Arkadaşlar merhaba . Bugun izlem için bebeğimi sağlık ocağına götürdüm . Şuan tam 5 aylık kilosu 7.200 çıktı . Fakat 1.5 ay önce gittiğimizde 7 kiloydu yani 1.5 ayda 200 gram gibi bisey almış kiloya takılı bir insan değilim asla sadece aklımi karıştıran neden bu kadar sürede bu kadar az almış . Anne sütü ile beklenirken 1. Ayında 1.350 gram aldı 2. Ayında 1200 aldı kilo alımı çok fazlaydı bi anda nasıl bu kadar düşebilir. Bu arada son iki aydır sütüm kesildi tamemn ne denediysem olmadı onun için 2 aydır mama ile besleniyor SMA optipro kullanıyorum . Normalde daha çok mama nin kilo aldırdığını şisirdigini söylerler ama bizde niye bu şekilde oldu acaba başına böyle bi durum gelen varmi 😑
MAMA ILE BESLENEN BEBEKLER
Meriiipyrz ben kızımı sadece 2 buçuk ay emzirebildim 6 aylık olana kadar Evolvia kullandık çok güzel kilo aldırıyordu tadını seviyordu
Meriiipyrz onunla alakalı değil canım. Benim bebeğim de 5 25 günlük şuan 2 aylıktan beri sadece mama içiyor. Sma optipro kullanıyoruz bizde. Bu aya kadar 1 kilo bazende geçiyordu bile. Bu aydan sonra bebekler hareketlenmeye başladıkları için artık kilo alımları eskisi kadar çok olmuyor. Benim bebeğimde öyle 400 gram almıştı 1 ayda. 5-6 aylıktan sonra her bebekte kilo alımı yavaşlar doktorda böyle söylüyor.
Meriiipyrz zaten çok kilo almak çok sağlıklı olmak değil ki. Yeterki sağlıklı olsun gerisi boş. Şuan kilosu gayet iyi bence
- Düzenlendi
Meriiipyrz Bebeklerin kilo alımı 4. Aydan ek gıda dönemine kadar bir sekteye uğruyor ilk aylar gibi bir kilo almıyorlar. Ben emziriyordum kızım her ay 1 kilo alıyordu. 4. Ayda 400 gram tek almış kilosu sınırda diyerek kaşık maması önermişti doktor. Bir ay sonra ek gıdaya başlayacaksınız zaten kilosu iyi bence.
Meriiipyrz kaç cc veriyorsunuz o da önemli bir de ne sıklıkla
Meriiipyrz kiz benim bebegim 5
. Ayinda 6 kilo 600 du 6. Ayindada 6 kilo 600 du 7. Ayinda 7 kiloydu 2 ay kilo almadi 3. Ayda topu topu 400 gr aldi doktora anlatıyorum diyoki suan kilosu normal ama iki ay kilo almadi benin aklim hala orda
- Düzenlendi
Meriiipyrz ilk zamanlara gore gittikce daha az kilo alacaklar daha sonra bunlara emekleme hareketleri eklenecek o yuzden daha az alacaklar.hep sma kullandim simdide 2 numarasini 11 aylik bebegim kilo alimi gayet iyi oluyor o mamada
Meriiipyrz gayet normal canım, 4.aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor her bebekte. Hem kilosu da maşallah baya iyi. Bende kızıma sma optipro kullandım, gayet güzel severek iciyordu. Bebek hangi mamayı severek içiyorsa onu ver, şu mama kilo aldırır diye birşey yok, her bebegin bünyesi farklı ,her mama her bebeğe yaramıyor. Zaten yakında ek gıdaya baslayacak bebeğin, hareketlilik dönemlerinde kilo alımı az olur, sağlıklıysa, uyku düzeni iyiyse endişelenme, aç olsa uyuyamaz zaten.
Meriiipyrz aylar ilerledikçe kilo alımı yavaşlar