Merhabalar birçoğunuz beni ilk defa görüyorsunuzdur burda çok vakit geçiriyorum Ama pek yazmıyom.Ben 17 yaşında ne cesaretle ise babamı ikna edip baba imzasıyla bir askerle evlendim şuan da 18 yaşındayım 4 aylık oğlum var herneyse 1,67 boyunda 55 kilo yum fiziğim beğenilir genelde ama saçlarım öyle güçsüz ki sürekli dökülüyor doğumdan sonra dahada dökülmeye başladı kendimden Nefret ediyorum saç yüzünden buradaki postları imrenerek okuyorum hiç özgüvenim yok napcam bu saçla ne yapsam düzelir sevgili ablalarım tavsiyelerinizi bekliyorum bütün özgüvenimi güzelliğimi mahfediyo saçlarım ne yapsam düzelir ne yapsam gürleşir uzar yeniden çıkar lütfen tavsiyelerinizi yazın şimdiden çok teşekkür ederim 😞🤍
Özgüven 😞
asellllll canım benim beslenmene dikkat etmen lazım vitamin eksikliğinden dökülme olabiliyor. Bence bir sağlık ocağına gidip vitamin değerlerine baktır hangisi düşükse takviye kullan. 💕
asellllll Doğumdan sonra saç dökülmesi oluyor. Bu çok normal bir durum moralini bozma belli bir süre sonra düzeliyor. Zaten doğumdan sonra vücudun da kendisini toparlaması 1 seneyi bulduğu için bu dönemde kan değerlerine baktırmadı tavsiye ederim. Geçen sene bende kel kalacak gibiydim ve kan ilaçları, vitamin kullanmıştım sonradan zamanla toparladı. Kolojenin de güzel etkisini olduğunu duydum ama doktora içerini danışmadan kullanma :)
asellllll Merhaba, bakın doğum yapmış fenomenleri incelersiniz onların saç dökülmelerini, bebek saçlarının dökülme sonrası çıkıp minicik durduğuna şahit olabilirsiniz. Bunu söyleme sebebim ne kadar bakım da yapılsa, ne kadar insanların özendiği bir hayata da sahip olsalar kadının fıtratında olan doğum sonrası yenilenme, tazelenme, normale dönme durumunun; bu doğallığın önüne geçemiyorlar. Hamileyken farketmişseniz çok yoğun saç dökülmesi yaşamıyorsunuz inanılmaz azalma oluyor dökülen saç miktarında. Hamilelik boyunca ve doğum zamanı ise bir kadının östrojen ve progesteron hormonları ömründe görebileceği en yüksek düzeye had safhaya ulaşıyor. Doğumdan sonra ise bu hormonlar ani inişle eski düzenine dönmeye, hiç hamile olmadan önceki halinize geçiş yapmaya sağlıyor. Bu hormonların düşüşü ve düzen oluşturmaya çalışması ise bir çok annede saç dökülmesine sebep oluyor. Genelde 4 6 ay sonrası başlıyor zaten. Yani sadece kendinizin böyle olduğunu düşünmeyin. Her annenin yaşadığı normal bir durum. Hiç bir şey yapmasanız bile o eski haline dönecek sadece zaman alıyor. Benim de aynı aylarda dökülmem başladı. Yaklaşık kızımın 10 11 ayına,bir yaşına kadar bu durum devam etti. Tabi dökülenlerin yerine bir yandan saç oluşumu da devam ediyor. Geçen sene bebek saçlarım artık minik kahküllere dönmeye başlamıştı. Kızım 2 buçuk yaşında, anca önlerim eski haline kavuştu. Hatta bebek saçlar normal saç boyuna ulaştı eskiden tülerik dururdu onlara da bir güzellik geldi. O yüzden hiç sıkıntı etmeyin, saç besleyici ürünler kullanmaya çalışın. Sabit değiştirmediğiniz bir şampuanı az miktarda kullanmaya devam edin. Hamileyken kullandığınız takviye haplara emzirme sürecinizin bir yılında da devam edebilirsiniz doktora hemşireye danışarak. Ben bir yıl demir hapı,vitamin ve magnezyum kullanmaya devam etmiştim. Çünkü emzirme sürecinde değer kaybı da yaşanabiliyor.
asellllll selam canım meraketme ne de bu durum sende özgüven eksikliği yaşatmasın doöumdan sonra çok normal hem beslenmene dikkat et hem de saçlarına dökülmesinler diye bakım yap şu ben de öyleyim hamilelik döneminde yeni çıkan saçlar doğumdan sonra dökülüyo bence bak şu an bir tel saçım düşmez ama doöumdan sonra biliyorum ki yine hepsi dökülücek sen bakımını ihmal etme yeter saç bu dökülür yenisi çıkar
asellllll yemene dikkat et vitaminsizlik kansızlık demur eksikliği saç döker birde yeni doğum yapmışsın avuç avuç dökülür ben kel olmustum neredeyse saclarimj biraz kisalttim düzeldi gibi simdi cok iyi durumda moralini bozma ben tesetturluyum sac bakımi hakkında sadece bunu söyleyebilirim urban diye bi marka var deli gibi sac uzatıyor saci besliyor kullanabilirsin
sureleddin çok teşekkür ederim 🤍
Ehu inşallah düzelir gerçekten kel oldum neredeyse 😂
belladonna çok teşekkür ederim danışcam bunu 🤍
zarifhanim haklısınız evet ama herkeste benim gibi mi acaba diye Merak ediyorum tarağı çeksem tarakla birlikte geliyor o derece
Sahra5 as çok teşekkür ederim inşallah çıkar yenisi yoksa kel yaşıycam 😂
HaHasmeftune ben de tesettürlüyûm ama asker eşi olunca gurbet elde çoğunlukla evdeyim insan rahatsız oluyor açık giyinince teşekkür ederim bu arada 🤍
asellllll ben ard arda 2dogum yaptım. İlk dogumdan sonra on tarafım bildiğin kel oldu. Sonra tam uzadı böyle bir parmak boyuna geldi derken diğer bebeğim doğdu. (2. Bebeğime kızım 4 aylıkken hamile kaldım zaman kavramini anla diye söylüyorum. ) sonra sil baştan birdaha döküldü şimdi bebeğim 8 aylık tekrar minik minik çıkmaya başladı. Hıc üzülme sen doğum sonrası dökülen saçlar geri çıkıyor 👸🏻🥰
HurremSultan ay inşallah ya birşey kullandınızmı peki bu arada Allah bağışlasın minikleri 😍
asellllll teşekkür ederim canım 🥰 Rabbım heoimizm evladını bağışlasın inşallah 🤲🌼 ben birsey kullanmadım ya kendi kendine toparladı ama yemem içmem yerinde çok şükür belki onun etkisi vardır bilemem🤣🤣🤣