Olayı baştan anlatıyorum. Çünkü sinirim , moral bozukluğum geçmiyor.
Geçen hafta cuma kendi temizlikçimi aradım. Ne zaman müsaitsin, dedim. O da haftaya cuma dedi. Tamam dedim. Çarşamba günü tekrar aradım hatırlatmak için(yaşı biraz var unutuyor ve okuma yazma bilmiyor not alamıyor.) tamam geleceğim , dedi. Neyse ben perşembe yine aradım çünkü Zeynep’in sağı solu belli olmuyor. Temizlikten geldim,çok iş vardı, çok yoruldum, kolum kalkmıyor , cumartesi geleyim… dedi. Tamam , dedim. Cuma aradım geleceksin de mi diye. Telefonu başka biri açtı gayet alaycı bi tavırla Zeynep çok hasta, tansiyonu çıktı dedi. İnanmadım. Çünkü iki kişi alsaydım gelecekti. Ve bana bunu ilk kez yapmıyor. Kendisi çok yoğun çalışıyor sürekli araya birilerini sokmaya çalışıyor. Neyse ben de bana bundan sonra gelmesin, dedim.
Biliyorsunuz ben taşındım. Eski evim çok büyüktü ama burası küçük. Zeynep de ben tek gelirim buraya diye kendisi söylemişti bana, en son geldiğinde. Ben de tanıdıklardan sordum başka bir temizlikçi buldum. Aradım , müsait olduğunu söyledi ve dün geldi.
Evim 2+1 . Oturma odasını birlikte yaptık koltukları ben sildim. Oturma odam küçük ve çok eşya yok. O da pencere , duvar , kapı yapacaktı . Bir de perdeleri çıkaracaktı. Neyse ben koltukları sildim ve kahvaltı hazırlamaya gittim. Sonra beraber salona girdik. Salon eşyalarım biraz üst üste , orada eşya çok. Çünkü eve sığamadık başka türlü. Salonun koltuklarını sildim, sekiz sandalyeyi sildim. Ütü masasını sildim. O yine pencere duvar sildi. Yerleri elinle sil dedim vidala yaptığını gördüm. Elimde sildim üstünden geçiyorum dedi, tamam dedim. Sürekli de şurayı unutma diye hatırlatmak istemedim. Bazı yerleri söyledim ama… neyse sonra ben mutfağa geçtim. Tezgahımı güzelce temizledim. Dolap içlerini zaten kendim yapmıştım. Mutfak dolabımı da silmiştim. Üstünden toz alınacaktı. O da yatak odasına gitti. Yatak odasına kendinden monte dolap var onun harici yatak , komodin, beşik var(park beşik) neyse hızlıca bitirdi. Yatağı falan beraber çektik tabi. Sonra yüne yemek yaptım. Dışardan söylemedim düye biraz burun kıvırdı, ses etmedim. Doymadıysan buzluktan börek cıkarayım, dedim yok doydum dedi. Sonra yine işe başladık. Mutfağı sen yap dedim (yerler ve duvar var bir de kapı) kızlar bu arada duvarlarım da pis değil taşınırken boya yaptırdım. O onu yaparken ben de balkonu köpükledim oranın camlarını yaptım. Sonra ben tuvalete o banyoya. Sonra o antreye ben vestiyerğn olduğu bi bölüm gar oraya gittim. Dış kapıları da ben sildim. Eli çok yavaş olduğu için ben işe çok girdim. Ama temiz yapsaydı ses etmezdim.
Yerleri beğenmediğim için bugün tekrar sildim elle. Üç kez su değiştirdim. Yatak odası berbattı.
Sonra cam çerçevelerine baktım simsiyah toz geldi. Kapı üstleri aynı. Sanki sadece görünen yerleri yapmış gibi. Ben memleketteydim gelince de dolap içlerini , günlük temizliğimi yaptım ve onu çağırdım. Yarın tekrar kapıları ve pencereleri silecegğm. Çok moralim bozuk.