alya94 Benim eşim de benzer. Ufacık konularda güçsüz görüyorum kendisini. Hani hemen isyana negatifliğe meyleder. Diyelim ki dişi ağrır, bir yerim ağrımasa başka bir yerim ağrır ömür boyu yüzüm gülmeyecek, tam bugün hiç ağrım yok diyordum al işte yine başladı diye karamsarlığa sürüklenir. Trafikte bir olay yaşasak zaten hep beni bulur böyle şeyler diye asabileşir. Yani Allah başka dert vermesin ama ufacık şeyde dik durmayı güçlü olmayı bilmez dünyası başına yıkılır. Üstelik çaresi olduğu halde çare aramaz. Hani hep ittire ittire o derdine çare bulmaya çalışıyoruz. Psikiyatriye de gittik şikayetkerini dinleyip antidepresan verdi, Migrenin tutunca araç kullanma çalışıyorsan çek gölge bir yere gözünü kapat on beş dakika dinlen dedi. Sinirinin ondan olduğunu düşünüyor. Ama yok, o atamıyor hani olumsuzluğu isyanı zihninden. Antidepresanı da kullandığında eli ayağı uyuştuğunu sersem gibi olduğunu söyleyerek kullanmadı.
Hep böyle durumlarda o ateş iken ben su oluyorum. Yaşam ve motivasyon koçuna döneceğim artık onu teselli edip motive etmekten. 😄 Yıllardır konuşuyorum yani bıkmadan usanmadan hep onunla konuşup sakinleştirmeye çalışıyorum. Dilimin yetmediği yerde susuyorum. Sorduğunda karamsar olduğun düzelmek istemediğin için bir şey demiyorum diyorum. Evliliğimizin 5. Yılındayız. İlk zamanlarımızla şuanki hali arasında dağlar var. Yani sakinleşmeye başladı. En azından onun olumsuzluğu tüm gününü mahvetmiyor kısa süre içinde geçiyor. Balayımızın ilk günü yine diş ağrısı tutmuş otelde yatarak tatil geçirecektik çünkü asla mutlu olmuyor öyle zamanlar. Gecenin ikisinde bir acil bulup gittik, iğne vurundu ilaç aldık en azından kalan üç beş günümüzü daha güzel daha verimli geçirdik. Arada hala kendi kendine söylenecek bir şey bulur da eskisi gibi ruh sağlığını bozacak kadar değil. Tabi bu süreç bana da olgunluk kazandırdı yani onun ufacık meselede karamsarlığa sürüklenmesi benim eskisi kadar üzülüp modumu düşürmemeye başladı. Çünkü üzülmek bize bir şey kazandırmıyor hemde olmadık yere. Boşver diyorum, her insan imtihana tabi tutuluyor, herkesin derdi telaşı sıkıntısı var sende böyle şeyleri dert etme diyorum. Bir şekilde ikna ediyorum onu normal moduna döndürmeye. Sizin eşiniz de anladığım kadarıyla bir dert kendisinde var sanıyor, içinde bulunduğu durumlarda çare aramak yerine suçlu arıyor ve suçlu hep siz oluyorsunuz. Umarım üstesinden gelirsiniz..