Annelerim kizim 7 aylik olmak uzere ve 7 kilo 😔 boyle garanti kilo aldirir dediginiz tarifler varmi gozunuzu sevim ya biktim bu cocuk ac zayif kelimesini duymaktan
Kilo aldıran tarifler 💞
Kimse yokmi
Kiz kocalarınızmi geldi kactiniz hepiniz
Sağlıklı ise kilo konusunu hiç takma. Benim kızım 14 aylık 9500 kg. Aylardır kilo almıyor, kan tahlili yaptırdık her şeyi normal dedi doktor. Kilo almamasini takma dedi. Ama yağlı şeyler avokado muz labne gibi şeyler kilo aldırır
Askkadini bizimki de 7 buçuk aylık 7 buçuk kilo? Doktor gayet normal dedi. Dışarıdan bakıldığında da gayet toplu bi çocuk. Sağlığında sıkıntı yoksa neden bu kadar evhamlandınız
Elisam2022 ya ben takmiyorum ama bi zaman sonra insan cok daraliyo strese giriyorum saglikli cok sukur su ara kabizlik yaşıyoruz sadece doktor fitil verdi koyuyorum iki dkka sonra ikina ikina cikariyo napcam bilmiyorum herseye kabiz yapıyor diyolar e ben ne vercem bu cocuga
Askkadini kuzum benim kızım hiç kabız olmadı hergün muz yemesine rağmen. Su da az içiyor. Yapı meselesi bence. Günde 2 kez kaka yapıyor. Herşeyine bolca zeytinyağı koyuyorum. Bide her sabah yumurtasına karadut özü ekliyorum. Belki ondan kaynaklı olabilir. Sağlıklıysa çok takma bizimkine de kilolu diyolar mesela görenler ama halbuki değil
Benim oğlumda 5 buçuk aylık 6 kilo her gören çok zayıf sanki 3 aylik gibi mama ver sütün yaramıyor bir sürü şey söylüyor ilk zamanlar takmıyodum ama artık sinir bozucu olmaya başladı sizene sanki demi boyu uzun daha çok boyuna gidiyor evet kilolu bir bebek değil olmak zorunda da değil ama gel de anlat bunu insanlara hiç canıni sıkma ya
Askokuskom bende her sabah yumurta sarısı karadut ozu yogurt bebe bisküvisi meyve koyup karistirip veriyodumyumurtada kabiz yapıyor dediler bıraktım simdi kahvaltida irmik veya unlarla muhallebi yapip icine şeftali rendepeyip bebe bisküvisi koyuyorum yiyo
edo3 evet yaa aynen öyle dunyaya insanin moralini bozmak için gekmisler dusuncesiz insana tahammülüm yok yaa
Askkadini bence hepsini karıştırıp verme. Ben hiç öyle bulamaç vermedim. Un bebe büskivisi vermedim. Ayrı ayrı verdm hep yiyecekleri
Askkadini bebeğe olur mu bilmiyorum ama muzlu süt faydalı olabilir muzu ezip sütle robottan geçirirseniz kalorisi yüksek ve sağlıklı
buzdankalpler sut 1 yas altina olmaz diye biliyorum
- Düzenlendi
Askokuskom bende vermek istemiyorum ama yemiyo yumurta ayrı ayrı da verdim bi sure
Askkadini Bence sürekli fitil verme. Bağırsak tembelleşir. Bu sefer fitilsiz kaka yapamaz cocuk. Kuru kayısı, elma, kuru üzüm gibi bağırsak calistiran şeyler vermeye çalış. Sürekli katı yemek verme, günde 1 kere mutlaka corba ver. Sıvı alımını arttır. Kuru kayısı haşla mesela blenderdan geçir pure gibi yedir.
Elisam2022 fitil 3 kere verdim heemn cikariyo zaten denerim teşekkürler 😊
Askkadini aşağıda arkadaş söylemiş kuru kayısı yedirebilirsin bide kayısıdan sonra direkt su içir bana öyle demişlerdi
Askkadini Öncelikle Allah bağışlasın. Bebeğinizin sağlığı yerindeyse öğün çeşitliliğini arttırabilirsiniz besin değerlerini çoğaltıp bağışıklığı güçlendirebilmek için. Yani şu kilo aldırır bu kilo aldırır diyemem benim de kızım var, hiç bir zaman kilo alması için mücadele edip karbonhidrata yüklenmedim. 7 aylıkken muhtemelen o da o kilolardaydı. Sürekli farklı çeşit tarifler hazırladım. Ama her şeyi tattırdım. Her besinden fazla kilo değil de sağlığına faydalı olması için uğraştım. Araştırın mesela 7 aylık bebeğe nasıl tarifler, sebze meyve kuruyemiş neler verilir listeleyin. Bir gün brokoli veriyorsanız bir gün başka sebze haşlayın. Bir gün kemikli ilik suyu katıyorsanız çorbalara, bir gün kuzu eti haşlayın. Haşlanmış zeytinyağlı sebze pürelerini sevmiyorsa sevdiği çorbaların içine yararlı ve yiyebileceği sebzeleri rendeleyip ekleyin. Kaliteli beslenen çocuklar zayıf olsa da olur. Böyle şeylere iştahı yoksa yemiyor diyerek pes etmeyin. Kızım mesela avokado asla sevmedi, ne çeşit püre hazırlasam da yemedi. Ama pankeklerine hep ekliyorum o şekilde yiyor. Brokoli haşlamasını sevmedi ama içeriği değiştirerek çorbasını yaptığımda içti. Kim görse çok küçük birşey yemiyor mu diyordu. Bu çok sinir bozucu bir durum ama kızım her şeyi yediği için zayıflığı beni üzmedi hiç. Sizde zayıflığı düşünerek güzel günlerinizi bunu hatırladıkça sıkıntıya girecek şekilde geçirmeyin. Çünkü bebeğinizin 7 aylık halini bir daha asla görmeyeceksiniz gelecekte. Büyüdüğünde bebekken ne kadar tatlı sevimli olduğunu, nasıl sevdiğinizi mi hatırlamak istersiniz yoksa çok zayıf olduğunu mu? O insanların dediklerini takmamak sizin elinizde. Umarım başarıyla üstesinden gelirsiniz durumun 🌸
- Düzenlendi
Askkadini
bir kaç adet
erik kurusu,
kayısı kurusu,
kuru incir (8 aydan sonra başlanabilir),
kuru üzüm. Sıcak suda bekletip yumuşadıktan sonra robottan geçirip zeytinyağı ile karıştırıp kavanozlayabilirsiniz. Ek gıda sürecinde bebeklerin bünyesi doğduğundan beri sadece sütün sindirimine alıştığından dolayı birden başka besin denemeleri kabızlığa sebep olabiliyor. Kızım kabızken hiç fitil lavman kullanmadık. Her yemekten sonra bir iki çay kaşığı bu hazırladığım mamayı yediriyordum. Yada kabız olduğu zamanlar ara öğün şeklinde minik kavanozlara hazırlayıp her gün bir kavanoz yediriyordum. Sindirimi kolaylaştırıp bağırsakları çalıştırıyor. İlacımız olmuştu. Saydığım şeylere alerjisi yoksa hem faydalı hem de gerçekten etkisini göreceğiniz bir tarif.
zarifhanim ay cok teşekkür ederim ❤️