Kızlar ben hep kilolu biriydim doğduğumda bile çok kilolu doğmuşum ve hiç verme gibi bir durum söz konusu olmadi çünkü verme gereği duymamıştım çocuktum sonuçta ama artık daha sağlıklı bir yaşama başlamak istiyorum fast food cok tüketen biri değilim ama sağlıklı beslenmeye ve spora nasıl başlayacağım bilmiyorum yanlış bir şey yapmak istemiyorum var mı bana onerebileceginiz tavsiyeleriniz💛
Kilo hakkında
Prettygirl öncelikle bir diyetisyene gitmen lazım canım. Çünkü herkesin kilosu, boyu, yağ endeksi farklı. Diyetisyen senin boyuna kilona bakarak ona göre bir liste hazırlayıp veriyor. Bunun yanında düzenli spor yaparak da hem kilo verirken hem de sarkmaların oluşmasını engellersin ve sıkı bir vücudun olur. 🙂
Ben kendi yaptıklarımı anlatayım. Ben cok kilolu biri değilim. Ama 5 kilo kadar fazlalığım var. Ben fast food gibi şeyleri hiç tüketmem. Genelde hep ev yemeği yerim. Abur cubur fazla yemem, sadece ayda yılda bir cips yerim o kadar. Yemek porsiyon tabaklarımı küçülttüm, ekmeği azalttım ve evde spor yapıyorum. 2 kilo verdim. Şuan 61 kiloyum. Hedefim 57 kiloya ulaşmak.
Sedaa daha önce devlet hastanelerindeki diyetisyenlere gittim iki kere ama herkese ayni listeyi veriyorlar ve içindeki hiçbir şeyi değiştirmemizi istemiyorlar her gün yumurta yemekten sıkılıyorum açıkçası özel diyetisyene gitmek istiyorum ama ne kadar fiyatı en ufak bir fikrim yok spor yapmakta hyerhangi bir problemim yok evde koşu bandım var ve spor yapabileceğim zamanım da ama maalesef ki dengeli beslenmedikce bir faydası yok özel diyetisyen fiyatlarıyla ilgili herhangi bir şey bilyorsan ya da biliyorsanız söyleyin kızlar 😽
Prettygirl valla diyetisyen fiyatlarını bilmiyorum canım, ama @TombulHatun diyetisyene gitmişti 😁 o sana daha iyi öneriler verebilir 😊
Sedaa öncelikle dahiliyeye git detaylı tahlillerin yapılsın ona göre tahlil sonuçlarınla özel diyetisyene git ben 7 8 ay olmuştur ben gitmiyorm aylık 2000 TLydi ben giderken ben şuan endokrin doktorunun yönlendirmesiyle diyet uyguluyorum aslında diyet gibi de değil sağlıklı beslenme
Prettygirl dyt şüheda aydın ben ona online devam ettim 8 kilo verdim instadan bak her hafta görüntülü arıyor günlük konuşuyo bnce dene
TombulHatun ya benim vitaminlerim falan çok düşük kanım falan da öyle kendi kendime vermeye çalışsam bile muhtemelen sağlıklı veremem teşekkür ederim bilgin için en yakın zamanda iyi bir uzmanla konusucam💚💚
Prettygirl vitamin eksikliği bile kilo vermeyi etkiliyormuş inşalalh güzel sonuçlar alırsın
TombulHatun teşekkür ederimmm
Prettygirl Önce doktora görünüp değerlerinize hormonlarınıza baktırmalısınız. Evde kendiniz bir şeyler yapmak istiyorsanız benim ikizim yazıo diye bir uygulama sayesinde yıllardır kilo almak isteyip sabit kiloda kaldığı halde iki kilo almayı başardı. Bana çok gereksiz gelmişti ama ikizim tartıda resim atınca bir umut vaadetti gönlüm 😅 indirdim teşvik edici bir uygulamaya benziyor. Yani kilo alma, kilo verme, kas yapma, sağlıklı beslenme gibi bir çok başlangıç seçimi var. Bu işler için bence planlı hareket etmek ve istikrar çok önemli. Denilen maddelere uyup hedeflerinizi belirleyip ona göre birden yemeyi kısmadan yavaş yavaş beslenme rutininizi düzene koyabilirsiniz. Mesela günlük hedefler var 8 bardak su içmek gibi, içtikçe işaretliyorsunuz. 10 bin adım yürümek. Kilonuza boyunuza göre sizin için kalori miktarı ayarlanıyor, her yediğinizi not ederek hem kaç kaloriye sahip olduğunu hem de onu yakmak için ne yapmanız gerektiği konusunda tavsiyeler veriyor. Belki sizin için de teşvik edici olur.