği ne dersin canım ?
Hello yani ozaman bana sorarsan ben olsam çok fazla detaya girmeden işte şunu şunu yasaklıyor demeden sadece işte huyu böyle bazen bilmeyerek yanlış şeyler yapabiliyor ne dediğini bazen bilemiyor diyerekten söylerdim öyle söylersen ve kayınpederin izne gittiğinde ailene yanlış şeyler söyleyecek olursa ailen hiç olmazsa düşünür kızım böyle böyke demişti bazen ne dediğini bilmiyor filan diye onlarda onu ciddiye almaz ozaman ve eğer yasakladığını işte akrabalarla arkadaşlarla konuşmanı izin vermediğini söylersen iki taraf arasında allah korusun büyük bi kavga çıkıp eşinle senin aranda bozulur üzülen siz olursunuz 😕
lxmxa ailem zaten kayınpederin izin vermediğini tahmin edebiliyor az çok anladılar Nasıl biri olduğunu elimin de babasına karşı olan zaafını da biliyorlar o yönden sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum çünkü herşey eşimde bitiyor onun artık benimle aile olduğunu farkına varması lazım sonuçta bi ömrü benimle geçirecek ben bu sıkıntılar yüzünden bebeğimi kaybettim daha ne olsun..
Hello evet çok haklısın yada ailen eşinle görüşsün bence bi şekil halletseniz iyi olur sende rahatlarsın çünkü bunalmışsın baya bide insan yanlız olunca dahasa bi şey oluyor bende haftaya nasipse evleniyorum inshallah başka bi şehire gideceğim 2 sene önce almanyadan türkiyeye taşındım ailemi arkadaşlarımı bıraktım hep zor gerçekten allah sabır versin inshallah bi yandanda tek çağre dua aslında 😕
Hello Allah yardımcın olsun canım çok zor gerçekten kayınbabanın her dediğini yapması hele daha zor .Ben bir defa öyle bir şey yaşadım ev alacaktık Türkiye’de eşim birden vazgeçti neden anlamadım sonra laf arasında kayınbabam ağzından kaçırdı ben onlardayken dedim sen mi dedin almayın diye biz alacağız falan hemen tavrımı belli ettim daha da karışamadı.Kesinlikle arana mesafe koy ne o öyle evli adam her zaman babasını mı dinler sonuçta Evi ayrı yolu ayrı o eskidenmiş canm senin üzerinde eşinin hakkı var dinen eşin derse tamam kayınbabanın böyle bir şeye müdahalesi yanlış.
Hello aynenn inshallah canım buda senin bi imtihanın demekki allah sevdiği kuluna imtihan verirmiş ama inshallah herşey düzelir ve istediğin gibi olur aile gibisi yok çünkü kayınpederinde senin baban oluyor sonunçta tabi sana akıl fikir vermesi bazı şeyleri yasaklaması doğru olmayabilir belki oranın yabancısı olduğun için bi yandanda korkuyordur yanlış insanlarla görüşürsün arkadaş olursun güvenirsin diye çünkü ailen seni onlara emanet etti sonradan yanlış şeyler olur diye korkuyor olabilir ve ilerde pişman olma diyede yapıyor olabilir ama bi insanla tanışdıkca tanıyorsun o kişiyi bende çok yanlış insanlarla tanıştım görüştüm güvendim maalesef ve hatamı anladım ama hatayla öğreniliyor çoğu şey zaten ve kayınpederin nedeninide söylemesi gerekiyor neden istemediğini filan sende 25 yaşına gelmişsin artık evlisin ve bi eşin var sonunçta
Denizzzzz zaten kayınpederle konuşmuyoruz ki bi hoşgeldin diyorum o kadar o da bana hiç nasıldı günün falan demiyor bende demiyorum iyiyim böyle eşimle de konuştum sen benimle evlisin babanla değil dedim Türkiye’ye gidince tepkimi göstercem artık yeter 😤 Yoksa gerçekten Allah korusun hasta olucam
Hello Kusura bakmayin muhabetinize karişiyorum,misal ben kayinpederimnen izin aliyorum anemlere gitmem için,eşime söyluyorum ,bana diyorki babamnan izin al sinir oluyorum benim eşim sensin.ben asla saçima açik rengler qoyamiyorum kayinpederim karişiyor laf söyluyor,nerdeyse butun işlerme karişiyor,eşime bir söz söylediyimde hep karişiyorlar,eşimle aramuz bozuluyor kavqa ediyoruz,bi mucize bekliyorum belki bizde ayri eve çikak diye.