Çocuğum 2 yaşında yemekleri ezmeden yemiyor çünkü çiğnemeden yutuyor. Bütün olarak verdiğim an tükürüyor ya da yutmaya çalışırken öğürüyor 😞 ama dün dışarı çıktık sahilden mısır aldı babası o kadar güzel yiyor ki onu ısırıp ısırıp. Çekirdeği kırıp çiğneyip yutuyor ekmek simit kendi yerken ısırıp çiğniyor ama ben yemek yedirirken çatalla ezmezsem asla yemeyi kabul etmiyor tükendim artık 😢yaşayan var mı brn ne yapacağım bilmiyorum aç bıraksam da aynı bırakmasam da aynı
Arkadaşlar lütfen bakın belki yaşayan vardır ?
? Yok mu kimse
daldakifindik aynı durum bende de var bilen biri yazarsa sevinirim ☺️
Asena_4722 kaç yaşında ? Ya ben gerçekten çok üzülüyorum insanlar sürekli neden ezerek yedirdiğimi soruyor 😢 babanesine gittik 2 gün önce herkes üstüme geldi neden böyle eziyordun versene düzgünce, 2 yaşına geldi çiğnemesi lazım artık vs bende biliyorum ama yemiyor işte
daldakifindik valla benim de oğlum bir ay sonra iki yaşına girecek ne yemek yiyor yesede çiğnemeden yiyor kimseyi takma ne derlerse desinler kimsenin senin hayatına müdahale etmesine izin verme ☺️
daldakifindik Benim eşimin kuzeninin çocuğu hiç bir surette pütürlü gıda yemiyordu 4 yaşına kadar. Mesela künefeciye gitmiştik ikramlık meyveler vardı bir dilim havuç aldı diğer çocuklara özenip. Biz bir sevindik, annesi babası çocuğun huyunu bildiğinden yemeyecek çıkaracak dediler. Eve döndük çocuk ağzında tutmuş öyle saatlerce yutmamış peçete isteyip çıkardı. Çok şaşırmıştım. Doktor psikolojik demiş, 4 yaşını geçince öyle taneli gıda yemeye başlamış. Çocuğunuz sizin elinizden yemiyormuş, belki bireysellik mücadelesi gibi psikolojik bir durumdur o da. Kendisi yediğinde ne güzel yemiş. Çorba ve yoğurt gibi şeyleri siz yedirseniz köfte patates erişte pankek gibi şeyleri hazırlayıp önüne koysanız bence üzerine gidilmemesi gereken bir durum. Umarım geçici bir süreçtir.
zarifhanim çok tatlısınız çokta güzel yazmışsınız gönlünüze sağlık ama önüne koyduğumuz şeyler asla yağlı vs olmamalı eline bulaşmamalı aksi taktirde asla yemiyor. Örnek; salatalık kütür kütür yer ama börek yemez çünkü yağlı, bazlama yer ama tavuk yemez çünkü eline bulaşır . Mama sandalşyesinin önüne bir damla yemek damlasın çok sinirlenir ora silinene kadar yemek yemez 🥲 ay şaştım kaldım ya ben şimdi bu patates yemeğini önüne koysam al sen ye çocuğum desem asla yemez çünkü sulu yemek dökülür bulaşır diye iter kaseyi başka yere koyar masasında kalmasına da izin vermiyor, patates kızartması her çocuğun aşkı ama bizimki asla yemez çünkü yağlı bir gıda 🥵 bazen üstüne gidiyorum (bugünkü gibi, aç uyudu çiğnemek istemediği için) bazen zamana bırakıyorum bilmiyorum sanki hiç düzelmeyecek gibi 😞
Asena_4722 ezerek mi veriyorsunuz ?
daldakifindik evet canım yoksa yemiyor
- Düzenlendi
daldakifindik Yani bebekler döke saça yemeyi sever aslında. Benim kızım 2 buçuk yaşına girecek örneğin yemeğini yer bitince anne elimi yıka, elimi sil der. Önceden bir şey yediği an elim pis oldu anne silelim diyordu çatalla yediği halde eli kirlenmeden dahi, yemeğin bitince yıkayalım çünkü bitene kadar yine kirlenecek diyerek aşmaya çalıştım. Ama bebeğinizin bahsettiğinize göre sofra konusunda da takıntıları oluşmuş gibi. Neyi nasıl yedireceğinize şaşırmakta haklısınız. Geçici bir süreç olabilir. Bu duruma çok üzülüyorsanız pedagoga göstermeniz daha iyi fikir almanıza süreci atlatmanıza yardımcı olur belki. Hani büyüyene kadar böyle olmasına dayanamıyorum derseniz uzman desteği sizin için de iyi olur. Ömür boyu öyle yiyecek hali yok ki, illaki beslenme alışkanlıkları değişecek. Büyüdükçe kendisi yemek isteyecek. Yada bir gün mutlaka yediği şeylerden sıkılıp başka şeyleri tatmak isteyecek. Siz ne yerseniz kendisi de ondan yemek isteyecek. Bunu çocuğunuzun hep böyle küçük kalmayıp büyüyünce kendi başının çaresine bakacak zamanlara erişeceğini düşünerek üzülmemeniz umutsuzluğa kapılmamanız için söylemek istedim. 🌸
Asena_4722 kaç yaşında peki siz ne düşünüyorsunuz?
zarifhanim inanın tek tesellim bu zaten, insanların sürekli laf ediyor olması beni çok üzüyor sadece kendi kendime diyorum ki elbet bir gün normal beslenecek ama zor işte bir yere gidince sulu ezilecek yemek bulmam gerekiyor yoksa aç kalıyor vs zorlukları da var 🙏 doktora gittim zamana bırakmamı söyledi bir ay sonra başka bir doktora daha gideceğim oda sıkıntı görmezse zamana bırakmaya devam :)
daldakifindik canım kidse yazarsan oranın kitlesi daha geniş yardımcı olan illa ki çıkacaktır🌼
daldakifindik aşırı titiz
daldakifindik işine geleni yiyorlar ya. Aman boşver yesin de öyle yesin. Büyüdükçe zaten kendi yiyecek
daldakifindik benim oğlum 4 yaşını geçti hala sadece formül süt içiyo pazartesi gününe randevu aldım ergoterapi uzamanına inşallah iyi gelir bakalım diğer götürdüğüm doktorlar hiç ilgi vermedi
Sakız çiğneyebiliyor mu acaba?
- Düzenlendi
daldakifindik en başından beri ezmedim, 6 aylıktı ezmeden önüne koyuyordum kendi yiyordu sadece yoğurt çorba gibi şeyleri ben veriyordum, yutamayacağı bişeyse çıkarıyordu bazen öğürüp (refleks yutmayı öğreniyor eğer o parça büyükse öğürüp çıkarıyor hiç korkmadım hiç müdahale etmedim) sadece besinleri yumuşak verdim. İki parmağımın arasında ezilecek kadar yumuşaktı sebzeler, zamanla öğrendi, mesela dün havuç, brokoli, patates yedi eliyle dediğim gibi yumuşak kıvamdı bebeğim 7.5 aylık yine kendi yaptığım bebe bisküvisini aptamil mamasıyla biraz ıslattım yumuşattım onuda elleriyle yedi, aslında en başından alıştırmak en rahatı, kendisi yesin madem kendisi yerken yutuyor önüne koyun teklif edin, ama sizinle aynı anda otursun sofraya, ha eğer ki yemiyorsa aç kalacak hali yok siz yediği gibi verin kimseyi umursamayın ama tabi bir uzmandan fikir Almayıda ihmal etmeyin
Deleted18 bilmem ki denemedim hiç neden sordunuz? Sakız gibi şekerleri çeviriyor ama ağzında sağa sola, ezip yutuyor