asellllll Merhaba, bakın doğum yapmış fenomenleri incelersiniz onların saç dökülmelerini, bebek saçlarının dökülme sonrası çıkıp minicik durduğuna şahit olabilirsiniz. Bunu söyleme sebebim ne kadar bakım da yapılsa, ne kadar insanların özendiği bir hayata da sahip olsalar kadının fıtratında olan doğum sonrası yenilenme, tazelenme, normale dönme durumunun; bu doğallığın önüne geçemiyorlar. Hamileyken farketmişseniz çok yoğun saç dökülmesi yaşamıyorsunuz inanılmaz azalma oluyor dökülen saç miktarında. Hamilelik boyunca ve doğum zamanı ise bir kadının östrojen ve progesteron hormonları ömründe görebileceği en yüksek düzeye had safhaya ulaşıyor. Doğumdan sonra ise bu hormonlar ani inişle eski düzenine dönmeye, hiç hamile olmadan önceki halinize geçiş yapmaya sağlıyor. Bu hormonların düşüşü ve düzen oluşturmaya çalışması ise bir çok annede saç dökülmesine sebep oluyor. Genelde 4 6 ay sonrası başlıyor zaten. Yani sadece kendinizin böyle olduğunu düşünmeyin. Her annenin yaşadığı normal bir durum. Hiç bir şey yapmasanız bile o eski haline dönecek sadece zaman alıyor. Benim de aynı aylarda dökülmem başladı. Yaklaşık kızımın 10 11 ayına,bir yaşına kadar bu durum devam etti. Tabi dökülenlerin yerine bir yandan saç oluşumu da devam ediyor. Geçen sene bebek saçlarım artık minik kahküllere dönmeye başlamıştı. Kızım 2 buçuk yaşında, anca önlerim eski haline kavuştu. Hatta bebek saçlar normal saç boyuna ulaştı eskiden tülerik dururdu onlara da bir güzellik geldi. O yüzden hiç sıkıntı etmeyin, saç besleyici ürünler kullanmaya çalışın. Sabit değiştirmediğiniz bir şampuanı az miktarda kullanmaya devam edin. Hamileyken kullandığınız takviye haplara emzirme sürecinizin bir yılında da devam edebilirsiniz doktora hemşireye danışarak. Ben bir yıl demir hapı,vitamin ve magnezyum kullanmaya devam etmiştim. Çünkü emzirme sürecinde değer kaybı da yaşanabiliyor.