Merhaba hanımlar
Direk konuya girmek istiyorum 1 sene önce eşimle bı travma yaşamıştım zaten çok takıntılı bır insanım o olaydan sonra bende sürekli baş dönmesi olmaya başladı. Kaç kez nöroloji ve KBB ye gittim Vertigo dediler ama kaç doktora gittiysem öyle bişey çıkmadı çok şükür. Benim başım dönünce etrafımdaki eşyalar dönmüyor kafamın içinde biseyler oynuyor gibi içi dönüyor. 4 yaşında kızım var çok zor durumdayim başım dönünce ölecek gibi oluyorum betaserc kullanıyorum 1 ay kullanıyorum geçiyor 3 ay iyiyim sonra tekrarlıyor. Bikaç araştırma yaptım panik atak belirtilerinin hepsi bende var. Başım dönünce kalp atışında artış olması, terleme, güçsüz kalma, bulantı, ölecek hissi vb. Bunun için psikoloğa gitmek istiyorum ama ilaçlar beni bağımlı yapar mı? İlaca bağlı kalır mıyım? Ve bu panik atak geçer mi?
Lütfen aranızda bu durumu yaşayan varsa bana yardımcı olsun çok zor bı durum Rabbim kimseye yaşatmasın. Artık yaşamaktan zevk bile almıyorum..😔
Kızlar zor durumdayım lütfen yardımcı olun 😔
Kimse yokmu yardım edicek😔
1prensesannesi canım sen bi çok doktora gitmişsin ama bişey çıkmamaışsa kesinlikle bi psikiyatriye gitmelisin ilk etapta orda ki duruma göre ilaçlara göre bi bakarsın hemen etki bekleme mesela 2 ay kullan vazgeçme bu tarz çok hastalık duydum altında psikolojik sorunlar yatan Yani Yani seni bagımlı yapmaz İlaç neden yapsın çok kişi gidiyor artık alıyor o ilaçları baktın düzelme var azaltırsın bırakırsın sonra devam ederse ilaca geri başlarsın senin baş dönme olayının çözümü o ilaçlarsa bagımlısı bile yapsa bence o şekilde gezmenden iyidir
Enerciii evet artık bende öyle diyorum çok zor bir durum mesela şimdi kızım büyüyor 2. Çocuk bile düşünecek olsam yanasamıyorum çünkü ilaç kullanmam gerekiyor o yüzden ikilemdeyim çok saol yorumun için ❤️
1prensesannesi Kuzu yardim alman gerekiyo. İlaclardan korkmamalisin bu kadar. Kullaniyosun sureci tamamlayinca azaltarak bitiriyosun. İlac kullanmiyim diye hayatini boyle gecirmek de kendine zarar degil mi? Doktora giderek bi adim at gerisi gelir. Umarim hersey yoluna girer 🙏🏻
1prensesannesi Sizin yaşadığınız bu durumu annemin yakın arkadaşı da yaşamıştı hatta bir kaç şehirde farklı doktorlara da muayene oldu ama bir şey çıkmadı. En son annemin kuzeni psikiyatrist tesadüfen onunla tanışıyor ve o da psikiyatriye gitmelisin diyo neyse o abla gidiyo 1 sene ilaç, seans düzenli tedavi gördü iyileşmeye başlayınca da ilaçları yavaş yavaş doktor azaltmaya, dozlarını düşürmeye başlamış şu anda böyle bir sıkıntısı da yok. Bence siz de bir psikiyatriye gidin ilaçlar bağımlılık yapar diye de tedirgin olmayın zaten düzenli tedavi sonucunda doktorunuz sizi yönlendirir. 6 ay kullandım yeter diye bir anda bırakmayın Allah’ın izniyle size de iyi gelir diye düşünüyorum
1prensesannesi ben psikologumla bu konuyu komismustum kendimi panik atagi olan biri olarak tanimladim ona ve dediki bu bi teshismi sana uzman biri bu teshisimi koydu senmi oyle adlandoriyosun . Ben oyle biliorum dedim. Daha sonra acikladi panik atak anlik gelisip kaybolan bisiymis o an yasarmissin ama bu surekli olan bisise kaygi bozukluguymus yani bence ilk basta psikologla sohbetle baslamalisin ilk bi tani konsun ilaca gerek kalmayabilir
1prensesannesi yani Öncelik senin saglıgın Çocuk işi ikinci aşama bence kendini iyi hissedince ilaçları bırakıp çocuk denemesi yapabilirsin ama bu şekilde çözümlemeden ikinci çocuk yapman belki iyi bi fikir olmayabilir geçmiş olsun tekrardan umarım en kısa zamanda herşey güzel olur senin için 🥰
1prensesannesi merhaba ben de çocukken tacize uğradım ve çok büyük travma geçirdim panik atak anksiyete kilo sigara herşey var psikoloğa gittim bebeğim doğduktan sonra hamileyken çok zorlandım bide depremden sonra bende aşırı panik oldum gittim ilaç verdi evet tıbba çok güveniyorum ama ilaç aşırı uyku yapıyordu bebekle ilgilenmekte zorlanıyordum daha sonra bıraktım farketmeden çok kullanmadım ama daha önce konuştuğum bir bilinç aldı uzmanı vardı küçükken geçirmiş olduğum problemden beni çok güzel şekilde kurtuldu tabikide olayı unutmuyorum ama aklıma geldiğinde nefret etmiyorum yada panik olmuyorum ve hala birçok şey için görüşüyorum tavsiye ederim umarım geçer umarım şifa buluruz bir uzman bulabilirsin işinde iyi olan ❤️rabbim şifa versin
feyzosss ve böyle travmalar atalarımızdan bize bizlerden çocuklarımıza aktarılıyor ben ben nişanlıyken bu durum için görüşmüştüm dediğim gibi şimdi farklı sebeplerden görüşme yapıyorum çok iyi geliyor herşeyden önce senin sağlığın için çünkü sen saglıklı olursan bebeğin de sağlıklı olacaktır bunu kötü düşünme ruhumuz da grip olabilir gibi düşün kendine iyi gelecek herşeye açık ol 🌸
- Düzenlendi
1prensesannesi ben de panik atak tedavisi olmuştum, aslında bu da fiziksel rahatsızlıklardan farksız, beyninde doğru işlemeyen birşeyler var ve tedavi olman çok normal. Hafif bir antidepresan kullandım yaklaşık 8 ay sonrası azaltarak bıraktım. İlaçtan korkma iyileştikten sonra bırakabilirsin, çok geçmiş olsun
Sokaklambasi gittim canik çok haklısın ilaç verdi araştırma yaptım kullanmadan da ilerleyecek çok doğru ❤️
belladonna çok sağolun bu yorumunuz beni rahatlattı açıkçası 😍
kbrt anksiyete bozukluğu var dedi ama doktor pek ilgili değildi ben anlattım dinler dinlemez gibi yazdı ilaç gönderdi ama başka doktora gidecegim inşaAllah ❤️
Enerciii çok sağol canım benim Allah razı olsun 🤗❤️
feyzosss sizin durumunuz daha zor gerçekten çok kötü bı durum bunu size yasatani Allah bildiği gibi yapsın. Böyle bi durumdan kurtulmazniz beni çok çok mutlu etti tekrar yaşamamanız dileğimle eskisinden de iyi olun inşaAllah ❤️
sembalito Çok saol canim benim zaten takintiliyim ilaclardan korktum diyebilirim gerçekten ama böyle yorumlar alınca çok rahatlıyorum inşaAllah bende iyilesirim ❤️🤗
1prensesannesi inşallah daha da rahatlarsınız :)