Gizce34 aslında şöyle bir durum söz konusu bence , fikrimce hergün aynı evin içinde birbirini gören insanların konuşacak pek de fazla birşeyleri olmadığını dusunuyorum. Dediğin gibi işte varsa çocukla ilgili , yapılmış bir plan varsa gezmek falan filan ya da vs. Konular. Anca bununla sınırlı kalıyor , bundan ileriye gitmiyor. Bir de şu açıdan bakiyorum olaya , sohbet edebilmek için tek tarafın değil iki tarafında her konuda ya da herhangi bir konuda bilgi birikimi , donanımı olması gerekiyor . Yani kültürlü olması , çok kitap okuması , çok gezmesi vs. Gerekiyor . Esin için donanımlı demişsin , peki sen kendini onun kadar donanımlı her konuda bilgisi olan biri olarak görüyormusun ? Ya da oylemisin ?
İki tarafta gezmeyi , okumayı farklı deneyimleri aktiviteleri vs. Yaptıkça ani biriktikce daha cok sohbet edecek şeyleri oluyor . Ya da atıyorum eşin necip fazil hikmetin kitabına karşı çok ilgi duyuyordum misal ilgisi o yöndedir seninle bu konu hakkında konusabilmesi için senin de o kitabı okumuş olman ya da ilgi duyman gerekir . Bu tamamen verdiğim bir örnek umarım anlatabilmişimdir kuzum. Ortak şeylerden zevk almanız , ilgi duymanız gerekir bu tamamen benim düşüncem. 😊