• Muhabbet
  • Annemle nişanlım birbirini sevmiyor

Çok arada kalıyorum bana yardım edin.. nişanlımla annem birbirlerine tanıştıklarından beri negatifler. Annem soğuk ve dobra bir kadındı hep, nişanlım da dediğim dediktir. Ben ikisini de öyle kabul ettim. Ama onlar birbirini kabul edemiyor. Ta ki düğün olayları konuşulana kadar. Annem biraz daha geç olması biraz beklenmesi acele edilmemesi için epey ısrar etti hatta ağladı kayınvalideme. Onu üzmek istemiyorum ama benim de sevdiğim ve evlenmek istediğim biri var, hayat kurmak istiyorum ama bunu yaparken annemin hıçkıra hıçkıra ağlamasını istemiyorum. Sonradan annem siz nasıl istiyorsanız öyle olsun diyip çekildi, zaten biz istanbulda yaşayacağız annemler kayserideler. ama ben de bu süreçte biraz yıprandığım için nişanlımla konuşurken ağladım. Birden hiddetlenip ne ağlıyorsun cenaze var gibi bu kadar ağlayacak ne var annen herşeye çok müdahale ediyor dedi. Şimdi de eğer annen evliliğimize müdahale etmeyecekse, evliliğimizle annen arasına bi çizgi çekebileceksen bu iş olur diyor. Yoksa bir ömür annenin müdahalesi içinde bir evlilik istemiyorum diyor. Annem zaten elini eteğini çekti ama ben bunu nişanlıma nasıl anlatabilirim. İkisinin birbirini sevip bayılmasına gerek yok sıkıntı olmayacak kadar olsa yeter. Delirmek üzereyim, nişanlıma çok aşığım aklım bulanıyor.

dilantk benzerini bende yaşadım tek fark eşimin ona karsı negatif hisleri olmamasıydı annem hep ayak diretiyodu sütümü helal etmem vs vs ayılıp bayılıyodu sonradan çok sevdi ama iş evliliğe gelince babamla annem çok bencilleşti bana hiçbir faydaları olmadı hatta ayrıldılar ben anneme gerekirse evlenmem dizinin dibinde otururum dedim ama noldu bigün babam geldi aldı ve götürdü annemi nikahıma bile gelmediler şuan şükür mutluyum kimseye ihtiyacım yok. Sana vereceğim tek tavsiye başkasını değil kendini düşün çünkü kendi aileni kuracaksın sende

Ama benimki de çok soğuk ve ne yapacağımı bilmiyorum.. bi cesaret kalkıp gitsem yanına beni şu sinirle yanına alır mı bilmiyorum biz bize nikah kıyalım desem.. annem illa ki affeder ileride.. ama yüzlerine bakacak halim olur mu.. artık kafam çalışmıyor

dilantk yaşın belliki daha çok küçük. Eşin olmasını istediğin kişinin annen için ters konuşup seni seçin yapmak zorunda bırakmasına sakın izin verme. Ağlayan sen olursun. Ailene saygısı olmayan ilerde sana da saygısı olmaz. Ufacık tartışmada başlar anneni önüne sürmeye. Nişanlında kararlı bir şekilde konuş. Eğerki sana seçim yaptırıp bu iş böyle olur deme cürreti gösteriyorsa ben evlenirsek aynı ev içinde senin davranışına bakarım sürekli annen deyip deyip öne sürmeyeceksen bu iş olur demelisin

dilantk eşin olacak kişi daha seni nikahına almadan cizgi cek muhabetti yapıyor damat olan o sevdirseydi kendinni annene biraz kimse annenden ve babandan daha degerli degil sana nacizane fikrim nişanlında herşeye karışmasının ozellikle annen ile ilişkine siz anne kızsınız bi küser barışırsınız evlenince nişanlın her kavgada annemi bahane etcek lafı donderip dolandırıp anne gelcek her seferinde erkekler hep oyle

dilantk annen için nişanlının böyle konuşması hiç hoş değil ileride bu konular önüne gelir o sebepten ki sende ona karşı açık açık konuş

dilantk Nişanlılık sürecinde nişanlın böyle konuşuyorsa, evlendiğin “zaman bir daha annene gitmeyeceksin” de der. Kimse bulunmaz Hint kumaşı değil. Nişanlın da senin sahibin değil. Annen büyüklük etmiş siz nasıl istiyorsanız öyle olsun demiş. Asla doğrularından vazgeçme.

dilantk aynı şeyleri yaşadım hatta daha fazlası annem başlık parası bile istedi utanmadan sen düşün 🙃 kendi aileni kurucaksın , böyle arada kaldığını göstererek ne anneni ne nişanlını pof pofla annene bi çizgi nişanlına bi çizgi çekiceksin, yani annene ben onu seviyorum o artık benim ailem olucak diceksin , nişanlına da o benim annem atamam ama emin ol evliliğimize karışamaz diceksin

misraxerol nişanlımın da haklı olduğu yerler var anneme anne dedi en basından beri ama annem hep damat adayı dedi.. hep istemediğini sevmediğini belli etti. Düğün tarihini belirlerken çok ağladı. Bu kadar ayak diretince adam da haliyle istemiyosa olmasın der.. kvalidem olsun diye annemi ikna etmeye çalıştı baya başardı da. Şimdi de nişanlım bana bi süre konuşmayalım dedi. Nikah hazırlığını durdurdu. Annesine söylemiş bunları da. İşin bana kaldığını annemi ilişkimizden uzak tutarsam ancak evlenebileceğimizi söylemiş.

Annen neden istemiyor acaba . Onu merak ettim. Annenin herşeye karışıp müdahale etmesi tabiki büyük sıkıntı. Nişanlınin, ilerde evlenince de herşeye karışır mi düşüncesi bence hakkı bir düşünce. Ama seni seçim yapmak zorunda bırakması da hiç hoş değil. Küçük olarak sizin orta yol bulmanız lazım. Sakın nisanlina bakıp annenin kırma derim ben…

dilantk canım bu dönemde anneler çocuklarını böyle galiba benim annemde aynıydı severdi eşimi ama hep arada beni bırakırdı bir zaman sonra hersey düzene giriyor emin ol sadece sen şimdilik iki tarafida idare et ne onun gönlünü kır ne de onun zaten ayrı yerde yaşayacakmışsın siz evlendikten sonra kim size karışabilir siz mesafenizi korumayı öğrenirsiniz,eger nisanlinla çok önemli sorunların yoksa sana karşı saygiliysa seni düşünerek davranıyorsa sen bunlara dikkat et iki tarafında ödün vermesi gereken bir dönem oluyor maalesef nisanlilik aileler yüzünden saçma sapan bir hal alıyor insan çıkmaza giriyor ama.hepsi geçer sen başka biriyle nisanli olsan annen yine aynı sorunları çıkarabilir emin ol illa kulp bulucak biseyleri begenmiycek sen kafanı topla biraz

dilantk sakın öyle birsey yapma sahipsiz gibi annelerimiz çok duygusal o yüzden böyle davranıyorlar bunlar geçici zorda olsa geçecek sakın kendini sahipsiz gibi gösterme sen sadece otur ve annenle konuş nişanlının iyi yönlerini anlat ona ben bunun için onu seviyorum ama senin rızanı istiyorum de anneni ikna et yuva kurmak istediğim adam bu de seviyorum de sen ayrilacagimiz için duygusal davranıyorsun de onu en güzel biçimde ikna et ki annen de bi nebze rahatlasın,sonra da ya annen nisanlini arasin ya da sen ara anneni ikna ettiğini söyle kadın zaten sizin için kenara çekilmiş önceden çok müdahale ettiyse iste o sıkıntı yani nisanlinda haklı onada annenin belirli yerlerde müdahale etmesinin doğru oldunu anlat ama gereken yerlerde buna izin vereceğini söyle o arayı sen bulursan eğer hersey çözülür ikna edici konuş kendinden emin şekilde

dilantk Şunu düşünmenizi isterim. Evlendiğiniz zaman ileride anneniz evlilik hayatınıza müdahale edecek biri mi? Nişanlınızla zıtlaşması ileride sizin yuvanızda huzursuzluğa sebep olur mu? Onun etkisinde kalarak evliyken eşinizle tartışma yaşar mısınız?
              Eğer bunlara cevabınız evet ise ve nişanlınızı sevdiğinizden eminseniz, evlenmek istiyorsanız annenizle kararlılığınızı konuşmanız gerek. Aynı şekilde eşinizi de tepki vermemesi fevri olmaması bunları sorun etmemesi için törpülemeniz lazım.
              Bakın benim komşum çok annesinin etkisinde kalan biriydi. Onun da aynı eşi ve annesi birbirinden hazetmiyordu anlaşamıyordu. Ama şahit olduğum kadarıyla annesi de fazla müdahele ediyordu. Eşi işteyken kızını arayıp sürekli düğünde yaşadığı olumsuzlukları geçmiş gitmiş şeyleri anlatarak eşine karşı dolduruyordu. Kız da negatif enerjiye maruz kaldığından eşi eve gelir gelmez hoşgeldin demeden tartışmaya başlıyordu. Eşiyle tartıştığında annesi nasihatte bulunup yaptığı yanlışları söylemek uyarmak yerine sen kendi yatağında uyu, onunla eve gelince hiç konuşma battaniye yastık oturma odasına koy orada uyuması gerektiğini anlasın burnu sürtsün gibi şeyler söylüyordu. Eşi de böyle mesajlarını görünce annen bu eve adım atmayacak demiş. Başka olaylar da yaşadılar. 3 yıl dolmadan sonunda zaten eşi ve annesi arasında kalıp annesini seçerek boşandı. Bunu anlatma sebebim gerçekten annenizin etkisinde kalıp evliliğinize yansıtacaksanız evlenmeden arayı bulmanız gerektiği için. Ha uzak şehirde yaşıyor, durumu kontrol edebilirim derseniz nişanlınızı buna inandırmanız ondan da fevri davranmaması için söz almanız gerek.

zarifhanim nişanlımla da konuşmuyoruz zaten bana rest çekti çekecek.. zaten çok fevri ve sinirli bi adam ne annesi ne babası birşey diyebiliyor.. çok değişik bir durumdayım.. anneci asla değilim hatta çok anne kız bağımız da yoktur ama ben yine de nişanlımın bana olan sevgisinden en azından bana sırtını dönmemesini beklerdim.

rengarenk29 annem onu hep sinirli, agresif, fevri gördü. Alkol kullanıyor. Çok da höt höt bi adamdır. Annemle oturup sohbet etmez yani ya da babamla. Saygısızlık etmez ama muhatap da olmaz yani.