Kızlar bebişim bir hafta sonra 6 aylık oluyor. Yaklaşık bir aydan fazladır meyve sebze pureleri veriyorum ama artık biraz daha ileriye gitmek istiyorum çünkü mama ile besleniyor o yüzden istiyorum ki herşeyin vitaminini alsın. Ben Fransa’da yaşıyorum öyle herşeyi ayrı bulmam zor oluyor bebek reyonundan yulaf unu buğday unu pirinç unu karışımı organik bir karışım buldum muhallebilide falan bunu kullansam içine meyve falan katsam nasıl olur. Ve gün içinde öğünleri ne olabilir ne yedirebilirim lütfen yardımci olun sanki hiç bir şey bilmiyorum gibi
Ek gıda serüveni lütfen bilgisi olan fikir versin
AyseHelene ben her gece uyumadan pirinç ununu su ile pişirip içine bir çay kaşığı pembesi ekliyorum. Hem tok tutuyor hem de çok lezzetli hem de faydalı. Mutlaka öneririm🌸
bebeksiguzellik su sogukmu sicakmi
AyseHelene irmiği su ile pişirip içine meyve koyabilirsiniz
Askkadini fark etmez zaten on saniye içinde sıcak oluyor yani😅 miktar az olduğu için
Gokkusagim normal irmik olurmu
Artık 6 aylık olmuş yavaştan sebze kısmına gecmelisin bence. Daha fazla meyve verirsen iyice tatlı tatlara alışacak ve sebze yemeyecek. Patates püresi havuç püresi yapabilirsin. Az az yoğurt tattirabilirsin mesela. Bal kabağı, yesil kabak tattirabilirsin. Salatalik verebilirsin az az yine. Yani ayına uygun olan her şeyden az az verebilirsin. Bunların tadimı bitince sebze çorbası yapabilirsin 6,5 aydan sonra. Tatlı bir şeyler istersen aldığın karışımı suda pişir muhallebi gibi içine meyve püresi de koy ara öğün gibi ver mesela. 7.aydan sonra tavuk suyuna corba verebilirsin.
AyseHelene normalde bebek irmiği satılıyor ama ben hiç almadım hep normal irmik kullandım.
- Düzenlendi
AyseHelene yuları falan bilmem de pirinç unu yedirip faydasız besin degeri olmayan safi kilo yapacak bir şeyle doldurmayın bebeğinizin midesini bence, yoğurt vs yemiyor mu püre tarzı yemeye başladıysa kıymalı tahıllı çorbaları katı formda yapıp blenderden geçirdikten sonra yedirebilirsiniz ben muhallebi tarzı şeylerin yedirilmesine karşıyım bebeklere. Benim bebegimde maşallah tüm gıdalara karşı bisey yemiyor varsa yoksa meme 🫠
Soğan patates havuç brokoli zeytin yağı ile az kavurup su koyup kaynamaya bırakıyordum kaynayınca az da pirinç pirinçlerde pişince blendırla bızzttt nasıl yerdi… Al sana sebze çorbası.
Elisam2022 evet ilk başta sebzelerle başladım zaten patates havuç kabak daha sonra bunları karıştırarak verdim