Kizlar ilk defa evime caya misafir gelicek yabanci deiller ama toplam 11 kisi cocuklari saymiyorum bile ne yapsam diyorum bana fikir verirmisiniz benim aklimda şekerpare makarna salatasi ve buskuvili yalanci tavuk göğsü tatlısı var uyumlumu sizce yada siz bana uyumlu bi menu soylermisiniz
Cay saati
Rouge kisira tovbe ettim ettik 😅
Rouge asko pacanga boregi yapim diyrumda icine garnitur koysam nasil olur
Askkadini ardeleye katılıyorum fellah köftesi hem doyurucu hem harika bişey, yalancı profiterol, poğaça, sigara böreği, yaprak sarması, pişi, tatlı tuzlu kurabiye , Rus salatası , patates salatası, ben menü olarak yazmadım ama baya acıkmışım 😂😂
Ask_hosmus bende nefis yemek tariflerinden baktim insan ac olmasa bile acikiyor
Askkadini bana nerdeyde iki güne bir çaya misafirim gelir 😂 saat öglenden sonra 2-3 gibi gelirler, ben genelde poğaça, sigara böreği, patates salatası, kek yapıyorum. Çay yaninda servis tabaginda servis ediyorum.
Bazen de fellah köfte, sarma, rus salatası, kurabiye yapıyorum. Bunlar menü olarak yazdım. 😂
Bazen sadece kısır yanına kek yapıp veriyorum. Tatlı fazla yapmiyorum, ağır gelebilir o saatte, kek kurabiye tarzı çay saatine daha çok yakışıyor bence.
Sedaa okey limonlu kek sekerpare tavukgogsu ama makarna salatasimi yoksa patates salatasımi kararsiz kaldim bide etli borek yeter sanirim
Askkadini bence yap güzel şeyler döktür , desinler vaaooovv harika tatları var
Sevdiklerimi yazıyorum.davet etsen gelirim Aşkim.
fellah köfte, sarma, rus salatası, kurabiye
aykirikadin gel bebeyim herzaman
- Düzenlendi
Kiz ben hiç fellah yapmamışım 😵💫😵💫 tarif isterim😁💖💐 @Sedaa @Rouge Ask_hosmus
- Düzenlendi
HurremSultan bende ölçü olarak tarif yok kız😂 göz kararı yapıyorum annemden gördüğüm kadarıyla.
Yaklaşık bir su bardağı kadar köftelik bulguru ve yarım su bardagi kadar irmiği yoğurma leğenine koyup üzerine cok az ıslatacak kadar sıcak su koyup üzerini tepsiyle kapatıyorum. Aynı kısır yapar gibi dinlendiriyorum öyle. 20-25 dk sonra içine cok az salça ve baharatlar koyup yoğurmaya başlıyorum. Çok az da un koyuyorum, bir yemek kaşığı kadar ya var ya yok 😂 hamuru tutsun diye. Yoğururken tabi hafif hafif su dökerek yoğuruyorum. Zaten yoğurdukça elinde toparlanıyor hamur. Ne cok sert ne cok yumuşak olacak. Orta kıvamda, elde yuvarlanacak kıvamda olmalı. Sonra kücük kücük koparıp elimde yuvarlayıp ortalarına serçe parmağını bas ,😂 bütün hamuru böyle yap. Sonra ocakta suyu kaynat, kaynamiş suyun icine bu köfteleri at ve haşla. 10 dk ya haşlanıyor zaten hemen. Bi yandan da yemegin sosunu hazırla. 2-3 tane domates rendele. İcine sarımsak, zeytinyağ ya da sıvıyag koy cok az, ben çok az da salça koyuyorum, sonra ocakta pişir bu sosu. İstersen baharatta atabilirsin bu sosa ama ben atmıyorum 😂 sonra haşlanmiş köfteleri bu sosun icine koy, karıştır. Çok az da köfteleri haşladığın sudan bir kepçe dök bu sosa, kapagini kapat ve 10 dk daha pişir kısık ateşte, iyice özleşsin yani. Ocagın altını kapattıktan sonra bir limon sıkıyorum üzerine, ve karıştırıyorum öyle. Hafif ekşili cok güzel oluyor. 🤤 tabakta servis ederken de üzerine maydonoz doğrayıp serpiştiriyorum ve hazır. 🤤🤤😂 sıcak sıcak ye 😂 ay canım çekti. Yarın yapayım bende 😂😂😂
Daha iyi anlamak istersen nefis yemek tariflerinden adana usulü fellah köfte tarifine bak, videolari izleyerek daha net öğrenirsin 😂
HurremSultan nefis yemek tariflerindeki çok güzel ordan bak aşko 😂
Sedaa ayyy canım çekti kız hemen baktım netten kolaymış birde🫠😁 hemen yapcam ahahahaa @Ask_hosmus
HurremSultan kaç gündür bende yapım diyom da üşeniyorum , hamile halsizliği var üzerimde 🤧
HurremSultan ben gec kaldm tarifler verilmiş😂😍