HurremSultan bende ölçü olarak tarif yok kız😂 göz kararı yapıyorum annemden gördüğüm kadarıyla.
Yaklaşık bir su bardağı kadar köftelik bulguru ve yarım su bardagi kadar irmiği yoğurma leğenine koyup üzerine cok az ıslatacak kadar sıcak su koyup üzerini tepsiyle kapatıyorum. Aynı kısır yapar gibi dinlendiriyorum öyle. 20-25 dk sonra içine cok az salça ve baharatlar koyup yoğurmaya başlıyorum. Çok az da un koyuyorum, bir yemek kaşığı kadar ya var ya yok 😂 hamuru tutsun diye. Yoğururken tabi hafif hafif su dökerek yoğuruyorum. Zaten yoğurdukça elinde toparlanıyor hamur. Ne cok sert ne cok yumuşak olacak. Orta kıvamda, elde yuvarlanacak kıvamda olmalı. Sonra kücük kücük koparıp elimde yuvarlayıp ortalarına serçe parmağını bas ,😂 bütün hamuru böyle yap. Sonra ocakta suyu kaynat, kaynamiş suyun icine bu köfteleri at ve haşla. 10 dk ya haşlanıyor zaten hemen. Bi yandan da yemegin sosunu hazırla. 2-3 tane domates rendele. İcine sarımsak, zeytinyağ ya da sıvıyag koy cok az, ben çok az da salça koyuyorum, sonra ocakta pişir bu sosu. İstersen baharatta atabilirsin bu sosa ama ben atmıyorum 😂 sonra haşlanmiş köfteleri bu sosun icine koy, karıştır. Çok az da köfteleri haşladığın sudan bir kepçe dök bu sosa, kapagini kapat ve 10 dk daha pişir kısık ateşte, iyice özleşsin yani. Ocagın altını kapattıktan sonra bir limon sıkıyorum üzerine, ve karıştırıyorum öyle. Hafif ekşili cok güzel oluyor. 🤤 tabakta servis ederken de üzerine maydonoz doğrayıp serpiştiriyorum ve hazır. 🤤🤤😂 sıcak sıcak ye 😂 ay canım çekti. Yarın yapayım bende 😂😂😂
Daha iyi anlamak istersen nefis yemek tariflerinden adana usulü fellah köfte tarifine bak, videolari izleyerek daha net öğrenirsin 😂