Asel0709 Benim tv dahil bütün beyaz eşyalarım Profilo. 4 yıldır kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. Özellikle çamaşır makinem ve ankastre fırından çok memnunum. Ama şu markayı mutlaka alın diye herhangi bir marka önermek doğru olmaz. Herkesten duymuşsunuzdur beyaz eşya şans işi derler. Eşya alırken bir kaç marka bakıp hepsinin özelliklerini kıyas ederek kendinize makul olan ürünü almanızı öneririm. Yine dikkat etmeniz gereken bir kaç madde sayabilirim.
✅️Enerji sınıfına dikkat edebilirsiniz. A ve + üzeri olan eşyalar enerji tasarrufu sağlayan ürünlerdir. Elektrik faturalarında fayda sağlıyor.
✅️Fırın, çamaşır ve bulaşık makinelerinde program sayısı ve işinize yarayacak yıkama ve pişirme programlarına dikkat edebilirsiniz. Mesela 4 programlı bir bulaşık makinesi, 6 programlı bir fırın,kısa yıkama ve çeşitli yıkama seçeneği olan çamaşır makineler ideal şekilde sizin işinizi görür. Daha iyisini almak isterseniz bu rakamları yükseltebilirsiniz.
✅️Beyaz eşyalarda (bence çok önemli bir detay olan) özellikle buzdolabı ve çamaşır makinesinde desibel seviyesine dikkat edip en düşük ses seviyesinde ürün tercih edebilirsiniz. Db A sınıfı bulursanız çok güzel olur ama çoğu ürün c sınıfı olduğundan düşük değeri kendiniz karşılaştırmanız lazım. Benim buzdolabım 43 desibel çalışırken pek sesi yok ama gece nofrost sistemi devreye girdiğinde takır tukur ses duyduğum oluyor. Seste 1db bile farkediyor, 41 db de alabilirsiniz.
Çamaşır makinelerinde sessiz motor teknolojili ürünler bakabilirsiniz.
✅️Buzdolabında nofrost sistem de önemli. Buzlanma karlanma önleyici, gıdada tuhaf bir dolap kokusu oluşuyor. Şuan pek karlı dolaplar satılmıyor zaten.
✅️Geleceğe yönelik geniş ve büyük kapasiteli eşyalar istiyorsanız litresi yüksek buzdolabı, yine kilogramı deviri yüksek çamaşır makinesi tercih edebilirsiniz. Bunlar kişisel kararlar tabi, düşük ürünler de kâfi geliyor yani.
✅️Fırınlarda alt pişirme, üst pişirme, alt üst beraber pişirme, turbo fanlı pişirme 4 program yeterli geliyor. Ama aktif fırın kullanan biriyseniz 6-8 programlı olanlar her işinizi görür.
Şimdilik aklıma gelen maddeler bunlar oldu.