Kızlar 39+3 üm pazartesi doktor gel bakalım olmazsa planlarız dedi.. Suniden çok korkuttular beni direk sezeryan mı olsam yoksa suniyi deneyeyim mi? Ama herkes suni çok kötü sezeryana gir diyor var mı deneyimleyen

birazkonusalim o kişiden kişiye değişiyor gerçekten bünye meselesi. 39+0 suyum geldi ama sancım yoktu suni verdiler bebeğin kalp atışı zayıfladı kestiler. Daha sonra benim kendi sancım başladı ama kordon dolanmış kızım gelemedi sezaryen oldum bende. Benim toparlanmam çok uzun sürdü mesela keşke normal yapabilseydim ama nasip bebişler kendi seçiyor gelmek istedikleri yöntemi .

birazkonusalim suninin artık aşamaları var diye biliyorum yani bir anda yüklenmiyorlar ben sezaryen olmaktansa suniyi tercih ederim tabi bebek kanala için uygunsa

birazkonusalim Şansın varsa normal doğumu seç kesinlikle ben sezaryanlıyım doğurması değilde doğum sonrası ağrılar felaketti benim için ayaklarım şişti dikişlerim gerim gerim gerildi yatağımda bile yatamadım yürümek bi işkence oturmak kalkmak söylemiyorum bile annemin 41 numara terlikleriyle gezdim bi süre

birazkonusalim şimdi sana suni zor diyende olur sezaryen zor diyende olur kimseyi dinleme herkesin acı eşiği farklı ben sezaryen oldum hastaneden geldim kendim banyo yaptm öyle rahattım ki o yüzden hiç bir bünye aynı olmaz doktorun ne öneriyorsa sende daha sonra keşke deneseydim dememek için iyi düşün karar ver bence

TombulHatun doktor ilk suni deneriz dedi ama suniden çok korktum gerçi sezeryanı da çok kötülediler çocuk inşallah o zamana kadar gelir 😓😓 çok streslendim

linoss normal doğum istiyorum en başından beri ama çocuk hala gelmedi 40 olacağız yani😓😓😓

birazkonusalim benim de suyum geldi kendi sancım yoktu suni verdiler evet zordu ama yine olsa yine normal seçerdim çünkü çocuğumu kucağıma aldıktan sonra onunla bağ kurmam onunla ilgilenmem daha çabuk oldu eğer sezeryanlı olsaydım belki bu kadar çabuk çocuğumla ilgilenemezdim. Tabi bünyeden bünyeye değişiyor bunu da unutmamak lazım

birazkonusalim hiç stres yapma bak ne diyorum benim sezaryenim o kadar rahattı ki sonrasında da çok rahattım, kendim kalktım kendim bebeğimle ilgilendim çok şükür sende çok kolay atlatacaksın inşallah dua et Rabbim gönlüne göre versin , kolaylıkla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

birazkonusalim ama şöyle düşün bu acıyı en fazla 24 saat sürüyor ama sezeryan tamam doğum kolay ikiz gebelik yaşayıp sezeryan olarak bahsediyorum doğumdan sonra yürüme seansın tuvaletin yemek yemen çok zorlanıyo birde bebeğin yanındaysa emzirmek için doğrulaman o 1 ay boyunca çektiğin karın ağrısı birde sezeryan göbeği kalıyo felaket doktorlar karnına gelip gidip bastırıyo tamam bunlar geçiyor ben doğum yapalı 5 ay oldu ve hâlâ belim ağrıyor çekilmen bir ağrı doğrulamıyorum bile her gün var ama kuzenim benden 10 gün önce normal doğum yaptı alt dikişleri sen bi kaç gün yürümekte zorlanmış ağrı acı doğumdan sonra 0 dedi 1 ayda korse taktınmı Dümdüz göbek yani avantajda var iki doğumda dezavantajları da var ama bak imkanın varsa ben olsam kesinlikle su doğumu isterim ha o sancıyı çekerken ılık duş yürüyüş imkanın olursa epidural de yapıyorlar öyle düşün bence buna doktorunla karar ver ve oluruna bırak beni normal doğum yaptırsalrdı kesinlikle sezeryan 2. Planda kalırdı 2. Bebeği doğururken de sezeryan yapıyorlar yaranın üstüne yara açılıyor yine ama vajina kendini yenileyebilicek bir yer iyi düşün iyi karar ver

birazkonusalim canım sağlıkla kucağına al inşallah ben 2 kızımıda sezeryanle doğurdum iki doğumumda çok çabuk toparlandım hiç stres olma hangisi olursa olsun senin ve bebeğin için hayırlısı olsun 🤲🏻🩷

birazkonusalim ben 20 saat sancı bunun 5 saatı dogum sancısıydı doktorum oyle demıstı. Dayanmaya calıstım bı yere kdr hiç hissetmedim ama acıklık muayenelerı benı cok yormustu. Artık sedyeden dusecek duruma gelıyodum acıdan. En son zaten suyum geldıgı ıcın 24 saat dolmaması gerekıyodu acılmam ılerlemeyınce sezeryana alındım. Tavsiyem bi deneyin o agrı acı bıle cok kıymetli bana göre. Amelıyattan cıkınca aglamıstım bıttı mı gerçekten dogdu mu dıye. Ve bence yıne o sancılar sayesınde hemen sütüm gelmişti bebeğim prematüre olmasına rağmen çok güzel emmişti allahın mucizesi :))

birazkonusalim bu arada sadece dikilmeden önce bastırdılar bana, ve göbeğim de hiiiiç kalmadı kalır dıye dert edınıyodum halbukı. O iz olmasa dogurduguma kımse ınanmayacak :)

birazkonusalim korkma yoksa başına gelir benim gibi 😅😅 dediğim gibi bebekler kendi seçiyor gelme yöntemlerini. Sağlıkla al da kucağına nasıl aldığın hiç önemli değil gerçekten 🥹