DuyguSimral22 Aç olduğu için değil anne rahmini özlediği ve göğsünüzde teselli olmak istediği için emmek istiyor olabilir. Onun için tek güvenli bağ o çünkü. 🌸 Benim kızım da aynı böyleydi. Doktora götürdüğümde reflü olduğunu öğrenmiştik. Doktor reflü yatağı yada ince bir yastıkla yatırmamızı önermişti. Korkudan gece boğazına geleni yutar da bir şey olursa diye hiç yanımdan ayırmadım hep yapışık uyuyorduk. Bir sene boyunca devamlı kustu. Çok dikkat etmeme rağmen ne yazık ki pek bir çaresini bulamadık biz. Bazen uyuyana sakinleşene kadar banyoda emzirdiğimi ılık suyun altında anne karnında hissetmesi için çok mücadele ettiğimi hatırlıyorum. Gaz damlaları da geçici olarak işe yarıyordu. Bence anneliğin en zor süreçleri 2. Ay 3. Ay ve 4. Ay atak dönemleri. Çünkü bebeğiniz hem sizi anlamıyor hem ne yaparsanız yapın böyle durumların reflünün önüne geçemiyorsunuz.
Çok ağladığı zamanlar hem kendiniz hem bebeğiniz çıplak şekilde ona sarılıp tensel temas ile sıcaklığınızı hissettirmeniz, emzirmeniz, vücudunu sıvazlamanız belki teselli olur onun için. Çok güvenli olduğu düşme tehlikesi yaşamadığı, organların çalışma seslerini duymaya alıştığı kendi halindeki bir dünyadan bambaşka bir dünyaya taşındı. Bizim buradaki evimizi bırakıp uzaya, günlük alışkanlıklarımızdan tamamen farklı bir gezegene göç ettiğimizi düşünsenize. Onun için çok zor bir adaptasyon süreci. Alışması çok zaman alacak. Sizin için de çokca sabır gerektiren bir süreç. 😊 Allah yardımcınız olsun ❤️