Prettygirl Önce doktora görünüp değerlerinize hormonlarınıza baktırmalısınız. Evde kendiniz bir şeyler yapmak istiyorsanız benim ikizim yazıo diye bir uygulama sayesinde yıllardır kilo almak isteyip sabit kiloda kaldığı halde iki kilo almayı başardı. Bana çok gereksiz gelmişti ama ikizim tartıda resim atınca bir umut vaadetti gönlüm 😅 indirdim teşvik edici bir uygulamaya benziyor. Yani kilo alma, kilo verme, kas yapma, sağlıklı beslenme gibi bir çok başlangıç seçimi var. Bu işler için bence planlı hareket etmek ve istikrar çok önemli. Denilen maddelere uyup hedeflerinizi belirleyip ona göre birden yemeyi kısmadan yavaş yavaş beslenme rutininizi düzene koyabilirsiniz. Mesela günlük hedefler var 8 bardak su içmek gibi, içtikçe işaretliyorsunuz. 10 bin adım yürümek. Kilonuza boyunuza göre sizin için kalori miktarı ayarlanıyor, her yediğinizi not ederek hem kaç kaloriye sahip olduğunu hem de onu yakmak için ne yapmanız gerektiği konusunda tavsiyeler veriyor. Belki sizin için de teşvik edici olur.