hanımlar 8günlük bebeğim var yok kilo almıyor doktor kontrolünde bugün yeteri kadar beslenmemiş dedi. Süt sağdırdı sütün yeterli dedi artı mama takviyesi de yapıyorum 10. Günde doğum kilosunu yakalamış olması gerekmiş ama çok nazlı bi kız bu emziriyorım üzerine mama takviyesi de yapıyorum ben ne yaıpta çocuğumu kilo aldırırım 2saate bir besleniyoruz. Kızım 5gün yenidoğan yoğun bakımında kaldı artık aşırı panik yapıyorum korkuyorum bi an önce toparlamasını istiyorum 😔
Bebeğe kilo aldıramıyorum yardım lütfen 😑
Burnumageliyorduuuu erken dogdu 25 küvezde kaldı 1755 gr dogdu 4 ay 8 günlük 5 kilo anca oldu 1,5 anne sütü alabildi mama takviyesiyle sonra sütüm kesildi mamayla besleniyo hiç takılma az aldığı çok aldığı dönemler olucak günde kaç çişli bezi oluyor ? 2 saat degilde daha sık emzirmeye çalış küçük oldugu için yoruluyordur tam beslenemiyordur
Meraktan emmiyor canım sık sık emzirmeye çalıştığımda da. Uyuyor göğsümde kilo benim için problem değil ama doktorlar yüklenince stres yapıyorum. Çişli bez sayısı 5 6 buluyor değişiyor günden güne.
Burnumageliyorduuuu bu yeterli bez sayısı ve emerken uyuyorsa burnunu sık yada topuğun cimcikle yada poposuna pıt pıt vur uyandır yada bezini degiştir, yenidoğan bebekler genelde iki süt çektiği zaman uyur onların doğasında var , uyandırmaya çalış dediğim gibi , Allah analı babalı büyütsün 💐
Ask_hosmus amin inşallah hepimizin evlatlarını canım🙏🏻 sağolun tavsiyeleriniz için de ☺️
Burnumageliyorduuuu Allah analı babalı büyütsün canım. Sütün yeterliyse emiyorsa ve cisli bez sayısı önemli burda şimdi 8 günlük olduğu için günde çok çiş yapması lazım
Burnumageliyorduuuu kusmasi var mı?
Burnumageliyorduuuu aşkım sag biberonla vermeye çalış uyusada zorla ver sütün kesilir aynısı yaşadım 25 günün sonunda geldi prenses hemen uyuyordu gögüsümde 10 ml belki anca içiyordu memeden boşaltamadı sütüm kesildi zorla ver çöpe gitse bile sütünü sag ihmal etme stres yapma ilk 1,2 ay 8,10 arası olması gerekiyor Çişli bezi 2 saatte bir beslenen bi çocuk için az sanki zorla ver uyandır 1,5 saatte bir zorda olsa bi süre çabala aşkım😊
etoile çiş yapıyor canım onda sorun yok kaka da yapıyor
etoile fazlalığını bazen çıkarıyor evet
Meraktan her emzirdikten sonra sütümü de sağıyorum canım ☺️ doktoru 2 saate bir beslenmesi gerekli dedi bende açıkçası ne yapacağımı şaşırdım 😑 ilk kızımda hiç böyle şeyler yaşamadık sanki ilk kez anne olmuşum gibi tecrübesizlik vurdu beni 🥲
Burnumageliyorduuuu zaten kısa süreli besleniyor ya uyuyor diyorsun doyurmuyor kendini her agladıgında ver bi süre dene denemekten bişey olmaz emzirmeye başlamadan önce altını aç uyanır hemde rahatlar Çişli bezi az aşkım 8,10 fln olması lazım şimdi